Andra dagen hemma: startar dagen med läsning i lilla S rum (så mysigt att vara här inne). Jag är fortfarande på Fredrik Eklunds bok Sälj! och hittade ännu ett citat som jag älskar:

Ett helt hav kan inte sänka ett fartyg, så länge inte vattnet strömmar in. Världens negativitet kan heller inte dra ner dig om du inte låter den fylla dig.

IMG_5099

Jag fick frågan en gång om hur jag hittar just entreprenörsandan när jantelagen är så himla stor i Sverige. Jag har ju alltid gått min väg, haft mina enorma mål och drömmar utan att brytt mig om vad andra tycker. Först och främst så handlar det om att jag inte riktigt förstått att jag har haft stora mål, jag har ju bara dröm högt. När jag var 10 år så skulle jag ha ett hotellimperium med fokus på frukttema (varje hotell skulle se ut som en frukt). När jag var 12 år så sa jag att jag skulle bli statsminister och när jag var 16 år så sa jag att ”nu är det dags att bli ekonomiskt oberoende”. När jag var 19 år tjänade jag min första miljon. Självklart är det viktigt att ha rätt umgänge, vänner och partner som tror på mig men det viktigaste är att man tror på sig själv. När jag ser mig i spegeln så ser jag en kvinna som lyckas med allt hon tar sig an. Kanske inte första försöket eller tionde, men förr eller senare. Det handlar inte om att jag besitter superkrafter utan jag vet att om jag bara satsar riktigt hårt och aldrig ger mig så kommer jag till mållinjen. Enda krokbenet skulle vara OM jag började låta andra människors jantelags-smitta komma åt mig men det finns ingen chans! 🙂

 1. Jag var på boksläpp, boksignering och
  föreläsning med boken ”Sälj” med Fredrik Eklund och hans förläggare på
  Ekerlids förlag i lördags och då läste jag och hörde det där citatet! Ett av mina favorit-citat från boken! Väldigt inspirerande och bra text av dig i detta inlägg också som vanligt! Tänk vilken duktig och självsäker och framåtriktad person du är! Alltid ett nöje att läsa din blogg!

 2. Hej Bella!
  Jag har använt dina produkter ett tag nu och tycker att dom är helt fantastisk! Speciellt deon, den enda som har funkat bra på mig.
  Men nu har jag fått besked om att jag är parfym allergisk vilket gör att jag får lägga om livet lite då det finns parfym i allt! Eftersom jag älskar resultatet av dina produkter undrar jag om det skulle vara helt omöjligt för dig att ta fram några parfymfria allternativ av dina produkter?:) så som deo,shampo,balsam och olja kanske.
  Du är bäst! Ha det bra och lycka till med nya bäbisen:) Kram Sonja

  1. Hej!
   Vill ge ett tips på hemmagjord parfymfri deo. Jag har själv haft jätteproblem med att hitta en deo som funkade och nu har jag använt denna hemmagjorda i ca en månad och inte luktat svett alls, inte ens efter träning!

   0,5 dl kokosolja (OBS. Viktigt att det är kallpressad olja på burk, tex Kung Markatta)
   0,5 dl maizenamjöl
   0,5 dl bikarbonat
   Ev. Vaniljextrakt eller något annat naturligt doftmedel. (Jag tycker att den dova kokosdoften räcker).

   Smält oljan över vattenbad och blanda sedan i maizena och bikarbonat. Ha upp i en liten burk som du förvarar i badrumsskåpet. Oljan stelnar igen och blir som kräm som man smörjer i armhålan! Torkar direkt och ger inte fläckar (om man inte tar för mycket)
   Vissa personer är väldigt känsliga i armhålan och då kan man prova att ta lite mindre bikarbonat! Man får prova sig fram lite till sin perfekta blandning 🙂

   Lycka till!

 3. Vilket ödmjukt inlägg! Jag brukar alltid hålla med dig i dina inställningar men du har en tendens att alltid låta som att du är en unik superkvinna som klarar allt även om allt är emot dig och att du är oberoende av andra faktorer som spelar in. Nu visar du att det är okej att misslyckas bara man tar sig upp igen efter ett fall. Du har så mycket att ge och jag önskar att du kan fortsätta förmedla det på ett så här fint sätt! Kram på dig

 4. Det är så oerhört inspirerande att läsa dina inlägg. Jag får en slags sprudlande känsla och vill dra igång och starta eget på en gång!

 5. Jag bor utomlands sedan 5 ar for att att jag tyckte att taket i Sverige var sa lagt och jantelagen holl pa att kvava mig. Bara tanken pa ett ”vanligt” 8-5 jobb fick mig att spy, och jobbsystemet ar tyvarr inte sa flexibelt (annu). Tack annars for en bra blogg (forsta gangen jag kommenterar), du ar verkligen en forebild!

 6. Bra citat, bra skrivet av dig också. Vilka härliga mål du haft när du vart yngre, inget vart det men du lyckades med så mycket mer och fortsätter att bara tåga framåt, DET är det viktigaste. Att bara fortsätta, för stannar man upp och nöjer sig, kommer man inte längre.

  Ha en fin dag, du och magen 😉

 7. hur kommer ni nu att göra med Christian kommer han att komma tillbaka och flytta in med er eller har han nu bosatt sig för gått i sitt ya hem?

  1. Jag undrar mest över varför Bella skaffade en hund alls om hon haft astma i hela sitt liv? Då finns ju alltid risken att hon måste ge bort hunden.

 8. Som högkänslig så kan jag känna mig som en konstant läckande skuta. Räcker med att något snuddar vid mig så forsar vattnet in… Ändå har jag en blogg och vill ha folks åsikter och feedback. Konstig paradox det där. =)

  Tack för att du delade citatet, det ska sitta på min badrumsspegel!

 9. En intressant sak i Sverige är att folk verkar tro att man inte ”kan” eller ”får lov” att ha ambitioner och drömmar och faktiskt köra på dom!
  Jag upplever att många är oengagerade i sitt egna öde, man nöjer sig helt enkelt fastän hjärtat vill göra något annat. Man har hamnat i samhällets kugghjul och bara hänger med och ifrågasätter inte ett dugg.

 10. ”My ability to achieve all of my goals is a direct reflection of my ability to overcome all of my failures” – Marcus Luttrell
  Ett citat jag tänker på varje gång något går fel, så länge man bara fortsätter lyckas man till slut!

 11. Om du bara visste vad det citatet gjorde min morgon Isabella! Du är så bra så det är sjukt. Jag försöker ha samma inställning till livet som du har och igår strömmade verkligen vattnet in från alla håll o kanter, sitter nu på mitt egna företag o tänkte ‘jag kikar på blondinbellas blogg, något bra skriver hon ju alltid’ var verkligen rätt dag och rätt citat.
  kram på dig!

 12. Jag började följa dig ganska nyligen och ska jag vara helt ärlig, så trodde jag innan jag började läsa din blogg att du var ganska ytlig och som titeln på din blogg säger ganska ”blond” men… nu har jag lästa din blogg i ett par månader och jag är sjukt imponerad av dig! Du är så stark, framgångsrik och verkar vara en väldigt bra mamma. Får så mycket styrka och inspiration av att läsa sig blogg!

 13. Jag har inte läst din blogg så länge och skall jag vara helt ärlig så trodde jag i ren okunskap att du var en ytlig, och som titeln på din blogg ”blondin” med alldeles för mycket vilja att bli sedd. Men tji fick jag! Har nu läst din blogg ett par månader och jag är så imponerad över dig, allt du får till och din härliga inställning. Du är ung, mamma och väldigt framgångsrik, vilket jag tycker är extremt motiverande. Blir så peppad av att läsa det du skriver.

 14. Det där med att man förr eller senare lyckas är ju inte sant utan det är såna ord människor hitta på för att antingen göra sig själv glad eller för att göra andra glad.
  Det finns massvis med personer som försökt sig på olika saker x antal gånger men som aldrig når sitt mål eller ens kommer en bit på vägen.
  Amerikanarna talar om ”den Amerikanska drömmen” som i ärlighetens namn i stort inte existerar man man talar om den för att rättfärdiga sitt och för att få andra människor att tro.

 15. Jag är feminist och har sett det du skrivit om feminister men vill inte börja argumentera om feminism utan bara skriva att beundrar din motivation och det du gör. Tycker du ger ett bra exempel på en kvinna som inte låter sig tryckas ner och tar sig fram i livet. 🙂 kul att läsa din blogg även om jag inte håller mer om allt du skriver. 🙂 ha en bra dag!

 16. Är du intresserad av inredning, DIY, design och märken som Skultuna, House Doctor, Klong mm? Kika då gärna in på min inredningsblogg för en massa inspiration <3

 17. Vilken härlig inställning, den tar dig långt. Men jag undrar ändå, är du aldrig rädd eller orolig? Att tänka bort jante från utsidan är en sak, men jag tycker ofta att det är svårt att ignorera att vissa investeringar faktiskt ÄR riskfyllda, och då är det lätt att de tankarna tar över. Jag menar, ibland kan ju bra investeringar komma ur situationer där ingenting talar för att det ska göra det, hur vågar man köra på till 100% då? Jag kan ibland känna att jag saknar som en osynlig hand bakom ryggen som säger åt mig att ”allt är okej och löser sig, du är på rätt väg”. Känner du någonsin så? Och har du några knep för att ta sig runt den typen av tankehinder? Tack för en daglig dos av positiv inspiration!

 18. Det enda jag stör mig på här är att man lätt kan påverka folk, särskilt unga, att tro att pengar är allt i livet.. Det finns så många människor lever i lyx och överflöd men är komplett olyckliga ändå. De bränner hundratusentals kronor på t.ex. sina ettåringars kalas och man tänker bara på ytan, den här bilden av rikedom som de vill bli avundade för.. Sånt mår jag lite illa av.

  Det är en sak att stå på sina egna ben och bli självförsörjande, jättebra.. men när drömmen mest handlar om att ”bli miljonär” (som t.ex. för Dessie och Kissie som ofta verkat trott att pengar = lycka) blir det bara ganska tragiskt. Det är inte samma sak som jante.

 19. Vet du om bokens originalspråk är engelska eller svenska? Vet att Fredrik jobbar (jobbat?) i USA och funderar lite på formuleringen bara…

 20. Blev väldigt förvånad att Fredrik Eklund skulle ha tänkt fram ett så slagkraftigt citat.
  ”Han har väl inte tid att filosofera utan har fullt upp med att välja rätt kläder, öva på handslaget och andra mer eller mindre ytliga ting” tänkte jag.
  Och visst är det så (jaja kanske inte exakt så).
  Citatet är INTE av Fredrik Eklund. Det är av Goi Nasu.

  Det kanske inte så viktigt tycker ni? Jag tycker dock det är schysst att ge cred till de som förtjänar det. Hade det varit Eklund som yttrat orden så hade både han och boken setts med helt andra ögon.
  Är det bara jag som får en känsla att han har en liten ”stab” som hjälper honom med att skriva boken? Känns inte alls vidare personligt.
  Jag ska läsa den och se hur väl mina förutfattade meningar stämmer.

  Vem vet förresten att låten ”Leende guldbruna ögon” inte är Sven-Ingvars som skrivit utan heter ”Beautiful Brown Eyes” och är traditionell engelsk melodi.
  Cornelis skrev inte många av ”sina” kända melodier.
  Alla nedan har han ”snott” musiken:
  -Brev från kolonien,
  -Balladen om Fredrik Åkare,
  -Deidres samba,
  -I natt jag drömde,
  -Jag hade en gång en båt,

  Min bild av Cornelis raserades tyvärr när jag för några år upptäckte det.

  Jag avslutar med ett citat som ”jag” kom på nu:
  ”Du har kritiserat dig själv i åratal utan att det hjälpt dig. Testa i stället att acceptera dig för den du är och se vad som händer”.

  Fasen! Det kändes rätt gött att sno 😉 Ska nog passa på att ”skriva” en låt är jag är igång!

  Ha det gott!

  1. Jag brukar sällan vara negativ, gillar verkligen Isabellas inlägg. Men fick sån lust att skriva att tror inte hon tjänade sin första miljon som 19åring, utan omsatte sin första miljon då. Gissar det, eller någon som vet? Stor skillnad nämligen. Omsätter en miljon gör många mindre pizzerior på ett år.

 21. Hur ska man tackla det faktum att man inte får tjänsten man sökt och samtidigt är höggravid. Svårt att inte tänka att det är pga den man inte fick jobbet… Jag vet att jag har allt som krävs och har verkligen visat det! Önskar att jag var synsk så att jag kunde veta om de är ärliga.

 22. Underbart skrivet! 🙂

  Det enda jag skulle vilja fråga alla här om är hur många som upplevt jantelagen, bara av rent intresse alltså. Själv har jag bara bott i olika delar av Västra Götaland (inkl. Göteborg), men har aldrig fått uppleva den (absolut inget jag klagar över dock). Har liksom aldrig varit med om att folk är missunnade eller inte motiverar någon att följa sina drömmar, snarare tvärtemot. Folk är glada när man lyckas (även när man tjänar bra på att lyckas) och stöttar en genom allt. Däremot ser ju framförallt äldre generationer till att man gör ett genomtänkt beslut genom att diskutera möjliga konsekvenser med ens idéer och andra möjliga vägar att gå, men de hindrar en absolut inte om man sedan väljer en riskfylld eller otraditionell väg 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..