Välkommen vagn!

… Vi har blivit med dubbelvagn! Idag vid lunch så åkte jag till Kungens Kurva och mötte upp Sheila och lilla Ian för att slå till på en vagn! Vi har ju stått mellan Bugaboo Donkey eller Kronans syskonvagn men det var främst tre saker som fick oss att välja en Donkey. Dels för att jag kan ta bort sittdelen när jag lämnar Gillis på dagis och minska vagnens storlek och bara gå runt med liggvagn + sidokorg när jag är med skruttan, när jag tar bort sittdel kommer vi även in i hissen vilket var viktigt då vi bor på våning fem (sittdelen kan man bara ställa upp bredvid och Gillis får gå in i hissen så kommer hela familjen upp). Sista punkten var att vi använder bilens babyskydd ofta och jag vill kunna klicka på babyskyddet på vagnen och det kunde inte Kronans syskonvagn.

… Vi har blivit med dubbelvagn! Idag vid lunch så åkte jag till Kungens Kurva och mötte upp Sheila och lilla Ian för att slå till på en vagn! Vi har ju stått mellan Bugaboo Donkey eller Kronans syskonvagn men det var främst tre saker som fick oss att välja en Donkey. Dels för att jag kan ta bort sittdelen när jag lämnar Gillis på dagis och minska vagnens storlek och bara gå runt med liggvagn + sidokorg när jag är med skruttan, när jag tar bort sittdel kommer vi även in i hissen vilket var viktigt då vi bor på våning fem (sittdelen kan man bara ställa upp bredvid och Gillis får gå in i hissen så kommer hela familjen upp). Sista punkten var att vi använder bilens babyskydd ofta och jag vill kunna klicka på babyskyddet på vagnen och det kunde inte Kronans syskonvagn.

IMG_3829

Egentid i bilen, soundtrack till 50 Shades Of Grey på högsta volym 🙂

IMG_3827

Först och främst; lägg märke till att Sheila och jag har typ samma kläder på oss. Vi har blåa jeans och samma via stickade tröja från Björk. Sedan har vi varsin kappa och brun väska. Sheila hade faktiskt håret i en knut också men ändrade innan fotot ha ha . Great minds think alike. Hur som helst. Sheila är lite utan av barnprylsexpert så när hon sa att vi skulle till Big Baby så hakade jag på och det var en bra butik som hade allt på samma ställe, beställde även Maxi Cosis nya babyskydd som de får in om en vecka. Den går alltså att klicka på vagnen med en adapter, perfekt.

IMG_3828

Jag bad personalen på Big Baby att montera vagnen direkt vilket de så snällt gjorde, tack för servicen. Såhär kommer alltså vagnen att se ut när vi har två barn i. Gällande färger så finns ju verkligen Donkey i alla möjliga sufflett-nyanser men jag valde helsvart plus svart chassi. Sheila övertalade mig om att den har bättre andrahandsvärde.

IMG_3826

Egentligen är inte barnvagnar mitt stora intresse i livet men Sheila fick mig faktiskt riktigt peppad. Jag köpte med mig vagnen på en gång så jag ska faktiskt inviga den i helgen med Gillis. Köpte med mig en åkpåse till också. Ska bli spännande att se hur Gillis trivs i sin nya svarta ride. Hur som helst så känns den väldigt bra och lätt att köra! Håller tummarna att vi blir nöjda. Det känns skönt att ha vagnen avklarad, den har varit ett litet stressmoment men nu kan vi checka av det på listan.

 1. Köpte den också. Ångrar mig dock. Men det beror på att vi bor på landet. Så det funkar inte riktigt med hjulen. Vår gamla emmaljunga var super. Men som stadsvagn tror jag den är kanon. Har funkat toppen när jag åkt in till stan.

  1. Du vet väl att man kan låsa framhjulen va? Vi bor också på landet och den har funkat hur bra som helst för oss 🙂

  1. Det går superlätt att färga det solblekta tyget så att det blir svart och som nytt igen 😉 Bara googla så finner du många tips!

  2. Jag gick till butiken jag köpt vagnen och sa till när min svarta sufflett blivit lite brun flammig, fick ny sufflett!

 2. Nu har ju inte jag barn men mamma sa just att svarta vagnar blir varma? Fast det kanske bara var förr när vi var små;)

 3. Hej, jag har precis fått ett par glasögon, närsynt men olika mycket på båda ögonen.
  Ibland dyker det upp bilder på dig i glasögon och nnstans läste jag att du med är närsynt.
  Jag undrar hur du gör med glasögonen? Har du de på dig hela dagarna, både inne och ute? Har du linser ibland? Har du de bara när du läser böcker/skärmen?

  Ska man ha närsyntglasögon hela tiden eller bara ibland?

  1. Det beror ju på hur närsynt man är. Jag måste ha glasögon eller linser hela tiden för annars ser jag ingenting, vissa behöver bara när de ska köra bil, kolla på tv etc. Prata med din optiker om du är osäker!

 4. Jag skrev fel, det var tvärtom 🙂
  Jag är Långsynt, alltså ser jag dåligt på nära håll.

  Hej, jag har precis fått ett par glasögon, närsynt men olika mycket på båda ögonen.
  Ibland dyker det upp bilder på dig i glasögon och nnstans läste jag att du med är närsynt.
  Jag undrar hur du gör med glasögonen? Har du de på dig hela dagarna, både inne och ute? Har du linser ibland? Har du de bara när du läser böcker/skärmen?

  Ska man ha närsyntglasögon hela tiden eller bara ibland?

 5. Då får vi hoppas att ni aldrig behöver åka hiss när Gillis sover. Bara att hålla sig ute i regn o rusk tills han vaknat. 😉

  1. Jag bor på femte vån utan hiss (men med barnvagnsrum). Om min bebis sover när vi kommer hem med vagnen, ja då väcker jag honom. Svårare än så är det ju inte.

 6. Vi tyckte det var så otroligt tråkigt med alla svarta barnvagnar där ute på Stockholms gator, framför allt nu under det mörka halvåret när vi fick vår lilla tjej, så vi körde på en starkt röd vagn istället och är toppennöjda med det! Vi blandar aldrig ihop den med någon annan utanför biblioteket, BVC, badhuset etc.

  Här har vi skrivit varför vi tillslut köpte en Kronan-vagn som vi är väldigt nöjda med!
  http://minimalisterna.se/det-stora-valet/

 7. Visst, denna vagn är bra när man kan ha både två och ett barn i men jag ska kolla in nya Emmaljunga som kommer i april innan jag bestämmer mig!
  Vår andra kommer o augusti 🙂

 8. Måste bara säga att jag blev överlycklig när jag såg att LCC kommit till kronans apotek i Gällivare! Köpte Good To Go Light och hoppas det lever upp till förväntningarna 🙂

 9. Vi har en donky, precis likadan all black, jag älskar den! Har bara en plutt än så länge men den är grym! Var lite orolig inför vintern, men de var INGA problem! Lätt att köra, bara låsa framdäcken och plöja på! ? Lätt att vika ihop och in i bilen, och såå smidigt med maxicosi adaptern! Dyr, men så värt de! Och som du skriver, den går att sälja sen!

 10. Kul att ni hittat vagn och är nöjda. Tänk på att bebisen ska bara sitta i babyskyddet i max 30 min i taget pga deras små ryggar!!! Ser väldigt många som springer runt och shoppar, fikar mm (vilket ofta tar mer än 30 min!) så har de knäppt babyskyddet på vagnen och där får bebisen snällt ligga.
  Kram på dig! Fin blogg! /sjukgymnast

  1. Så man kan inte åka bil längre än 30 minuter utan att stanna och ta ut bebisen? Om den somnat och sover ett par timmar i sträck så ska man stanna och väcka den var 30:e minut och dra ut den i till exempel snöstorm för att den ska sträcka på ryggen? Märkligt det sa aldrig Bvc till mig

  2. Fast det där är enligt barnläkarna på Danderyd helt fel. Vi fick tips om att låta våra barn sova hela natten i babyskyddet när de var förkylda. De menade att det inte finns några som helst bevis på ryggproblem pga lång tid i babyskydd.

 11. Måste bara säga att jag blev överlycklig när jag såg att LCC finns på kronans apotek i Gällivare! Köpte Good To Go Light och gillar den verkligen hittills 🙂

 12. Har 11 månader mellan mina pojkar och hade aldrig överlevt utan denna vagn ❤️ den är helt klart bäst på marknaden så du lär inte bli besviken vill jag lova!

 13. Bästa vagnen! Och sover min äldsta i sittdelen hakar jag bara av liggdelen, det finns ju ett handtag att bära i och den är stabil med fyra små ben under. Alltså inga problem! Ett hett tips är att köpa en dyna att ha i sittdelen som tyvärr lätt blir nopprig annars 🙂

  1. Nopprig? Det har jag aldrig varit med om! Däremot om man har en dyna i sittdelen så kan bältet bli för trångt när barnen har mycket kläder på sig (under vintern), det upplever i alla fall jag med mina båda barn som bara är 2,5 respektive 1 år gamla. Mycket trångt i sittdelarna med dyna! Därför har vi inga dynor i vagnen och inga noppor har vi heller i vår vagn 😉

   1. Åh då kanske det bara är jag som har ett måndagsexemplar 😉 för min är verkligen nopprig, supertråkigt. Köpte dynan för att förhindra att det blir värre.. Har dock inte märkt att det blivit trångt än, dynan är ju inte ens en halv centimeter tjock så jag har faktiskt inte märkt någon skillnad. Vad lustigt det är hur folk har olika uppfattningar om samma sak. Eller kanske bra egentligen;)

    1. Ja, det är tur att alla är olika – hur roligt hade det varit om alla hade varit och tyckt likadant? 🙂 Jag upplever verkligen att sittsarna blir trånga med dyna, men då har jag ganska långa barn också, kanske har med saken att göra. Synd på er vagn, att den blivit nopprig. Ja, det måste nog ha varit ett måndagsexemplar 😉 Ni kan inte få nya sittsar då? Alltså själva tyget bara. Om ni går tillbaka till butiken och visar upp vagnen. Kan ju vara värt att prova? 😉

 14. SNYGGA KAPPOR! Har länge letat efter en liknande kappa som inte är varken för lång eller kort och som är stilren. Vill hemskt gärna ha en likadan. Vad har ni för märke?
  Hoppas hoppas få svar på denna fråga 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..