#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
december 31 2016 at 13:15

Nyår i backen

Nyårsafton kunde inte börja bättre. Barnens farmor och farfar erbjöd sig att ta Gillis och Sally under förmiddagen. Snacka om att Odd och jag blev snabba med att klä på oss. Det var riktigt behövligt att komma ut i backen bara vi två. Vi åkte hela förmiddagen, väldigt roligt att få susa ner ihop. Vi avslutade dejten med att äta lunch i backen. Gillis har kommit in i en rätt tuff fas från ingenstans och blir missnöjd och skitarg om jag hör ett ord fel, tar på fel sko först, brer fel på smörgåsen osv. Livet rasar på grund av struntsaker som blir enorma. Det blir många strider om dagarna just nu, därför var det behövligt med Odd&Bella-tid. 

Jacka JOTT och byxor Peak Performance 

Nu ska barnen vila, jag svara på lite mail och sedan väntar snölek innan nyårsfirande 🙂 

116 Kommentarer

Viktoria

Så härligt det ser ut 😊

Isabella Löwengrip

Tack! Så härligt att få vara ute, balsam för själen

Ser superhärligt ut!

Vilken härlig start på årets sista dag!

Anna

Jag är nyfiken på hur du tänker när du använder någon annans foto som din profilbild… För mig känns det aningen creepy.

H

Håller med, så jävla konstigt!

Om du vet hur jag byter bild till min egen får du gärna upplysa mig om det.

Anna

Sorry Hanna, jag har ingen aning. Läge för sid-admin att göra en insats!

S

Kan trösta dig med att hans period är helt normal och förekommande hos alla småbarnsföräldrar nån gång under småbarnstiden 😉

Isabella Löwengrip

Tack! Han är lugnet själv så därför är man lite ovan 🙂

K

Alla behöver egentid men ni verkar faktiskt orka mindre familjetid än många.

Cornelia

Onödig kommentar. Åker man iväg med tex farmor och farfar är det väl toppen med lite avlastning. Barnen får egentid med sin farmor och farfar och föräldrarna får samla lite energi och kärlek som par. Heja Bella och Odd!

Karin

Håller med dig. Vad härligt att farmor och farfar erbjuder sig att ha barnen en stund. Jag, min sambo och dotter var på semester en hel vecka med mina svärföräldrar och de erbjöd sig inte att göra något själv med min dotter någon gång (inte ens en timme) under veckan. Fick till och med fråga om de inte ville följa med henne och bada i poolen lite.

Anne Saalamo

Nej nu måste jag protestera …det är väl inte självklart att farmor och farfar tar hand om barnbarnen, dom vikanske åka skidor som alla andra! Man skall inte ta något som förgivet, vi har också ett liv! Sen är det väl underbart att alla är tillsammans!

Karin

Anne: Visst ska man inte ta det som en självklarhet. Men om man kommer ihåg den egna tiden med småbarn och hur mycket det kan betyda att få hjälp med barnen någon timme ibland. Självklart har mor/farföräldrar ett eget liv men om man bara vill vara själva i backen där inte de små barnbarnen kan vara är det kanske bättre att åka själv. Jag tänker att det som farmor och farfar kan vara kul att få vara själva en stund med barnbarnen. Är man iväg flera dagar är en förmiddag ingen katastrof att missa i backen.

Veronica

Seriöst K…………………… Allvarligt talat så tycker jag om man läser INNANTILL att Odd och Bella verkar orka MER familjetid än många andra. När de inte jobbar och jobba måste man eftersom saker och ting kostar 🙂

My

Eller så är det så enkelt som att de har samma ork som de flesta andra småbarnsföräldrar…..varken mer eller mindre.

Veronica

Jag utgick från mig själv och mina förutsättningar 🙂

Maria

Kändes det bra att få ur sig det där? 🙂 Kram!

Sandra

Ska bli intressant att höra om du har några målsättningar inför nya året.Dom ekonomiska skrev du ren och privat verkar du ha det stabilt.Du brukar alltid ha mål,har du förändringar på gång framöver?

Isabella Löwengrip

Kommer i ett senare inlägg 🙂

Matilda

Om folk kunde lugna ner sig lite. Lästips: Stå fast av Svend Brinkmann.

Lena

Gott nytt! Hitta gärna på en bra väska där jag kan ha dina produkter när jag reser eller bara övernattar hos nära och kära.
Kram Lena

I

Finns redan massor.

tilly

Du menar en necessär?
Gå in på närmaste Åhléns HM Kicks mm mm finns hur mycket som helst.

Sara

Treårs trots, bara bita ihop och räkna till tio och börja om… Enda trösten är att det är fullständigt normalt..men knappt det räcker ibland…

Så härligt att få uppleva snö under nyåret!

Rebecka

Ser fantastiskt ut!!

80

Du vill inte visa bilder på dina barn, men du berättar ingående om deras personligheter. Det är ju minst lika integritetskränkande.

Punkten

Ja tänk så kul för Gillis flickvän om 15 år och läsa bloggen och få reda på allt om honom 😀😀😀 både när han var gullig och säger ”mamma jag älskar dig” och när han får ett trotsanfall

Me

Nästan värre!

Sarah

Var och en gör väl som dom vill. Känner vissa som inte vill visa ansiktet; vissa som inte vill visa namn trots bilder, och vissa som skriver men inte visar bilder. Alla är olika!

Lotta

Ja, om man ska jämföra det så är det faktiskt så att det är betydligt allvarligare ur den synpunkten att lämna ut barnens personligheter än att enbart visa upp en bild. Väldigt utlämnande för barnen kan jag tycka, de är inte heller tillräckligt stora för ett samtycke.

A-K

Håller med, och det är ju en problematik som börjar uppmärksammas mer och mer. Unga som har vuxit upp och vänder sig emot att deras föräldrar har skildrat hela deras uppväxt på socials medier. Man skulle inte kränka andra vuxna på det sättet genom att till exempel beskriva kollegors eller partners karaktärsdrag på ett utlämnande sätt. Men för Bella och många andra bloggare är ju skildringar av familjelivet inkomstbringande och ett sätt att bygga det egna varumärket, kanske anser hon att ekonomin är överordnad barnens framtida välbefinnande.

Maria

Det har jag också funderat på när jag läser denna och andra bloggar. Kan inte vara allt för kul för barnen när de och deras kamrater blir läskunniga och det finns massvis av blogginlägg tillgängliga. Minns hur pinsamt det var när man förstod att ens föräldrar berätta om en för sina kollegor och vänner (långt före internet blev allmänt).

Emilie

Ja, lite märkligt är det faktiskt.

Det är inte det minsta märkligt. Klart föräldrar pratar om sina barn med sina vänner. Skulle vara väldigt skumt om dom inte gjorde det. Mina föräldrar berättar fortfarande för sina vänner om både mig och min bror för dom är stolta över oss då vi båda studerar på universitet och är först i familjen att göra det.

H

Emma, det är lite skillnad på det och så som Bella gör. Liiite fler som läser hennes blogg än som pratar med dina föräldrar?

B

Fast jag tror inte riktigt det är därför hon valt att inte visa sina barn, det är ju för att folk inte ska känna igen dem.

Veronica

Lilla du, ingående beskrivning av någons personlighet visar inte hur personen ser ut på ytan vilket är vad Bella vill undvika när det gäller Gillis och Sally *trött* Jag brukar beskriva mina barns personligheter ingående men det är inte många utanför familj och släkt som ser dem; kränker jag deras identitet då??

Sofia

Integritet snälla du, inte identitet.

Greta

Håller verkligen med.
Det är hyckleri att inte visa barnens ansikten men ändå utnyttja dem för reklam och dessutom fläka ut dem när det gäller deras egenskaper, tankar och handlingar.
Antingen håller man barn helt utanför sociala medier eller också får man visa upp dem i sin helhet.

svartvitt

Hahaha Greta, eller också gör man precis som man vill faktiskt.
Om man vill så visar man deras ansikten om man inte vill så behöver man inte.
Man kan berätta om dom, deras egenskaper, roliga saker dom säger mm mm Men om man inte vill, så låter man bli.
Det är ingenting som du kan bestämma.
Eller…det har aldrig fallit dig in att det som berättas är påhittat….
Man kanske inte alls lämnar ut så mycket som folk tror….har ni tänkt på det alla ni som klagar?

Sofia

Om inte mer.

Stina

Varenda 2-4 åring beter sig ju sådär nån gång.. eller många av dem iaf. Inte konstigt alls.
Det handlar inte om hans personlighet utan just ”en fas” som Isabella beskriver det.

Tråkigt med negativitet. Hon är som vilken småbarnsmamma som helst som vill prata av sig ibland.

Tänker precis likadant! Och även om hon beskriver barnen som lugna, bestämda eller whatever så är det väl knappast något de skulle ta illa upp av när de blir äldre? ”Men mamma, hur kunde du skriva på internet att jag är lugn och omtänksam?! Jag hatar dig!” Inte så troligt va..

Då är det väl mer integritetskränkande att föräldrar har massa pinsamma bilder på en som barn eller att de berättar knäppa grejer man gjort för kompisar/släkt/kolleger. Varför man nu ens skulle bry sig om sånt..

Veronica

Helt seriöst så fattar jag fortfarande inte varför det är värre att beskriva sina barns personlighet ingående än att visa bild på deras ansikten (hon slår ju två flugor i en smäll här genom att hon inte visar bilder på sina barns ansikten så skyddar hon dem från destruktiva upplevelser)
Min inte allt för kvalificerade och ganska sjuka gissning (förhoppningsvis har jag fel) är att ni genom att anklaga Bella och sänka henne så hon känner att hon gör fel när hon inte visar bilderna på barnens ansikten, ska få henne att visa barnens ansikten. Varför vet jag inte och det är sjukt i så fall det ni håller på med.

Andrea

Jag kan också tycka att det är mer kränkande att beskriva dem så ingående i ord än att visa bilder. Bilder på barnen kommer ju förr eller senare, som tonåringar kommer dom säkert röra på sig och vill gå på premiärer osv ni blir inbjudna till. Personlig info och deras egenskaper går att hålla privat och det är endast ni som bestämmer över det. Jag hade inte velat läsa på nätet om hur jag misstrivdes på dagis, hur både bajs och kissblöjan läckte i stora sängen eller hur ”feg” jag var i skidbacken. Trots och små olyckor hör barnlivet till och det är ok att nämna det, men enligt mig inte på denna kränkande detaljnivå. I övrigt verkar du vara en kärleksfull mamma 🙂

Sofia

Gott nytt år! Tack för ett bra år med blogg och inspiration. Har följt dig sedan du startade bloggen och detta har enligt mig varit ditt bästa och mest intressanta bloggår.

Cattis

Der är sjukt provocerande när man inte kan göra ett enda rätt med barnen. Om det är till någon tröst så är det en fas som går över (och kommer igen sen 😉). Ett tips är att gå med honom i raseriet, ”åh nej!! Nu gjorde mamma helt fel igen!! Hur skulle du vilja göra för att det ska bli rätt?”. Låter kanske sjukt präktigt men det funkar faktiskt. Har provat att göra tvärtom och bli sur och arg när tålamodet tryter och då blir det bara 100 ggr värre…

d

Ja för att vara förälder och bestämma, är väl inte att tänka på?
”Hur skulle du vilja göra…..” Suck…

Marcus

Är i Idre ska gå imorgon letade efter dig men för sent ☹️

Vill bara önska er ett gott nytt år och tack för detta året
http://nouw.com/Lyckan

Annika

Måste säga att jag som älskar att åka skidor är sååå avis! 😀 blir inte så detta året med 7 månaders hemma!. Så härligt att fira in det nya året med krispig luft och snö, inte regn och trist som i skåne 🙂 hoppas ni får en härlig kväll !

Maria

Mitt gamla jobb:)

Camilla

Gott nytt år Bella! Tack för en härligt inspirerande blogg!

Oliwia

Menar inget illa men hur står man ut som förälder? Är det inte fruktansvärt jobbigt?

Isabella Löwengrip

Nej det är det coolaste jag varit med om 🙂

Oliwia

Men hur kan det vara coolt när ens barn blir argt ofta?

Ser jättehärligt ut!! Tack för att du läste vår blog!!

frida

Haha vad jag skrattar när jag läser om Gillis… Min treåring var likadan.. Men så vaknade han en dag för några veckor sedan så var det som bortblåst detta ”arg för allt” beteende

Gott Nytt År! 😊

Karin

Känns verkligen igen…. Det blir många djupa andetag här efter utbrott pga småsaker.
Jättebra att få egentid ihop. Ta hand om varann!

Marie

Låter fullt normalt, och också jobbigt. Vår son hade det ungefär likadant i nåt år, ett tips som VERKLIGEN gjorde livet lättare för oss är att fokusera på varför han blir arg/irriterad/ledsen osv. Fokusera på orsaken till konflikten, inte på själva konflikten/beteendet. Vad är det för behov han har som inte är tillgodosett? Vad är det han behöver som han inte får? Vad är det han försöker uttrycka? Kan ju vara mer tid med er/mer lugn och ro/mer självständighet/whatever. Sen att man inte kan skrika sig till det man vill och hur man bör bete sig för att förmedla det man vill och inte vill på ett bätte sätt, det får man liksom ta när situationen blivit mer stabil och barnet är lugnt, tryggt och på bra humör. Utmärkt sak att resonera sig fram till tillsammans med barnet en dag när det finns gott om tid och hen mår bra. Kram och lycka till!

Anna

Gott nytt år Isabella! Härligt att få se lite fjällbilder med snö, den verkar inte vilja komma hit ännu. Och snygg outfit! jag som letar efter nya skidorkläder, vilken modell/namn på byxorna?

Paa

Åh jag förstår precis vad du menar! Men i den åldern när man börjar få en världsbild, tänka, tycka etc så ÄR det som händer precis då det värsta som hänt i deras värld. Så kommer det vara tills erfarenheter samlas. Där och då är det skit jobbigt för både förälder och barn. Men det ger sig jag lovar! 😀

fia

Söta fina Bella, thats too much information then I need, kan jag tycka, om din son. Jag har full förståelse att du inte vill visa dina barns ansikten i bloggen, men som läsare känns det också integritetsmässigt fel att läsa om hur S är modigare än G i backen, och nu om G´s humör.

Cattis

Då behöver du inte läsa bloggen (tips). Skriv helst inte på engelska när du inte kan engelska (tips).

fia

Ta och rulla runt i ditt eget bajs, vetja. Gott nytt år 😉

Lisa

Haha tänkte också på engelskan, varför?

Malin

Som läsare av din kommentar är det irriterande att du inte ens kunde köra en spell check på din flashiga engelska. Du har stavat helt åt helvete och meningsuppbyggnaden är fullständigt fel. Trist att sitta och vara dryg och kalla Isabella för ”söta fina” men måste du vräka ur dig skit så håll dig i alla fall till ett språk du behärskar.

Fia

Mycket av det du beskriver om Gillas, är symptom av ADHD. Iom att du har det finns det en stor risk att något utav barnen ärver det.

Jag tycker att ni ska hålla ögonen öppna och ha det i beaktning så ni kan hjälpa honom i god tid.

På min dotter märktes det TIDIGT. Det är också extra viktigt att ni inte viker er för Gillas envishet och hittar ”bortförklaringar” som ex ”det har han ärvt av sin pappa ” etc, för hans uppförande.

Bara lite goda råd på vägen från en bokstavsmamma.

Lisa

Inget illa menat, jag tycker din omtanke är väldigt fin, men upplever det som om man snabbt nämner ”bokstäver”… det där Tycker jag låter som vanligt 3-års verwende 🙂 min son var Precis likadan då, och alla Ville sätta fingret på vad det var.. nu är han 10 och oerhört bestämd och pā alerten, men det är bara sån han är! Var förvirrad som Mamma då, eftersom alla runt omkring tyckte att han måste ju ha nåt.. 🙂

Eva

Mycket som Bella skriver om Gillis är typiskt för alla barn.
Verkligen alla barn, inget symtom på vare sig det ena eller andra!

Sofia

Så du menar att om ett litet barn får utbrott så handlar inte det om hans utveckling och hans sätt att lära sig förstå världen och sin omgivning, utan direkt anser du att han har ADHD.

J

Men Bella har ju tidigare sagt att hon blir glad om det visar sig att hennes barn får Adhd så det gör ju inget ändå.

Jonna

Precis, det är ju en superkraft ^^

Maria

Nä. Va? Min son är 3 som Gillis och beter sig precis likadant. Och mpnga andra här har ju kommenterat precis likadant men sagt att för de har det gått över. Så det du skriver, kan det verkligen stämma för alla barn som beter sig så?

My

Men skärp dig, det är helt vanlig småbarnstrots. Bokstäver hit och dit hela jävla tiden…..

Lj

Herregud det låter bara som vilket barn som helst..massor ungar i den åldern beter sig sådär och alla har inte adhd 😛

Och nej jag sa inte ”alla barn”, för den som kommer vilja skriva att deras unge ”minsann aldrig betett sig på det viset!!”.

e

För tidigt att sia om adhd för gillis, han är en liten 3 åring med normalt trots än så länge, pågår trotsen längre än normalt och blir ihärdigare med fler problem kan de va värt att ta upp hos bvc. Alla barn är oftast trtosiga någon period. Adhd innebär inte bara trots. Utan även andra svårigheter oftast.

Fia

Just det ja…framförallt exemplet du skriver om Gillis titt som tätt att han blir ”arg” om saker avviker från det normala, dvs brer mackan fel, tar saker i fel ordning, när saker inte blir på hans VILLKOR.

ADHD ÄR en superkraft, MEN inte förrens du lär dig hantera dess negativa aspekter.

Min dotter fick inte ”problem” förrän hon började skolan och det ställdes krav, där alla barn ska passa in inom ramen…

Eva

Gillis är för fan tre år gammal!!!

Fia

Det spelar ingen roll. Jag upptäckte min dotters avvikelser innan 3 års åldern men utredde inte förrän vid 9.

När man har bokstavsbarn blir man oerhört medveten om symptom. Så är det bara…

Hur kan man dels som ”bokstavsmamma” vänta 6år med att göra en utredning?! Du skriver att problemen började när hon gick i skolan och så fick hon börja 3år innan utredning?!

Och hur kan man som ”bokstavsmamma” dra alla diagnosbarn över en och samma kant? Jaha, så kanske det var för ditt barn – det betyder inte att det är generellt för alla barn, det finns anledning till att forskningen inte bygger på en enskild individ!

Det Bella beskriver är helt vanlig trots och inget av detta står en med i symtommanualen för Adhd – läs gärna kriterierna i DSM5 innan du uttalar dig!
Bara för att du har ett barn med Adhd är du inte expert på området – jag har en bil men inte fasen är jag expert på bilar för det! Jag blev otroligt provocerad av din kommentar och att du inte ger dig när du märker att folk svarar emot eller blir oroliga…

Sandra

Är du allvarlig? Typ alla 3-4 åringar jag känner (med vissa undantag) är på det sättet som hon beskriver Gillis….. inget överhuvudtaget som pekar på ADHD med de sakerna. Skulle vi börja prata diagnoser på så små barn har de i regel en släng av många.

Fia

Nu är det ju så att jag arbetar inom barnpsykiatrin och med utredningar så jag är inte bara bokstavsmamma😉

Jag vet PRECIS vad bokstavsdiagnos er står för och alla dess kriterier. Ni som inte har någon som helst erfarenhet kan bara hålla tyst.

Jag såg långt innan BVC såg någon problematik då hon klarade alla tester över det normala. Hon var tidig med både fin o grovmotorik, men symptomen fanns ändå där.

När det var dags att börja skolan berättadr jag mina misstankar, men skolan bara nonchalerade mig. Tills ett år senare när kraven i skolan ökade o prestationen blev högre…då ville DE göra en utredning.

Jag har en sådan erfarenhet att jag tyvärr kan se hur en person agerar, reagerar, gestikulerar. Hur personen uppfattar o tolkar diskussioner, hur de hanterar diskussioner samt hur de uttrycker sig. Men det tydligaste för mig är att de inte riktigt hänger med i diskussioner om man är många o diskuterar olika saker, samt att tyda vanliga enkla frågor/formulär man ofta får på olika instanser såsom VC, FK etc.

Det bara blir sååååå…tecknen är så tydliga.

Sedan behöver man inte utreda o det finns ingen anledning att göra det om man inte tänker medicinera. Men det är viktigt att OM man gör det att man väljer att göra det för barnets skull, barnets skolgång o framtid.

C

Charlotte ! Det finns inte ett enda barn i 3 års åldern som man utreder för tex ADHD. Dom är för små. Ålder 5-6 år brukar utredningar göras ! Så nu vet du det ! Alltså även om föräldrarna anat något så har dom inte struntat”och inte brydd sig om en utredning.

Det är oerhört svårt att ge råd och påtala symtom utifrån ”sina egna erfarenheter” – att barn får utbrott är inget symtom på Adhd! Att barn bryter ihop för småsaker är heller inget symtom på Adhd och att ett barn är envist är inte heller det!

Jag förstår att det kanske var så för ditt barn men det är inte på ngt Visby symtom som är för diagnosen – att påstå det kan i värsta fall bara göra föräldrar som läser här inne oroliga för sina barns utveckling!

Och ett tips till dig – enligt skollagen så är det skolan som ska anpassas efter eleverna och inte tvärtom så ställ krav! Jag hoppas din dotter får det stöd hon behöver! Lycka till och kämpa på!

Kattis

Men ursäkta mig, den där ilskan är extremt vanlig i treårstrotsen. Oavsett om det skulle logga någon diagnos i grunden eller ej. Och naturligtvis ska man hålla ögonen öppna och sätta in resurser där de eventuellt behövs, men det är ingen som tjänar på att den här typen av saker tillskrivs diagnoser..

Fia

Jag VET nog vad symptomen är😉. Jag skulle kunna göra en uppsats förstår du. Inlägget var för att göra Bells observant. Hon vet vad jag pratar om😉

Ang skolan så önskar jag att du visste vad du pratade om, men det är uppenbart att du onte vet😀

Min dotter är stor nu o skolan är avklarad😉

Haha- ”jag skulle kunna göra en uppsats”….med den meningsuppbyggnaden så kan jag lova att en vetenskaplig uppsats skulle du inte kunna skriva (fakta från en som skrivit flertalet uppsatser) & ja, jag vet vad jag pratar om nät jag nämner skollagen – den kan du ju själv läsa om Du är intresserad!

Och jag kan lova att du är inte ensam om att ha erfarenhet av Adhd så kliv ner från dina höga hästar, sluta generalisera och sluta skriv att utbrott beror på Adhd- hur kan du skilja på de utbrott som din dotter hade pga adhd och de hon hade pga trots?! Barn med Adhd hamnar också i trotsåldern och det allra sämsta man kan göra som förälder är att generalisera alla barnets beteende till Adhd-symtom och det verkar du vara expert på – tur att din dotter är uppvuxen nu så hon klarar sig själv!

Malin

Det är 3-årstrots, inte en bokstavsdiagnos. Lugna ner dig.

Fia

Jag skriver på en telefon o bemödar mig inte att skriva korrekt meningsuppbyggnad.

Jag har inte erfarenhet av ADHD jag UTREDER ADHD.

Det är sjukt enkelt att skilja ett adhd utbrott mot ett vanlugt utbrott. Det är som dag o natt men det kommer du inte förstå som inte har någon anknytning själv till ADHD.

Skollagen kan jag då jag jobbat som lärare när jag var ung. Men faktum är att okunskapen på skolorna om bokstäver är SKRÄMMANDE o det var därför jag sadlade om. Föräldrar som inte orkar kämpa o tjata får INGEN somhelst hjälp eller stöd.

Alla föräldrar var/är inte som mig som orkar våga/argumentera/ med skolan. Att ha bokstavsbarn kräver ett 24/7 passning samt att man arbetar heltid. Många föräldrar har också diagnosen o då ORKAR de inte strida mot skolan o den sk skollagen som de skiter i.

Tyvärr den bistra sanningen

Åsa

Den härliga treårstrotsen;) Trösta dig med att det är normalt och att de är nyttigt med trotsåldrar för utvecklingen 🙂 Vi är mitt i en trotsperiod och det är så jobbigt ibland. Phu. Man får andas djupt och ta ett steg tillbaka. Gott nytt år!!

Sandra

Åh så mysigt. Har du förresten sett den oerhört omtalade och populära serien Skam? Du är så lik Noora som är en av huvudkaraktärerna. Hon har visserligen kort hår (page) men det är ändå nåt som gör att hon påminner om dig. Se serien! I övrigt önskar jag ditt ett gått nytt år!

Kattis

Även om hon inte sett serien så lär hon inte ha missat att hon är lik Noora. Den kommentaren får hon minst ett par ggr om dagen 🙂

Malin

Hon har ju skrivit att hon tittar på Skam…!

ll

Ett treårigt barn omkommen i trafikolycka idag 🙁 En av bilarna verkar ha haft hög hastighet. Nåt tänka på när det jämt pratas om att gasa på.. tänk på övriga bilister..

Oh my, detta 3-årstrots. Senast brorsdottern fick ett vansinnesutbrott var det för att Barbiedockan jag höll i talade på fel sätt och hon skulle ha andra byxor. Sedan var den leken förstörd… HAHA! 😉 Gott nytt år! Ser fram emot din blogg 2017!

Annika

Hur hanterar du hans utbrott? Du har tidigare skrivit att du inte vill ha negativ energi omkring dig. Går du bara iväg?

Susanne

Välkommen till hans första trots-fas! 😬

nouw.com/heddasöderberg

Kul med skidor!!! Kika gärna in min blogg och följ min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, jag har kommit en bit påväg – men en dag ska jag vara HELT frisk & fri!! 😀 <33

Marie

Förstår att vi läsare endast får ta del av ett pyttelitet axplock av dina barns personlighet, förmågor osv. Du verkar vara en fantastisk mamma, önskar att jag hade din energi!! Men jag tänker att när det för oss läsare framstår som att Sally är lik dig, modig och framåt och Gillis är försiktig, vågar mindre än sin syster och ”jobbig”, så blir det ju också det barnen kommer läsa om sig själva när de är stora nog att läsa bloggen. Jag fattar ju SÅKLART att båda barnen har massa andra egenskaper som du inte skriver om och att du uppskattar dem precis lika mycket just som de är. Tror inte alls du uppskattar någon av dem mer i verkligheten. Men den begränsade beskrivningen av dem vi får i bloggen blir liksom enligt mig alltid till Sallys fördel. Hade jag varit din son och läst inläggen så hade jag blivit ledsen.

Lj

Aldrig någonsin tolkat det som du gör. Tycker Bella skriver gott om båda barnens egenskaper hela tiden. Varför skulle det vara en dålig sak att vara eftertänksam och försiktig?

lena

Nej du Marie problemet är nog att du inte har så bra läsförståelse
Och antagligen att du älskar att hitta på saker att klaga på

Ronja

Åh vad mysiga foton! Saknar skidlivet om vintrarna rätt rejält.

Hoppas att Odd finns ro och andrum. Skicka iväg honom på 5km promenad eller sätt honom på yogamattan. Så himla frustrerande och irriterande när man har perioder/dagar när man går och är halvirriterad och stör sig på minsta lilla, att försöka andas och lugna ner sig gör det ibland sämre innan ett äckligt utbrott måste ta vid. Kanske är han spänd, oroad över något? Ge honom en schysst nyårs-nackmassage.

Ronja

hahaha.. jag läste Odd och inte Gillis. Fel av mig. *tröttsomstryk*

Gillis kanske också behöver nackmassage dock haha.

Lo

Vill bara tipsa om en sak. När man har mössa eller liknande under hjälmen sänker man hjälmens skyddande förmåga väldigt mycket. Inte alla som har koll på det. Men har man ramlat illa så vet man.

Anette

Har man adhd så har man det från födseln, det är inget som poppar upp när man börjar skolan, eller blir tonåring. Svårigheterna finns där tidigt. Både Sally och Gillis har ju förmågan att leka tillsammans, att sitta still och glo på tv länge osv. Gillis är dessutom väldigt lugn, det är man INTE när man har adhd. Möjligtvis om man har add, då är man tvärtom väldigt svår att få igång istället.

Hade Bellas barn haft adhd hade hon märkt det nu isf. Ett adhd barn är som ett barn som föds med trots som ALDRIG går över.

Johanna

Ser så härligt ut!! Undrar vad du har för kamera? Sist jag frågade fick jag aldrig svar, så jag provar helt enkelt igen 🙂 Har sett på dina selfies i spegeln att den ser liten och kompakt ut, och den tar ju fantastiska bilder!

Fia

Stämmer inte Anette.

Jo man föds med adhd men barn med adhd kan leka med varandra o vara lugna. Det är en annan hyperaktivitet h:et står för i adhd. Adhd ter sig olika hos alla personer o speciellt flickor.

Det är medias bild av barn som klättrar på väggarna som gjort den falska bilden av adhd.

Barn med adhd kan leka i timmar med varandra bara det är något som intresserar dem samt att det är på deras villkor.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *