Sista dagen v38

Jag fick en kommentar häromdagen om att jag borde smörja in mig med brun utan sol. Ja jag vet att jag är blek men jag gillar att se ut som jag är. Jag är väldigt ljus och jag tycker att det är fint. Jag skulle aldrig över min döda kropp lägga mig i ett solarium, pressa i solen under en solsemester eller kladda med brun utan sol. Dessutom är jag så känslig i min hy att jag reagerar på varenda brun-produkt och helt ärligt .. Hur fint blir det? Jag har gjort dom missarna tidigare i mitt liv (kolla här om ni vill skratta!). Så fort solen tittar fram rejält i vår så kör jag solskydd fram till i höst.

Men nu till gravidteten … *Trumvirvel* jag är ju faktiskt i vecka 38!

IMG_5134

Viktigt att smörja magen! Använder min egna Grow & Glow varje dag. 

Men går över till vecka 39 redan imorgon. Magen fortsätter att växa. Nu tror jag dock att jag inte bli så mycket större. Bebisen är rätt klar där inne. Stora grejen nu är att jag känner mig tung i kroppen. Att gå och lägga sig i sängen, sätta sig i bilen eller i soffan är ett projekt varje gång. I soffan så böjer jag på mig och sedan släpper jag allt och hoppas på att jag landar bra. Det är som att ha en stor overall på sig och det är trögt att göra rörelser. När jag ska plocka upp Gillis leksaker på kvällen så använder jag sopkvasten och sopar upp allt och sedan lägger det i hans lådor.

IMG_5140

Vad mer? Jo jag börjar känna att jag har kommit in i min förlossningsbubbla. Det är rätt vanligt sådär två veckor innan det är dags. Världen hamnar liksom lite diffust i bakgrunden och jag är inne i min egen värld. Jag tycker att det är härligt för jag känner inte av ADHD:n lika mycket. Hjärnan är på slowmotion och alla tusen ljud som jag brukar snappa upp är inte lika höga längre. Det är som att jag jämt har öronproppar på mig och är lite nyvaken. Jag skulle inte längre fungera i superkreativa möten så det är nog bra att jag inte är på plats på jobbet. Jag hade mest varit intresserad av bullarna.

Ja ja.. Nu räknar vi ner! Jag ser fram emot den dagen då jag postar ett inlägg om att vi är på väg !

 1. Bra att du står emot sådana kommentarer! Det är vackert att vara blek och därmed basta! Tycker det ser så onaturligt ut med alla brun utan sol produkter och som du säger så är det farligt att pressa i solen. Naturligt är vackert och råkar man vara blek är det inget fel med det.

 2. Din hy är fantastiskt fin i nyans och lyster! Trångsynt kommentar om något som ”borde” användas, skulle helst vilja slänga många ”borden” ut genom fönstret!
  Tack för en kul blogg att följa! /relativt ny följare

 3. du passar verkligen så mycket bättre som blek 🙂 fortsätt gå emot trender! och dessutom så är det myycket bättre för huden att låta bli solariet och solandet 🙂

 4. Du är lika vacker hur som helst, ljus, eller mörk! Men jag hejar verkligen på att du skiter i solarium och kör med solskydd! Det vinner man på i längden 🙂

  För övrigt så väntar jag med spänning på att lilla S ska titta ut… jag tycker det är dags nu! All lycka till med förlossningen! ♡

 5. Jag tycker man ser smutsig och rynkig ut när man är för brun. Är man väldigt ung kanske man klarar det men inte sen…

 6. alltså, jag har nog aldrig kommenterat här förut. men jag har läst din blogg till och från i flera år.

  Och nu kunde jag inte hålla mig, gud vad vacker du är, du ser ut att vara full av harmoni. strunta i brun utan sol, det är som vackrast att vara naturlig.

 7. Du är så vacker! Du lyser verkligen! Stort stort lycka till nu! Jag längtar också efter att få göra om alltihop.

 8. hej Isabella.
  Efter att erat barn kommit till världen så har ni tänkt på hur det blir med christian? Kommer han flytta in tillbaka med er eller får/måste han stanna i sitt nya hem (antar att han trivs jätte bra, men är det inte eran hund…?) kram

 9. Hej Isabella!
  Skulle du vilja tipsa om något du känt hjälpt mot illamående i början av graviditeten? Tänkte nämligen köpa med mig en liten påse med goda & bra grejer till en gravid syster imorgon!
  Otroligt tacksam för svar!
  Kramar fina du!!:)

  1. Alla är olika när det gäller bot. Men kan tipsa mina efter 2 graviditeter:
   1a graviditeten- klubbor, piggelin, sura godisar
   2a graviditeten- citron (att sniffa på samt saften som sådan) tomater, tuc-kex
   Samt iskallt vatten med båda 🙂

 10. Jättekonstig observation kanske – men är du lite röd på magen? Eller beror det på ljuset? Om du är det, vad beror det på? 🙂

  1. Eller beror det på dina ögon? Låt henne va, Jesus… Klart att huden kan bli lite röd när man expanderar som en ballong. Min mage ser likadan ut nu när jag är gravid. Eller så har Isabella solat lite solarium kanske? Smörjt in sig med röd-utan-sol? Hm…

     1. Nej. Men man behöver inte genast gå på den andra bara för att den ställt en lite konstig fråga. Bella tar det ganska lugnt med ”konstiga” frågor och kommentarer men hennes läsare är ganska aggressiva och snabba med att börja skälla ner på andra.

 11. Suck! Det var de sjukaste….
  För det första, brun utan sol blir inte bra på ljusa kroppar OCH så är det fullt normalt att vara ”blek” efter en lång vinter.
  Jag tycker du är skitsnygg!!!

  Lycka till med bebis!
  Håller tummarna på att hon kommer snart!
  Kram

 12. Du har så rätt. Du är vacker som du är. Man är ju naturligt blek efter vintermånaderna. Lycka till med förlossningen. Du ser så strålande ut och du har en underbar bebismage. Kram

 13. Jag får också höra samma sak. ”Gud vad blek du är” är en helt normal och acceptabel kommentar tror folk. Jag är naturligt ljus precis som du och det är mycket vackrare än att försöka vara fejkbrun! Tycker alltid att allas naturliga hudton är finast.

 14. Men då skulle det vara jättekul om LCC kunde ta fram en BUS som lägger sig fint på huden, ger lyster och som inte kladdar eller ger fula fläckar.. Du skulle iallafall ha en trogen kund på just den produkten! 🙂

  1. Dove har världens bästa BUS. Det är en body lotion med svaga färgpigment som sjunker in i huden och gradvis gör att man ser brunare ut. Bäst i test enligt Elle, prisvärd, luktar inte mycket och funkar bra, finns i flera olika nyanser.

 15. Du ÄR fin. Jag tycker det är så himla 80-tal och det ser ohälsomsamt att ligga och pressa i solarium.

  Det är nästan som förr, de som hade det gott ställt och var medvetna var ljusa och var rädda om sin hy, medan de som inte hade samma möjligheter blev bruna och brunbrända.
  Då hade man knget val, men idag har man det.
  Jag upplever att allt fler undviker solen, fem kilo med brunpuder och brun utan sol.
  Tycker det börjar bli en klassfråga det med.

   1. Jag håller med dig till viss del.
    Självklart påverkas man av den bakgrund som man kommer i från och sina ekonomiska förutsättningar MEN klassfrågor 2015 är inte detsamma som klassfrågor 1950.

    Jag och min sambo kommer från två helt olika stadsdelar, jag från ett välbärgat område och han från en förort.
    I min värld är det självklart att man åker på språkresa på högstadiet under sommaren, vilket det inte är för hans del, och det beror ju på pengar.
    MEN båda ville studera vidare och brann för samma saker, och båda valde att läsa till jurister för att vi hade lika värderingar.

    Självklart är alla människor olika eftersom vi har olika bakgrund – men det behöver inte ute sluta det ena eller det andra alla gånger.

    Det jag ville belysa var just det här med att vilja se ut som en orange morot, eller valet att ha sin naturliga hudfärg.
    Och att allt fler blir medvetna om skadorna som huden kan få i solen.

    Jag läste en kommentar här där någon skrev att liknande som ” Nu finns även bra solskyddskrämer som skyddar samtidigt ´som man blir brun”.
    Bara det är lite skrämmande.

    Solskyddskrämer har aldrig gjort så att man INTE blir brun, utan skyddar mot farliga strålar så att huden inte blir bränd. Därför kan det upplevas som att man inte blir lika brun den första tiden.
    Bara det att folk kör med hög solskyddsfaktor första dagarna för att sedan ta en med mindre skydd.
    Helt vansinne och handlar om okunskap.
    Som att huden ”bygger” upp ett skydd mot de farliga strålarna efter ett par dagar när man fått färg.
    Det är den största myten ever.

    I USA ( Florida) när jag bodde där, så har man solskyddsfaktor i den vanliga dagkrämen, för där är det naturligt att skydda sin hud sig varje dag, oavsett om man bara skall gå att shoppa, gå till skolan eller till Ica.

    Därför tycker jag absolut det är en klassfråga idag.
    Åker man ut till en förort så slänger ungdomarna ut en massa pengar på att vilja se ”bruna och fräscha” och vissa pressar i solarieum flera gånger i veckan medan andra sprayar sig orangea.

     1. Absolut, oftast är de wannabes tycker jag som är vandrande morötter. 😉
      Som inte hänger med, eller ungdomar som inte vet bättre.

  1. Anledningen till att de undvek solen hade ingenting med medvetenhet att göra.
   Att man var ljus visade på att man hade tillräckligt med pengar för att inte behöva arbeta. De som var bruna var bönder osv som jobbade utomhus.

   1. Nej, jag vet att de inte var så DÅ.
    Jag kanske var otydlig.

    Men då som nu, börjar det här med solariebränna visa en viss del av klasstillhörighet.
    Fast med olika utgångspunkter.
    Då var det för att man var inne och inte jobbade, eller hade råd att sitta under parasoll, nu är det för att man vet att det inte är direkt hälsosamt att ligga och pressa i solarium.

    I Asien vill man exempelvis vara vit och undviker solen om man kan, och där köper man hudkrämer med blekmedel i.
    Hemskt, då det är starka kemikalier som bleker.

 16. Alltså, du är så cool och fin! Har alltid svar på tal och verkar vara så trygg i dig själv, beundrar verkligen dig för det! Kram!

 17. Du gör helt rätt i att skippa alla typer av färg/sol! Både skadligt (inte brun utam sol då) och blir ofta fel! Hahaha kul att se den gamla bilden! Du glänser ju nu! Mycket naturligare, fräschare hy, glansigare hår och ingen solrand mellan brösten haha! 😉 😀 Lycka till och jag längtar också till inlägget när ni är på väg!

 18. Fy vilken onödig kommentar. Jag är också ljus och dessutom rödlätt. Jag får ofta höra att jag är blek, varför solar jag inte? Alla kan bli bruna osv. Först och främst, nej alla kan inte bli bruna, sen undrar jag hur det kommer sig att det tydligen är ett handikapp att inte ha brun hy? För flera hundra år sedan ansågs det visa på stil och klass om man var blek, det innebar ju nämligen att man inte vistades ute bland tjänstefolket. Så jag väljer att tänka så, att jag bara råkar vara lite bättre 😛

 19. Man slutar aldrig förvånas, folk kommer nog alltid ha en massa dumma åsikter om andras utseenden. Tröttsamt!!
  Du är en av dom vackraste kvinnorna på jorden, seriöst! 🙂

 20. Vad är det för människa som skriver att du borde använda brun utan sol? Det är jättebra att du står på dig för du är jättefin i din naturliga ljusa hy. Jag håller mig också blek nu och under sommaren blir det solning med måtta eftersom det är skadligt för hyn.
  Ja nu kan eran prinsessa titta ut precis när som helst och det är så spännande 😀

 21. Super fina kort! Och härlig inställning, vi ser alla olika ut och så ska det vara.

  Jag bara ler och känner igen mig i beskrivningen om hur du dimper ner i soffan. Är själv i v 39 (beräknad 10/4) och känner mig lite som en blåval när det kommer till att ta sig i och säng och soffa. Slutade jobba idag så nu väntar ner varvning och fokus på det som komma skall.

  Tack för en trevlig blogg och stort lycka till med ert ny tillskott som är på väg.

 22. Ja, den där bilden du länkade till fick man ett gott skratt av. Nä, varför skall man hålla på med BUS, eller solarium, helt onödigt. Själv slutade jag med sånt för länge sen, och jämför jag mig med mina soldyrkande vänner i Sverige så ser jag minst 10 år yngre ut än dem (har inte en rynka eller fåra nånstans). Mina vänner här i USA är väldigt sparsamma med tid i solen.

 23. Helt rätt Isabella ang BUS och solning! Vem vill för övrigt se ut som en läderväska vid 35? Pale is the new tan och tyder på klass, stil och hälsomedvetenhet.

  1. Det går att uttrycka sig vackert, stilfullt, intelligent och meningafullt utan att trycka ner andra människor samtidigt 🙂

   MVH BUSande arbetarklass, tacky halvthälsomedveten p.g.a. BUS är även hudlotion…?

 24. Hur tänker du kring amningen med lilla S, Isabella? Efter din bröstoperation måste det ha varit annorlunda med aningen med Gillis också. Hur tänkte du där? Tänk att din bröstoperation vart så lyckad, jag menar, när du var 18-21 år gick de från kupa B till vad- E? Kan inte du berätta om operationen lite grann?

  1. Alltså skrattar åt såna här patetiska kommentarer! Kul med lite underhållning från din sida dock.

  2. Hon gick ju samtidigt även upp lite i vikt och det kan ha väldigt stor effekt på bröststorleken… Tror alla kan se att Isabellas bröst är helt naturliga.

 25. ”kolla här om du vill skratta”.. så jävla skön inställning och så kul att du kan bjuda på dig själv på det sättet. önskar att fler där ute hade samma självförtroende. Tur att du finns och kan inspirera!

 26. Lustigt att människor känner ett behov av att kommentera andras utseende. Jobbar som kassor och har flertalet ggr fått höra att jag ”behöver” sola solarium. Skrattar mest åt det. Haha

  Hade en kund som bara ”Solar du solarium?”
  Jag ”Nää? Hurså?”
  ”Ja, du kanske borde det….”

 27. Herregud, tänk om människor skulle sluta berätta hur andra ”borde” se ut. Sköt du ditt så sköter jag mitt, SÄRSKILT när det kommer till hudton. Tänk om man hade ditt glow Bella när man var gravid, och då var det ett barn. Vid andra barnet eller fler så känns det som om man skulle vara helt slut från morgon till kväll. Tipset om sopkvast ska jag komma ihåg den dagen jag ska bli tvåbarnsförälder iaf.

  Ang. Gillis och matpuré så är idén jättebra men jag skulle rekommendera blw istället. Vi själva hamnade i ”puréträsket” och ingenting fungerade om det inte var nermixat tillslut. Som tur var så kom vi förbi det när vi la mixern åt sidan. Men vid nästa barn kommer jag skippa puréandet i större mängd och försöka köra på blw så mycket det bara går.

  Ha en bra kväll!
  Kram Louise
  http://www.louiseiturkiet.blogg.se

 28. Härligt inlägg. Är också blek av mig och får också höra det. Men det struntar jag i totalt, skulle heller aldrig använda brun – utan sol, sola i solarium osv. Skönt att flera är nöjda över att vara ljusa i hyn. Kram

 29. Usch, jag får också sådana kommentarer. Jag är precis lika ljushyad som dig och har en nära vän som påpekar detta varje vår/sommar. Att jag borde sola, lägga mig i solarium. Hon säger att hon inte kan förstå att jag inte också vill vara brun, det är ju så ”snyggt och fräscht”. Det är otroligt irriterande, att folk inte kan acceptera att man är ljus och att man trivs med sig själv som man är. Du är jättefin som du är, skit i sådana idiotiska kommentarer! Vilket det också verkar som du gör, bra!

 30. Va?!??? Nä, vad är det för trams att du skulle smörja in dig med brun-utan-sol. Det finns ämnen i det som inte är särskilt hälsosamma med faktiskt…
  Du är ju hur fin som helst!
  O den där bilden…. Är det verkligen du?!?????
  Nä, tummen ner för klet o solarie 😉
  Kram Anna

 31. Personligen tycker jag att det är jättefint av dig att du är naturlig! Du är en förebild för så många unga flickor som genom dig kan lära sig att tycka om sig själva! Fortsätt så!! Och lycka till med allt när det är dax!!

 32. Hej Bella!
  Jag undrar över en sak (i all välmening och av ren nyfikenhet). Du skriver ofta om LOA och hur det hjälpt dig få det du vill. Jag undrar hur du ser på LOA och typ din astma… Vad är det som gör att man inte får allt man ber om? Hur kommer det sig att just du fått astma? (Om du fattar vad jag menar) tror du på någon motsats till LOA som leder till tråkigheter?

  Kram!

 33. Gravide blir frarådet til å bruke brun uten sol pga at det inneholder visse stoffer som potensiellt kan være mindre heldige for fosteret/barnet….Dessuten er det stort sett synlig at man bruker sånne produkter og det er vel ikke akkurat fint …Ser mange ,særlig unge jenter som sprader rundt guloransje.

 34. Du är ju hur fin som helst! Och en förebild för oss andra blekisar som inte vill fejka brännan 😉

 35. Vilket härligt inlägg!! Själv är jag oxå blek och vad skönt att höra att det finns andra som oxå vägrar brun-utan-sol 🙂

 36. Du måste promota en bloggare hos er på Spotlife : http://lagamedlina.spotlife.se/

  Så galet bra på att laga mat, baka och ta fantastiska bilder på resultaten. 🙂 (och NEJ, inte hon själv som söker uppmärksamhet här utan jag är en trogen läsare av hennes blogg)

 37. En del ser pigga och fräscha ut som lite(!) solbrända, men du passar nog bäst i den ljusa hud du har. Jag ser snarare blek ut om jag inte är lite brun, alltså blek på sjukdomssättet haha. Men jag solar ändå inte, onödigt 🙂

 38. jätte viktigt med solskydd, dock fick jag veta av min pojkväns mamma som jobbar inom vården och med hud att det är viktigt att gå ut några minuter utan solkräm dock absolut iNte så man bränner sig. För tydligen kan inte kroppen ta upp D-vitamin om man har solkräm utan den blockerar den så Hon har haft fall där folk som är super duktiga med hög solskyddsfaktor fått D-vitamin brist. Det kan lösas med D-vitamin tillskott, men det bästa sa hon är 5-10 min i solen utan solkräm då och då. Sedan kör man solkräm. Mvh Annie 🙂

 39. Herregud, hur orkar människor? Det är fint och naturligt att vara blek. Gick också på solarie ofta förr men har slutat helt med det. Finns inget snyggare än en naturlig tjej som vågar vara den hon är och inte fixa till sig för någon annans skull!

 40. Åh vad jag tycker det är bra att du står upp för vad du är. Man är ju svenska och då blir man vit på vintern, det är ju hur man ser ut och det ska man vara nöjd med! 🙂

 41. Vad elaka ni är som säger att man blir orange och ful av BUS. Min åsikt är att alla får göra exakt vad de vill med sina kroppar utan att någon ska ha en åsikt om den (det kan man i så fall hålla inom sig). Jag själv är naturligt blek, men trivs inte med det, dels av den anledningen att jag är rödflammig, dels för att idealet för dagens kvinnor är solbränd hy och alla i min närhet berömer varanda för deras pepparkaksbruna kroppar när de varit på solsemester.

  Själv blir jag inte i närheten så brun som dem. Jag har också fått kommentarer ”Varför är du så blek”, ”Ut i solen med dig vettja!” och så vidare. Ska tilläggas att jag ALLTID är ute på sommaren för jag vill så himla gärna vara brun. Egentligen borde jag ju undvika solen helt, som du Bella.

  Lättare sagt än gjort när man har dålig självkänsla och bara vill passa in och känna sig fin. Jag använder brun utan sol! Visst, det är jobbigt när det blir fläckigt efter några dagar och inte så snyggt, men den första dagen när det ger effekt (som jag ser skillnad på) så känner jag mig fin.

  Det är väl huvudsaken hur man själv känner. Man vill inte höra kommentarer om hur fult det är (även om jag vet att det är klassiskt att skämta om hur orange man blir). Man får såklart tycka så, men i detta kommentarsfält när ni vill peppa vissa, så sårar ni andra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..