#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
juni 8 2016 at 19:36

Glassbilen…..

Gillis har haft en viktig kväll. Det var nämligen dags för glassbilen att komma och är man 2,5 år är det en stor händelse. Glassbilen skulle komma vid 19.00 och kvart i satte han sig vid fönstret och väntade (Det finns en rolig film på snap om ni vill se på ilowengrip).

 

blondinbella gillis glassbilen

 

Gillis väntar på Hemglassbilen i sin nya tröja inför EM. Odd har tryckt upp en varsin till hela familjen hehe…

 

blondinbella glassbilen


 

Tillslut hörde vi den klassiska signalen och vi tog på oss skorna och sprang ut. Gillis hoppade upp på ståplattan och valde länge och noga. Han väljer egentligen alltid dom största magnum-glassarna men jag försöker styra av det varje gång till barnpåsar.

 

blondinbella barnglass

 

Vi landade i en barnlåda och så två mer vuxna glassar, maräng (den är så god) och så testade jag Yollibox. Det är Pingis vän som driver bolaget och jag ville supporta lite. När Yollibox kom om in hos Glassbilen måste ha gett samma känsla som när vi kom in på apotek. Så coolt när ens älskade produkt hamnar hos en stor återförsäljare. Gillis fick en glass ikväll, gissa om glädjen var stor.

Eftersom jag vet att det kommer att trilla in kommentarer om barn och socker så tänkte jag bara skriva kort att jag inte är så hård på det. Gillis gör precis som mig och Odd, gottis på helgerna men ibland slinker det ner på vardagen också. Det är ingen big deal hos oss. Vi rör på oss mycket och vi är noga med att borsta tänderna. Jag har hört många säga att man inte ska förknippa glädje och att umgås socialt synonymt med goda saker. Alla familjer är olika men hos oss är det glädje att få äta god mat, fika med paj eller omsorgsfullt välja godis på helgerna. Jag älskade det som barn och det är gärna en tradition jag för vidare. Faktum är att min pappa faktiskt körde glassbil när han pluggade när jag var barn så vi hade alltid kylen full.

100 Kommentarer

Marie

Vilken fantastisk kommentar!! Kommer ta till mig av det du skriver när det gäller mina barn

Anna

Tycker du har en bra syn på dethär med socker och godsaker! Får lite halvpanik på folk som aldrig ger godis till sin barn för att det inte är bra… Man måste ju få uppleva det med tänker jag? Jag kan känna igen att mina föräldrar haft ungefär samma syn på det under min och mina syskons uppväxt och det har blivit riktigt bra människor av oss också!

C

Ang socker! En bekant till mig är ägare av tre jakthundar
För ett tag sen fick den ena hunden småbknular i pälsen
Veterinär besök och utredning…. Cancer! Veterinären sa att hon kunde leva många år till för hennes allmäntillståndvar så fint. Det enda dom behövde ändra på och tänka på va hundens mat , hunden äter nu hundfoder som är helt utan tillsatt socker och strikt mathållning i övrigt, Vetrinären sa att socker föder cancer cellerna ! Alltså en veterinär avråder en hundägare att ta bort allt socker i hundens mat
Så för mig så är det otroligt att veterinärerna lånar och har mer koll än läkarna!! Socker är skit att äta! Det räcker m allt osynligt vi får i oss genom maten! Godis och glass tex består ju bara av färgämnen och socker! Och jag har själv 5 barn och dom har inte blivit förbjuden att äta sånt! Men efter veterinärens upplysning funderar man ju! Som förälder till små barn kan man styra deras matvanor, när dom blir äldre är det svårare men då får man köpa det !
Barn blir fetare , slöare pga i pads och tv , snabbmat , godis
Och det är endast vårar ansvar !

Anna

Ang att ”socker föder cancerceller”. Carncerceller använder glukos som främsta energikälla, precis som alla andra celler i kroppen. Sekundära energikällor för kroppen celler (undantag erytrocyter) kan vara amino syror eller ketoner, dessa även för cancerceller. Ett strypt glukosintag är alltså inte att läkställa med minskad cancertillväxt, däremot ger det ökad risk för njursten och depression. Att man ska minska intaget av raffinerat (vitt) socker är en komplex fråga som involvera många mekanismer i kroppen, och kan inte förklaras med den simpla meningen ”socker föder cancer”.

Isabelle

Exakt så!

C: Jag tror även att både veterinären och läkaren har genomgått samma grundläggande biokemi och tror istället att skillnaden ligger i hur de väljer att lägga upp påståendet. Vetrinärens påstående är ju som upplagt för misstolkning om man inte själv genomgått en grundläggande fysiologi och biokemi-kurs, alternativt läser på innan man uttalar sig.

C

Ursäkta min bedrövliga stavning!!

Klara

Bra kommentar så klart ska man kunna unna sig en glass eller lite godis när man vill!

Madde

Jag har haft samma inställning med mina barn med skillnad att vi inte har haft fast lördagsgodis.
Vi äter godis/kakor/ glass om vi vill ha något extra någon gång sen om det är en måndag eller lördag spelar inte så stor roll, mina barn har till och med fått glass 3 dagar i rad nu när vi hade värmebölja.
Ibland äter vi inte sötsaker på någon månad och ibland blir det kanske två dagar samma vecka beroende på vad som händer.

Det har iallafall lett till att min äldsta (snart 8) är totat avslappnad med godis och liknande.
Hon vet att hon får och att det inte är tabu så hon nöjer sig lätt med en liten ruta mörkchoklad utan tjat.
Hon gnäller aldrig när vi är i affären och om hon någon gång frågar efter sötsaker så accepterar hon ett nej utan att tjura.
Det blir så tydligt när de är lite äldre och tex har barnkalas, man märker vilka barn som aldrig får smaka då de hetsäter tårta och godispåsen så att dom nästan spyr.
Min dotter sparar gärna sitt godis någon vecka om hon har fått någon godispåse och delar gärna med sig.

Louise

Den bästa glassen för de små är SPOOKIS! Väldigt små men barnen blir överlyckliga endå för att dom får en glass. Så prova den bästa gång Glassbilen kommer

Spökisar älskar mina barn, så himla käcka och lite mindre 🙂

Prova dom nästa gång! Hett tips 😉

Kram

Sandra

Mat och godsaker är ju en sån stor del av livet. Klart man måste få njuta och förknippa glädje med det! Det är ju när det blir förbjudet som man får en osund relation till mat och dryck. Allt med måtta, ni vet nog hur ni ska uppfostra era barn och hur ni vill ha det i er familj. Synd att du ska behöva försvara eran familj stup i kvarten men förhoppningsvis blir det bättre framöver 🙂 Kram

Victoria

åå du måste berätta vad du tycker om YOLLIBOX nya smak??

Jag tror att det blir en big deal av det när man gör en stor sak av det.. och så kommer sockerberoendet på köpet. Jag tycker att du/ni gör helt rätt 😉

Emmi

Mina föräldrar hade regeln att jag fick äta sötsaker när jag ville. I och med den regeln så blev inte godis och sötsaker en stor grej för mig, jag visste helt enkelt att ville jag ha godis en dag så fick jag det. Det ledde till att jag idag inte äter några sötsaker överhuvudtaget. Mina vänner som bara fick godis på lördagar eller inget alls är däremot beroende och känner något slags sug efter sötsaker. Så hade jag haft barn hade jag gjort som mina föräldrar. Avdramatiserat skiten.

Minns själv hur viktigt och spännande det var med glassbilen 😀

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *