#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
januari 21 2016 at 19:09

Annie Lööf på besök

Ni skulle ha sett hur det såg ut här innan Annie Lööf kom. Odd var borta och jag stod själv med två barn, hemmet i kaos, jag var oduschad och barnen kladdiga av allt möjligt från frukosten. Två timmar hade jag på mig vilket låter som en oändlig tid. Det är det inte. Det är precis på gränsen. Allt gick fel. Jag tappade ut hela vällingpaketet på golvet, när jag duschade så glömde jag att låsa dörren och stänga grinden till trappan så Gillis sprang ut mitt i allt och jag ut från duschen och efter. Sedan vägrade han att klä på sig. Det fungerar ju liksom inte att säga ”Gillis, det kommer hit en partiledare snart. Mamma vill gärna att vi inte är nakna och att det avslöjas hur stökig familj vi egentligen är”.

Istället sa jag ”Gillis, om du vill ha choklad så får du klä på dig nu!”.

Om det fungerade? Oh yes.

 

IMG_8155

 

Sallad med haloumi (kvar i stekpannan) och bröd med parmesan och oliver. Jag var lite osäker på det här med Säpo. Skulle Annie ha med sig det och i så fall ska han också äta lunch? Skulle han sitta med oss då eller ska jag duka vid bardisken? Kan jag messa och fråga innan eller låter det korkat? Tusen frågor. Allt löste sig i alla fall.

 

IMG_8156

 

Våra skruttisar somnade. Det var en otroligt mysig och rolig lunch. Hennes dotter Ester är bland det sötaste jag sett. Sally kändes som en jätte i jämförelse. Vi pratade förlossning (vilka kvinnor gör inte det när man har två små), BVC, sömnlösa nätter, mammagrupper, amning i riksdagen och om allt som sker i Sverige och världen just nu. Gott och blandat helt enkelt.

 


You should have seen this place before Annie Lööf got here. Odd was away, meaning I was left alone with two kids in a house of chaos. I still hadn’t showered and the kids were still gooey and sticky from breakfast. And I had two hours to get ready. To some people that may sound like a lot of time, but it’s not. It’s nearly enough. Then everything went wrong: I dropped a pack of baby formula on the floor and forgot to lock the door and the baby gate before I got into the shower, so Gillis ran out of the bathroom in the middle of everything and of course I had to run after him. Then he refused to get dressed and saying ”Gillis, we’ve got a political party leader coming through the door soon. Mom doesn’t want us both naked then so she can tell what a mess this family really is” just doesn’t get to him.

Instead I tried ”Gillis, if you want chocolate you have to get dressed now!”

Did it work? Oh yes.

Halloumi salad (the cheese still in the pan) with parmesan- and olive bread. I wasn’t too sure about the security police. Would Annie bring any with her and in that case, would they stay to eat? Would the police sit with us in that case or should I make arrangements on the kitchen island? Should I send her a text and ask or is that just stupid? A thousand questions. But it all worked out.

Our babies fell asleep. It was such a cozy and fun lunch. Her daughter Ester is amongst the cutest I’ve ever seen. Sally felt like a giant in comparison. We talked about giving birth (what women doesn’t when you’re both mothers of a tiny one each), the children’s health centre, sleepless nights, mom-groups, breast-feeding in the Riksdag and about everything going on in Sweden and the world right now. Everything between heaven and earth in other words.

128 Kommentarer

Jessie

Att avläsa sitt barns anknytningssystem är svårt men det som är en nyckel till att förstå varför barnet gör som den gör är hur anknytningspersonens beteende och känslor i den givna stunden. Anknytningssystemet aktiveras för att berätta för anknytningspersonen att något är fel och återspeglar felet, det är förståeligt att anknytningspersonen misstolkar vad som är fel eftersom den själv är i en situationen den inte vet hur den ska hantera och det betyder inte att anknytningspersonen är en dålig förälder och inte älskar sitt barn, det är tvärtom att anknytningspersonen är en bra förälder och älskar sitt barn men vet inte hur den ska hantera situationen. Det är okej att göra misstag, det gör vi alla. Du är inte sämre person för det! Jag försöker inte att skuldbelägga dig, Isabella, utan förmedla enbart vad jag läser om i mitt specialintresse psykologi, som aspergare kanske du vet hur insnöad man kan bli. Jag gör misstag väldigt ofta i relation med andra, förutom att jag har aspergers har jag också borderline personlighetsstörning, vilket gör att mina relationer är stormiga, det betyder inte att jag är en dålig person och älskar mina relationer mindre. Jag tänker hela tiden på hur jag uppfattas av andra vilket blir skit jobbigt men det är sådan jag är antar jag. Oavsett relation man har är det svårt att alltid mentalisera, för att ibland går det inte.

Jessie

Till Li och Isabella!

Jag menade ingenting illa i min kommentar utan jag vet att Isabella har goda avsikter och älskar sitt barn. Det jag ville förmedla var enbart det jag läser, jag har snöat in mig på anknytningsteori eftersom det är mitt specialintresse, eller psykologi är. Ja, jag har aspergers. Det var inte meningen att låta som att jag var arrogant och en besserwisser vilket jag är inte och ber hjärtligt om ursäkt för hur min kommentar uppfattades av er, Isabella och Li. Jag vet mycket väll som förälder hur svårt det är att uppfostra sina barn. Jag har själv förutom aspergers, borderline personlighetsstörning, vilket gör att mina relationer blir stormiga och jag saknar ibland förmågan att mentalisera. Jag tänker hela tiden på mina misstag och framför allt mina föråldras misstag; hur de skulle gjort på ett annat sätt. Barn må vara kompetenta men de är försvarslösa i när de bildar sin inre arbetsmodell som består av hur dem uppfattar andra och sig själva. Därför är det viktigt att i exempelvis den stressade situationen Isabella upplevde att hen skulle egentligen ha förstått att Gillis anknytningsmönster hade reagerat på hur henom upplevde sig i den stressade situationen, vilket är svårt i den situationen. Jag skulle inte klarat av att hantera det på det sättet. Jag ber väldigt mycket om ursäkt igen!

hehe blondinbella ‘ar sa harlig person visar svenska folket hur hur svenssons har det hon bryr sig inte nar hon mutar sina barn med chocklad haha underbara m’nniska stor k’rlek till dig

Martina

Jag önskar att jag också kunde bjuda in intressanta personer som t.ex partiledare för en trevlig pratstund! Oavsett om jag sympatiserar eller inte med dennes politik. Det är lyxen med att få vara en offentlig person. De som gnäller över att Isabella får saker ”gratis” kan ju läsa några av kommentarerna och fundera på om offentligheten verkligen inte kostar. Framgång är INTE gratis. Det ligger alltid hårt arbete bakom. Sedan när hjulet väl kommer i rullning uppfattas det av många som om man bara får saker helt oförtjänt.

Michaela

Hade hon någon vakt med sig då?

vad kul med fin besök 🙂

Mika

Fantastiskt kök

Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *