#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
juli 22 2015 at 19:50

Mamma minst prio

18.30 så körde vi in i garaget under vår lägenhet på Kungsholmen. Härlig känsla att komma i mål. Tog Sally och gick direkt till ICA för att köpa välling,  middag och frukost medan killarna tog packningen och åkte upp. Fick syn på mig själv i spegeln för första gången idag och insåg hur sliten jag kände mig. Jag är ju jämt så positiv så jag tar mig igenom saker utan att inse situationen där och då för att sedan liksom komma på och då pusta ut. Att packa ihop imorse och lyckas bila hem från Ystad är ändå ett projekt fastän vi hade flyt. Nu är jag helt svettig och lite mör.

20150722-789743562

 

Jag är så fascinerad av dom mammor eller bara kvinnor i allmänhet som jämt är fixade. Imorse när vi skulle komma iväg från hotellrummet hann jag tvätta mig under armarna och borsta tänderna. Det var de. Hårborsten hittade jag inte och sminket var bara att glömma. Sally och Gillis skulle kläs på, det skulle packas, matas och checka ut. Det fanns liksom inget utrymme för mig. Ibland kan det vara svårt att acceptera tycker jag. Men man har ju inget val. Visst att man inte kan ha egen tid när man vill och att ibland behöver göra nummer två med två barn som stirrar på mig. Det kan jag ta,  det gör inget. Men just det där att inte få tid till att duscha och smörja in mig. Ta på mig en skvätt parfym och böja ögonfransarna och använda läppbalsam, det är surt tycker jag även om det är små struntsaker. Att känna mig fin är viktigt, och hinner jag inte vara ”fin” vill jag i alla fall vara hel och ren… 🙂

138 Kommentarer

Lisa

Tråkigt att alla som kommenterar och ger tips till hur man kan få det att fungera, eller som menar att man KAN och FÅR ge sig själv tid trots två små barn, får en massa skit och blir kallade ”perfekta”. Ingen är väl fan perfekt!? Men vissa kan få det att fungera ändå, och även om man för ögonblicket väljer att kladda på lite mascara istället för att vakta som en hök över sin två-åring som leker på golvet så är man inte en sämre förälder. Herregud människor har skaffat barn i århundraden och jag tror inte alla mammor förfallit under tiden. Barn klarar sig faktiskt väldigt fint själva i några minuter och mår inte dåligt av att inte blinupplyft stup i kvarten.

Men alla hanterar situationen olika. Jättefint om man är en så hardcore mamma som aldrig släpper ungen ur sikte. Men man är inte sämre för att man tar sig 10 minuter att borsta håret och tvätta ansiktet på morgonen. Speciellt inte när det finns en fullt fungerande jättebra pappa i närheten med två händer lediga.

Lilly

Jag förstår inte.. Du får så mkt hjälp med hushållet, inredning, och allting. Nu klagar jag inte på att du har mycket pengar och faktiskt kan unna dig det… Men tänk dig vi andra som inte har den möjligheten, eller som inte har lika mkt pengar som dig, man blir ju lite smått irriterad när du gnäller om en sådan liten grej.

Mia

…skärpning!!!!
Ni är ju TVÅ ett barn var, eller lämna båda till Odd å ta din dusch eller sminka dej, om sminkningen är viktig!?
Nu räcker det med gnäll!
Såklart det är jobb med två små barn, vad trodde du??
Hur ska det gå, barnen blir ju inte lättare…..väx upp!

Maja

+1

Jag håller med. Hon har tappat grejen med bloggen. Det positiva drivet och energin var det man kom för. Tror inte det här med att ha barn passade henne. Hon har klarat mycket tuffare saker innan och ändå kommit med positiv energi. Äsch, synd bara. Lite som att förlora en digital vän, men lägger bloggen på hyllan lite. Brukade titta in varje dag, nu typ någon gång i veckan.

Emma

Precis som du skriver känner jag också. Min dotter är två månader. Oftast om jag försöker utrycka de känslor som du skriver om får jag höra att ”det är ju mindre viktigt just nu” eller ”ja nu är det hennes tempo du måste följa”. Det är ju helt sant men det är ändå svårt för mig vissa dagar att inte få känna mig tip top eller att få vara mig själv helt enkelt. Och det är att få göra det lilla extra för att just jag ska må bra.

Emma

Måste bara få tillägga….
Nu först skummade jag igenom andras kommentarer och en tanke som slår mig när jag hör mångas resonemang är om ni själva har barn? Har ni själv varit där? Vet ni hur det känns att vara småbarnsförälder? Vet ni vilka känslor som man ställs inför dagligen. Kanske det låter som gnäll. Man får kalla det vad man vill.
Det är mycket som är glädjefyllt men också mycket som kan kännas svårt att ta sig an. Och det kan tyckas fjantigt eller själviskt för många men att inse att man inte längre kan prioritera sig själv först är inte helt lätt. Men det är bara en av en miljard andra tankar man hanterar under den resa man gör när man blir förälder.
Jag upplever också att som Bella tänker är det här bara en mindre detalj i hennes vardag som hon delade med sig. Jag tror inte alls att det styr hennes vardag/liv eller ens tar upp hennes tankar så mycket att hon inte kan t.ex. sminka sig lite. Hon ville väl mest dela med sig av hur det kan kännas ibland. Och det är väl det man gör om man har en blogg? Det är väl det man vill läsa om man följer en blogg? Det är otroligt skönt för mig att läsa i alla fall eftersom det hjälper mig på vägen.

Emma

Spot on! Tror det är väldigt många av de med kritiska kommentarer som själva inte har barn… Å jo, då har man inte insikt i vad det innebär att vara förälder. Känner igen mig i mycket av det som Bella skriver. Första året/åren är mycket glädje och lycka men också pissjobbigt många gånger. Heja dig Bella! Tycker du verkar göra ett toppenjobb som förälder! Bry dig inte om korkade kommentarer som ”låt henne skrika 5 minuter då”. Barn mår bäst av lyhörda föräldrar som skapar en god anknytning till sina barn!

Maja

Jag har inte flygcert heller ändå vet jag att något är galet när jag ser ett flygplan i ett träd.

Lina

Förstår verkligen vad du menar och håller med. Dock spa:ade du väl häromdan… Är inte det att ta hand om sig själv om något? Glöm inte det…

..........

Ja, och hon blonderar håret, färgar ögonbrynen, fixar nagellack osv… så nog finns det egentid.

Man hinner med allt om man vill, den enda personen som sätter stop är vi själva. Men man kanske inte vill prioritera sig själv alltid heller du skriver hur du inte kan lämna barnen ifrån dig och vill ha med dig de överallt ja då kanske det blir så. Låt Odd titta till de en stund det tar inte mer en fem minuter att sätta på sig sminket och duscha så kanske tio allt som allt och det har man och då är jag själv väldigt snabb ifall jag ska iväg, så hinner det gör man beroende på vad man vill lägga prioriteringen på 🙂 ha en skön torsdag

Eva

De allra flesta 24 åringar är vackra utan smink.. Smink för att se vacker ut, behövs först om många år, säger en som vet..

Lite tragiskt att läsa ett inlägg som detta och även en del kommentarer, lugna ner er och njut av att ni är unga och vackra..

Hanna

Hej fina du!!
Jag har tre barn och med tiden inser man att ibland hinner man och ibland hinner man inte! Ingen orkar fixa sig jämt, ingen 🙂 Du är så fin och så positiv!!
Du som helhet är så bra! Precis som alla mammor där ute!
Kram!!

Mia

Helt otroligt att så många tror att deras sätt är rätt sätt, för alla 🙂

Isabella; jag tror att de som inte har behovet av att ”fixa sig” hela tiden, oavsett om man har barn eller inte lägger fokus på andra grejer som har större betydelse i livet. För vad 17 spelar det egentligen för roll. Du kanske prioriterar att vara lyhörd för dina barn istället. Klokt val tycker jag !

Dessutom slipper du komma i kontakt med kemikalier och gifter som finns i bla parfym som kan påverka både dig och dina växande barn negativt. Vänd på det vettja, ”varje dag utan parfym är en bra dag” typ ;P

För övrigt tycker jag att du är en skön typ som bjuder på dig själv!

/småbarnsmamma

Carin

Hej! I slutet av min graviditet beställde jag hårprodukter mm från Löwengrip Care & Color! Hann dock inte få dom då det blev förlossning istället! Vårt lilla mirakel – en son – kom till världen! 🙂 När jag kom hem hämtade jag ut produkterna och det kändes sååå lyxigt att få sköta om sig med nya och bra produkter! Jag blev så nöjd över schampot, balsamet, håroljan och rengöringen för ansiktet att jag var tvungen att beställa andra produkter till mig och några till en god vän! Kanske hormonerna gör sitt också men både min hy och hår är bättre än innan graviditeten! Jag vill också sminka mig lite och vara ”piffig”, viktigt för sitt eget välmående! Än så länge går det bra eftersom spädbarn sover så mycket! Kan tänka mig att det blir lurigare att hinna det den när barnet är mer aktivt! Eller när man har två som ni! Men du ser så fräsch ut ändå, det är nog mest din egen känsla?! 🙂 Förresten, lite feedback på rengöringen för ansiktet – varje gång jag öppnar tuben så pyser det ut rätt mkt.. Lite dumt då den egentligen känns dryg och det behövs inte så mkt. Vore bättre med en pump om det går, i likhet med t ex Biotherms skumrengöring! Tack för en bra blogg och produkter! Sköt om dig och din fina familj!

Linda Nilsson

Vart kommer det fina halsbandet ifrån som du har på bilden?

Emmi

Är du ensam med 2 barn? Det låter som att du gör allting själv. Släpp kontrollen och låt din man hjälpa till med packning och med barnen. Han kan säkert lika bra som du. Då kommer du säkert hinna med både en dusch och sminkning.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *