#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
april 11 2015 at 11:26

Balkongmöblerna

Äntligen har vi nya utemöbler! Vi hade liksom som en ”solbänk” tidigare. Den var fin men inte så praktisk. Jag vill kunna vara ute hela familjen och rymmas. Spela spel, dricka väldigt mycket kaffé i solen under min mammaledighet när lilltjejen, äta middag ihop på kvällen och dricka vin i sommar med vännerna när barnen somnat. Vi har sol från lunch till solnedgång så det är väldigt härligt.

IMG_5432

Vi bor högst upp i en hörnlägenhet så vårt hem är väldigt ljust. Nu är ena hörnan på balkongen kaos med gamla blommor och onödiga saker, ska ta tag i det när vi hinner. Dock blir det nog bara blommor och kanske en liten möbel men inte så mycket mer, det är skönt att kunna rulla ut vagnen. Det gjorde jag när jag var hemma med Gillis.

IMG_5431

Så här såg det ut när vi tog bort gamla möblerna. Jag avskyr egentligen den gula färgen men jag tror inte att man kan göra något åt det? Allt måste väl se likadant ut i en bostadsrättsförening?

Skärmavbild 2015-04-11 kl. 11.13.39

.. Och såhär blev det med möbelgruppen! Vi beställde den från www.trademax.se. Vi hade lite krångel med DHL när den skulle levereras men tillslut fick vi allt uppburit till lägenheten. Jag hade omöjligt kunnat få med mig allt hem. Det är de som är så bra med att beställa på nätet med hemleverans.

IMG_5430

Vi invigde möblerna igår i solen! Odd drack sitt egna bubbel från Dui Padri (på systemet nästa fredag). Jag fick en Sanpellegrino orange  (favvodrycken just nu) och Gillis vatten och päronbitar. Tror att balkongen kommer bli supermysig när vi städat undan resten, fått dit lite blommor och en markis att kunna dra ut när man vill vara i skuggan. Förra sommaren var ju galet varm.

116 Kommentarer

Vi ber om ursäkt för att det blev fel med första DHL leveransen men skönt att det löste sig andra gången. Jag var noga med att boka inbärningen i fredags så allt blev rätt 🙂

Emma

Ser att du redan fått mitt bästa tips som var tyg på insidan; hade sytt små snören som går att nyta runt ”pinnarna” på balkongen om du förstår hur jag menar. Ta någon kraftigare väv i ljus färg som inte blir solblekt, kanske markisväv tål utomhusväder bäst? Vill även ge dig en eloge för att du pallar alla negativa kommentarer som skrivs och skrivits här genom åren. Du lägger upp en bild på balkongen och genast så är det några som ska påpeka varför du valt ”fel” möbler. Men så finns det nog en anledning till att du varit så framgångsrik och de har tid att sitta och spy galla i en främmande människas blogg 😉 Lycka till med nya tillskottet och hoppas att ni blir nöjda med de möbler ni valt till er balkong! 🙂

Åh vilka mysiga bilder!

Ida

Jag har följt din blogg ett tag och nyligen börjat klicka mig in på kommentarerna ibland. MEN! Jag blir så trött och ledsen över vissa kommentarer du får. Känslan är att vissa bara vill trycka ner dig, de kommer anmärka på vad det än må vara som går att göra en höna av. Som att du skulle lämna Gillis ensam i närheten av balkongen eller ens släppa fokus från honom där ute?! Eller att dina möbler är fula. Du är snål. Du har dålig smak. Du är en snobb. Du har inrett fel. För mycket. För stort. Fel fel fel.

Ett trevligt inlägg om nya balkongmöbler förvandlas till ett forum för hat, avundsjuka och kritik. För det är ju avundsjuka det handlar om. Jag vet att du säger att du är duktig på att inte ta åt dig men det gör mig ändå ledsen att människor bränner så mycket energi och tid på att trycka ner varandra. Att tjejer gör det. Mot varandra. Kan vi inte komma längre än så?

Du är en bra förebild, jag gillar verkligen din blogg och ditt budskap, som bara blir bättre för varje år!

camilla

Avundsjuk på möbler från trademax….sämre kvalitet än Rusta och ÖB…goggla konsumenternas betug om dom..Tips!!!

Cindy

Ååh, va mysigt!
Vad gör ni när det regnar? Bär ni in de och låter möblerna stå inne eller låter ni de bli blöta?
Mvh en tjej som inte vet om sånt?hehe

Linda

Jag klockade min yngsta dotter när hon, 1 år gammal, tog sig på egen hand från golvet, via soffan upp till stående på fönsterbrädan 1meter upp. Det tog 30 sekunder! En riktig klättergalen vilding 🙂
Gäller att ha lugna barn med en sådan balkong/möblering…

Anna

Jag håller med; tyg på insidan av räcket blir superduper! Mycket mer ombonat! Å lätt att fixa!! Tygbit, ev fållad, med nypor å krokar på balkongräcket!
Mitt tips är ätbara grejjer i krukor. Smultron, vinbär, örter, tomater, å framförallt Sockerärtor!!! Mina tre små har älskat det!!

Ingela

Kul att ni trivs och det blev fint på balkongen!! Är själv höjdrädd så jag hade ej klart vara där tyvärr. Jag skulle vara livrädd att mina barn skulle trilla ut… Jag förstår absolut att ni har koll på sådant. Barn kan vara väldigt snabba att springa iväg o.s.v. Allt gott!!

Bes

Trademax? Really? Här snackar vi billighetsprylar med riktigt låg kvalitet.
Jag trodde ni bara köpte kvalitetsgrejer av lyxigare slag till ert hem. Du har ju klagat så mkt på budgetgrejer typ ikea osv, och tjatat om att en economista bara köper kvalitet.

Caroline

Vad heter er gråa soffa??? Modellen!! Så fin och den finns inte på Stalands ?

Frida

Stort möbelföretag (trademax) = många kunder = mycket möbler som går ut = större risk för fler missnöjda (och nöjda) kunder. Tråkigt att det är de missnöjda kunderna som hörs mest. Det man bör veta är ju att trademax inte heller levererar möblerna själv utan det är DHL som anvsvarar för det. Har själv varit jättenöjd med mina köp hos Trademax, bra möbler till bra priser & kunnig personal med hög service.

Vi målade vår insida! Fråga föreningen. Men jag tror det är okej sålänge ni inte målar utsidan oxå! Haha

Jag

Trademax är inte att rekommendera om man är ute efter hållbarhet. Min matsalsmöbel var trasig när den kom, det var fel skruvar till möbeln och efter 2 månader gick den sönder ännu mer på ett märkligt sätt. Ingen kvalité på grejerna. Hemsidan ser så bra ut men skräpet dom säljer och så dom som jobbar där är katastrof.
Jag avråder alla att handla där.

Balkongskydd är jättebra föresten!

Mia

Alltså hur tänker ni?!?!
Fullständigt livsfarlig möblering på en balkong högt upp när man har småbarn som gillar att klättra
Ryser när jag ser soffan och fåtöljen närmast räcket. Behövs inte många sekunder i ett öbevakat ögonblick för att en katastrof ska ske
Är så inte värt det, för att få sippa vin där

Emma

Håller med. Det var min första tanke.. Även om man håller koll så händer ändå olyckor. Hoppas att den där balkongdörren aldrig kommer stå öppen för vädring. Eller det räcker med att ha den olåst så kan en olycka ske. Barn är snabba..

Rebecka

Spänn upp ett tyg (förslagsvis samma som det ni väljer till markisen?). Om inte på utsidan, varför inte på insidan? Klagar någon så är det bara att ta ner tyget igen, ingen skada skedd.

Eylo

Snälla du, skriv ett nytt inlägg om att ni visst har tänkt ut på att den möbleringen är riskfylld för gillis…att ni vet och har en lösning eller något för detta är ju big NO NO! Ni som attackerar de som klagar på detta kan inte ha någon aning om hur rörliga barnen i dem åldrarna och hur illa det kan gå … Ja även tom om man har koll hela tiden.. Man är bara människa! Allt kan hända!!! Och skulle det hända någonting just i detta fall så har ni bara er själva att skylla på något som ni skulle kunna ha hindrat.

Madelene Ekman

Kolla upp vad som gäller eran bostadsrätt. Har ni köpt lägenheten så ska det inte vara några problem om ni vill ändra balkongens färg, ni kanske kan anlita en bra och seriös målarfirma så det blir ett bra jobb ☺ Lycka till och hoppas lilltjejen kommer ut snart så hon får träffa er och storebror ? Hoppas ni får en fin kväll, Kram Madelene

Mp

PANIK ! är min fästa tanke med dem där möblerna och gillis. Alla med barn vet hur snabbt de går med en ett/tvååring. Man vänder sig om i två sek och ungen är på påväg ut fr ballkongen. Snälla sätt upp skydd eller flytta möblerna!!!

Julia

Hej!

Jag såg att du ville ändra insidan på balkongen men visste inte om du fick för bostadsföreningen. Jag har ett jättesmart sätt att lyckas med det utan att ändra utsidan av plåten! Visar också gärna före/efter bilder.

Hör av dig till min mail för mer info!

Julia

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *