Dessa stunder

Odd tog den här bilden på mig idag vid stranden och direkt när jag såg den tänkte jag ”mamma”. Att jag är mamma. Jag har skrivit om det förut, stunder som kommer som ett wake up call. Den här bilden är verkligen ett sådant moment för mig. Jag är inget barn längre som leker naken vid strandkanten eller en tonåring som hänger med mina vänner vid klippor utan jag var här med min familj. Det var mitt (och Odds) ansvar att vår son badade tryggt, drack vatten och fick på sig torra kläder efter ett dopp. Just stunden när man får sitt barn i sin famn och han är blöt och vill bli invirad i en handduk, det ligger så mycket i just det. Kärlek men också ansvarstagande som jag njuter av. Det är häftigt att jag har nått hit i livet. Det gick fort men jag ångrar det inte en sekund. Barnen och Odd är mitt allt och till och med jobbet går bättre när dom finns i mitt liv för jag har något tydligt att kämpa för.

201507041836768511-1

Tshirt Bread and boxers och shorts Lindex

Jag var först i, så härligt. Vi badade på Vindö i en liten vik som är alldeles långgrund och varm. Vid fyra kilade vi upp till svärmor och svärfars hus och dom gjorde stek i ugnen som vi åt på altanen i kvällssolen. Nu kom vi precis hem till huset i Stavsnäs och Gillis slocknade på en sekund efter en hel dag ute. Nu ska Odd och jag bädda ner oss i soffan och se säsong 2 av The Americans. Idag är jag extra tacksam över livet, min lilla familj men också släkten Spångberg som jag fick på köpet!

 1. Hej!

  Alltså.. Jag måste säga… Jag gillar dej så jäkla mkt.. =D Du e så otroligt jordnära, verkar va sån himla härlig person.. Och verkar va en helt underbar mamma till era två små liv… Du har många bollar i luften, men verkar ta allt med ”ro” på nåt sätt, du klarar av det galant… Jag diggar dej SKARPT!!!!

  KRAM på dej!!

  //Kristina =)

  1. Haha men snälla ett hem behöver ju inte vara permanent. Huset är ju deras hem just nu. Och dessutom skriver hon ju hem till huset i Stavnäs på samma sätt som man kan säga att man ska gå ”hem till hotellet” om man är på semester.

  2. Läs igenom vad du själv skriver N, innan du har mage att anmärka på att Bella skriver hem.
   Vi andra fattar en sådan självklarhet…

 2. Hej Isabella! Jag och min kille ska flytta till Uppsala och vi har tänkt köpa lägenhet. Detta i sin tur leder till en hel del tjafs och bråk om kontantinsats, bolån, amortering osv. Han vill stå på lägenheten själv och äga den själv men jag vill köpa tillsammans. Dels för att jag tror att det är en bra affär men också för att jag verkligen känner att jag vill dela lika.
  Kan inte du sätta ihop typ en liten guide om vad man ska tänka på och hur man ska resonera?
  Vore kanon!
  Kram

  1. När ert förhållande tar slut är det du som måste flytta från lägenheten som du har varit med att betala på och bli bostadslös.
   Jag tycker att du ska hitta en annan kille att flytta ihop med. En som verkligen vill dela boende och allt med dig.

   1. Sambolagen? Spelar ingen roll vem som betalat, så länge sen är anskaffad för gemensamt bruk är den samboegendom och ska delas lika.

    1. Om du tror det så tror du helt fel 🙂

     Om killen vill stå på bostadsrätten på egen hand är han nog inte så dum och missar att skriva samboavtal, där det står skrivet att lägenheten tillhör honom själv, samt kontantinsatsen såklart.

     Nu fick du lära dig något nytt 🙂

  2. Tycker du ska skaffa en bättre kille som lyssnar på vad DU vill och dina åsikter. Börjar det såhär, slutar det knappast bra.

 3. Exakt den häftiga känslan fick jag i går när jag virat in sonen i en stor handduk efter vi badat i poolen och han satt i mitt knä och det var så otroligt mysigt och tänkte exakt samma att det är jag som tar hand om den här lille pojken, underbart! . Sen kissade han på mig haha 😀

 4. En härlig men också svindlande tanke! Kag älskar att jag ibland kommer på att det är jag som är mamma och förälder, och därför låter min dotter bada extra länge om hon vill. Eller att hon får ta 10 majskrokar på en gång .

 5. Det är viktigt att också komma ihåg att man inte bara är mamma. Men allt är nytt för dig så då blir det så..

  1. Herregud vilken konstig kommentar. Bella beskriver ju en känsla som uppstår när man slås av känslan att man är förälder. Har du själv barn??? När barnen är med är man alltid mamma i första hand.

   1. Jag håller med Mia. Som nybliven förälder är det väldigt lätt att gå helt upp i den rollen och tappa bort andra roller som krävs för att du ska må bra som helhet. Ta t ex det klassiska att man glömmer bort parrelationen och börjar tilltala varandra med Mamma och Pappa. Eller att man bara träffar andra föräldrar som också bara pratar om barn. Personligen kände jag att jag behövde vara i balans med andra roller (kvinna, kompis, kollega e t c) i livet för att kunna vara en bra mamma.

    1. Du vet att alla inte fungerar som du vad?? Eller att alla föräldrarpar inte pratar barn med varandra?? Alla är inte lika. Bella kanske inte har behov av att umgås med de som inte har barn för att kunna fungera bra som mor eller så kanske hon umgås med de som inte har barn utan att ta upp det i bloggen.

 6. Hej!
  Själv är jag lite orolig. Jag är ute på landet och är sen med min mens, måste åka in till stan och köpa ett gravtest. Tolka mig rätt – jag och Nin make tycker det vore helt underbart att vara gravid – men jag trodde/tror verkligen inte att jag var/är det och har druckigt alkohol när det varit så fina sommarkvällar. Är ordentligt orolig nu och hoppas att ett test visar negativt. När jag insåg att jag var sen med mensen har jag naturligtvis inte druckigt sen jag började misstänka.
  Någon som varit i en liknande sits?

  1. Det är inget att vara orolig över! Tror det är så för nästan alla, man får jordens ångest över att man kanske ätit eller druckit något man inte får men så tidigt i graviditeten så får inte bebisen det du äter. Hoppas på ett plus istället! Det vore väl underbart 🙂 lycka till! Håller tummarna 🙂 det är fantastiskt <3

  2. Ja, väääldigt många kvinnor, det är ingen fara. Man kan inte veta när man blir gravid, det som gäller är att man inte dricker när man väl misstänker eller vet. Berättade om samma oro för alla i min omgivning och min barnmorska – och alla sa samma sak. En vän till mig som blev oplanerat gravid för en del år sen fick reda på det efter att hon varit på en väldigt alkoholintensiv festival. Oj, vad hon hade dåligt samvete då, men det var inga problem, det blev en frisk toppentjej. Åk du in till stan och kolla om du är gravid och gläds åt det om det är positivt!

  3. Du behöver inte alls vara orolig! Skulle du vara gravid så tar inte fostret näring ifrån moderkakan förrän v8. Så den påverkas inte av att du druckit alkohol tills dess. Får man reda på att man är gravid ska man ju självklart inte dricka alls även fast man inte kommit till den veckan.

   1. Varför ska man ”självklart inte dricka alls” bara för att man vet? Antingen tar fostret ingen näring och man kan dricka, eller så tar fostret näring och man undviker alkohol. Varför får man inte supa skallen av sig om fostret ändå inte påverkas innan vecka 8?!

    1. För det första så är det inte så lätt att veta exakt ålder på sitt foster så den kan mycket väl vara över 8 veckor om man räknat fel. Sen kanske det inte är exakt vecka 8 dom börjar ta upp näring från moderkakan, det kanske sker innan också. I vilket fall som helst så är det väl väldigt onödigt att supa skallen av sig om man vet att man är gravid? Man vill ju inte skada sitt barn på något sätt och varför göra någonting som man inte kan veta är 100% säkert för sitt barn?

     Linda: Hoppas du får ett plus på stickan 🙂 Det är förmodligen ingen fara om du har druckit innan du visste att du var gravid. Det är många mammor som har råkat ut för samma sak. Man brukar ju inte märka att man är gravid förrän vid 4 veckor eller senare så då är det inte så lätt. Lycka till med testet!

 7. Vilken underbar bild!

  Längtar tills jag också får uppleva den känslan, än så länge får jag ”nöja” mig med min systerson på 2 månader. Han har förändrat tillvaror till oss alla i familjen, på ett sätt jag inte trodde skulle vara möjligt.

  Kommer aldrig glömma när jag höll han då han bara var några timmar gammal… Vilken lycka!

  Kika in på bloggen, massa nytt som händer just nu =)

  Kram

 8. Mamma
  Ja, ack mamma!
  Detta gamla ord som kan betyda så mycket för så många genom tider av lust och svårmod. Ekar genom berg och dal som ett tidlöst Déjà vu även fast betydelsen av mamma förenar så delar sig lika mycket i rikoschetten av betydelsen. Så visst svänger det i vävens gyllene tråd. En liten ny har fått se sig välkommen till världen.

 9. Hej Bella!
  Jag är själv en mamma till två små busar; 1 år och snart 3 år!
  Jag läser din blogg varje dag men har inte blivit färdig att skriva en kommentar någon gång men nu gör jag! Fortsätt vara den du är Bella; du verkar vara en otroligt härlig människa men en underbar syn på livet! Jag läser din blogg som sagt varje dag och jag blir ofta så positivt påverkad av det du skriver – så med detta vill jag säga att kör på din linje!!! Din härliga självkänsla smittar av sig 🙂
  Stor kram och ha en fortsatt bra sommar med dina fina familj!
  Lina

 10. Du är mamma, men glöm inte bort att du bara är 24 år.
  Glöm inte bort att vara den ungdom du faktiskt är. Och glöm inte bort att vara ödmjuk, vid 24 vet man så otroligt lite om allting, men man tror gärna att man har livserfarenhet. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..