… Jag är gravid igen! Gillis ska få ett syskon! Herregud, tårarna rinner bara för att jag skriver om det. Det är så himla stort och häftigt och vi är så lyckliga och förväntansfulla. Jag går in i vecka 13 i övermorgon och nya bebisen beräknas att komma den 14 april. Det blir 17 månader mellan Gillis och nya plutten vilket är tajt men också kul. Det har varit svårt att hålla det hemligt för er sedan jag plussade men vi bestämde oss ändå för att hålla ut till vecka 12. Det är ändå väldigt härligt att få ha något så stort för oss själva. Men nu syns magen så det går inte att dölja.

 

Som ni vet så har jag skrivit om Natural Cycles, deras p-app som fungerar som ett prevetivmedel men även tvärt om, att man kan planera graviditeten och det var precis så vi gjorde nu för att ha kontroll. Med Gillis tog det lång tid att bli gravid och jag orkade inte hålla på med ägglossningstest som ändå aldrig visade positivt så därför blev den här termometern och appen perfekt, vi prickade in två ägglossningar och jag blev gravid efter andra ägglossningen. Fantastiskt. Det finns så mycket jag vill berätta om och såklart visa lilla magen men det får jag göra senare för nu ska Odd, jag och Gillis fira med middag ute. Vi var på ultraljudet idag och såg att allt såg bra ut så nu efter vecka 12 kan jag slappna av och njuta på riktigt av det lilla undret på 5 centimeter i min mage.

bild 2 (25)
bild 1 (26)

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

… I’m pregnant again! Gillis is going to get a sibling! Oh, I’ve got tears running from just writing about it. It’s so huge and cool and we’re so happy and excited. I’m going into week 13 tomorrow and the new baby is due to arrive April 14. There will be 17 months between Gillis and the new baby which is tight but fun. It’s been hard to keep this from you since I found out but we decided to keep quiet until week 12. It was pretty cool to be the only ones to know for a while. But now I’ve started showing so I can’t hide it any longer.

As you know, I’ve written about Natural Cycles, their contraceptive app lets you track to avoid pregnancy but also conversely to track when you’re most likely to conceive. That’s exactly what we did to stay on top of it. It took ages with Gillis and I didn’t want to take more ovulation tests since they never worked for me. The app and thermometer solution worked much better, we managed to time in two ovulations and I got pregnant during the second one. Amazing. There’s so much that I want to tell you and I obviously want to show you my tummy but it’ll have to wait because Odd, Gillis and I are on our way out for dinner. We went to the ultrasound today and everything looked great so now once we made it through week 12 I’m going to relax and just enjoy the little 5 cm wonder that I’m carrying.

[/showhide]

    1. aha ok haha 🙂 Men det är roligt när dom är jämn gamla.

     när min stora syster fyllde 1 var min mamma i sjätte månaden med min store bror 🙂

  1. Hihi jag är med i vecka 10 just idag ? Tycker tiden går sjuuukt långsamt och hade också velat göra ett ultraljud för att se att det verkligen är på riktigt.. Grattis får jag också flika in ?

 1. Vad mysigt, håller mina tummar att allt ska gå bra 🙂
  Vilken härlig bild på er tre tillsammans.

  Ha en trevlig dag ute!
  Sen vill jag se en bild, haha 😉

 2. Grattis Isabella! Gissade att det var det! Gud var kul med ett litet syskon! 🙂 Mellan mina bröder är det 23 månader, och dom är så tighta, kul när det är tätt! 🙂 <3

 3. Omg… Du är 23 o väntar ditt andra barn… Känns det inte helt overkligt? Blir du inte lite rädd? :p jag tycker det verkar så läskigt med ett så stort steg. Grymt fort du behövt växa upp, men du känns så himla modig herregud! 🙂

  Stort underbart grattis till dig Isabella!

  1. Behövt växa upp? Hon har väl drivit bolag hur länge som helst nu och haft ansvar för massor, så tror inte barn var något hon var tvungen att växa upp för…

   1. Varför måste folk ha sån tråkig ton till folk?
    Hon menade nog verkligen inte så, utan jag tycker de lät mer som att hon hunnit med mycket för att vara så ung och nu vänta sitt andra barn bara 23 år gammal!
    Varför sån ilska?

    1. Håller med Becca, fattar inte heller varför folk här så lätt hugger på varandra :s Sandra, du kan väl inte på allvar jämföra att föda och uppfostra barn med ett vanligt jobb?….. Snälla du, det är en stor omställning! Om du bara anade…

 4. Stort stort grattis och extra roligt för jag är också gravid med precis samma beräknat datum! Så mysigt med bebis igen <3

  1. Grattis!! Både till dig ovan och till Isabella 🙂 Jag är också gravid, är i vecka 12+1 och beräknat datum är 13april 🙂 🙂 Vi ska göra ett KUBtest i vecka 13 (är 26år men vi ville göra ett test) så vi ska vänta att berätta tills svaret på det. Syns litegranna på magen på kvällarna, men tror ingen som inte vet om det kan gissa ännu 🙂

 5. Grattis! Måste bara berätta att jag själv e i v 14 och har en liten som e född 7 november 2013 😉 min lille kommer också va nästan 17 månader när den andra kommer som e beräknad 4 april 🙂 ska bli kul att följa dig!

 6. Grattis!!! Vad roligt! Jag använder NaturalCycles som preventivmedel, men en vacker dag så blir det nog tvärtom där också. Kanske i vår, vi får se! 😉

 7. Hej och grattis Bella och Odd!
  Har en fråga ang förra graviditeten. Du skrev i blogginlägget ovan att det tog lång tid att bli gravid med Gillis, men hade inte ”planen” varit att du och Odd ville skaffa barn efter att ni hade gift er? Menar liksom, om det var planerat, så varför hade ni flyttat på bröllopet tidigare? Bara nyfiken, för har fått två olika tolkningar om om Gillis var ”planerad” eller inte 🙂

  Kramaaaar

  1. Bella har tidigare skrivit att hon slutade med p-piller i september 2012 och blev gravid i februari 2013, så 5 månader tycker jag inte är så lång tid. Gillis var nog planerad som jag förstått det!

  1. Det är sju år mellan mig och min bror. Vi står varandra jättenära. Har en syster som är två år yngre och vi är också tighta. Det har nog inte med åldern att göra 😉 däremot va syrran och jag tighta som barn det va jag inte med min bror. Vi blev det på äldre dar! Grattis!

 8. ÅÅÅH GRATTIS till dig och hela familjen!!!! 😀 Vad kul att få följa dig på din andra graviditet, lycka till med allt!

 9. Bella det är så roligt stort grattis! Vår dotter är född två veckor efter gillis och hon ska få ett syskon med beräknat datum den 24/4 så nu är vi lika igen, så komiskt 🙂
  Stort lycka till! Kram från Mikaela och lilla Freja

 10. Grattis världens härligaste Isabella! Så lycklig jag är för er. Vet inte hur länge ni försökte få Gillis, men jag laddar ner samma app och hoppas på att den fungerar lika bra som den fungerade nu med dig! Jag provar iallafall om den skulle hjälpa.

  Du är så fin och din familj verkar underbar. En massa lyckokramar till lilla familjen Spånberg!! 🙂

 11. Grattis vad kul! Jag tror det blir en flicka denna gång och jag har alltid haft rätt än så länge haha 😉 Så himla kul! Ni är grymma föräldrar!

  Dock tycker jag, så fort med ditt samarbete med denna p-app avhör, att du ska göra det klart för alla att detta är inget som barnmoskor direkt rekommenderar till små tonåringar.

  Allt gott!

 12. Jag är också gravid med NaturalCycles, haha! Vi blev nog gravida ungefär samtidigt tror jag. Det var också på andra försöket för mig, men jag hade använt NaturalCycles i typ ett år innan som preventivmedel först.

  Grattis!!!

 13. Stort grattis! Vi har nästan 16mån mellan våra, ena blir 8mån om en vecka och andra 2 år om 2 veckor 🙂 Har varit helt fantastiskt, jobbigt första två månaderna innan man lärt känna lillasysters behov men vi har ALDRIG haft några dom helst svartsjuketendenser eller så, gissar att lilla storebror inte minns en tid utan syskon och jag gråter typ fortfarande varje dag över hur fina dom är mot varandra, man ser att dom älskar att vara med varandra nu 🙂 Kommer gå jättebra Bella, ta hand om er! <3

 14. Vad kul! Grattis! Såg att någon hade kommenterat angående din ålder (inte på ett negativt sätt) och tänkte direkt på min egen familj. Min mamma fick mig när hon var 22 år, 18 månader senare föddes min lillebror. Har alltid tyckt att jag har en toppenfamilj och varit stolt över mina relativt unga föräldrar. Är så glad att de inte är mer än strax över 40 år idag. Tänk så många år vi (förhoppningsvis) får fortsätta vara en familj! Tror Gillis och bebis kommer vara toppennöjda med sina föräldrar! 🙂

 15. Vad kul! Grattis! Min dotter är född 6 november förra året och nu är vi beräknade på SAMMA DATUM med andra barnet ☺️☺️☺️☺️☺️

 16. Grattis grattis grattis! Åh jag fick gåshud av glädje. Misstänkte att det var så på de senaste bilderna där du ser lite trött ut. Hoppas du får en något lättare graviditet denna gång.
  Åh jag glädjer mig med er!! Så underbart!!
  Kram på er!

 17. grattis!!!! Gud så roligt!!

  Snälla snälla snälla! Var med i gravid vecka för vecka så vara så fruktansvärt roligt om du var det!!

 18. Men wow!!! Vad kul 😀 stort grattis!!!!! 🙂 sen jag fick mitt första barn i vintras så blir jag så lycklig varje gång jag hör att nån ska få barn för det är ju bara så fantastiskt! Barn är verkligen livets mening (tycker jag). Ska bli otroligt kul att få följa denna resa igen 🙂 jag är 22, och håller med dig i det mesta, du är så klok! Och det är härligt att följa nån annan som väljer att skaffa barn i tid, precis som jag. Har man förutsättningarna så förstår jag inte varför man väntar, hehe 🙂

 19. Hej Isabella! Först och främst ett stort grattis till er lilla familj! Jag får tyvärr tårar i ögonen av egoistiska själ. När du outade att du var gravid första gången skulle vi precis ge oss in i IVF karusellen efter att vi fått bekräftat att jag inte har naturlig ägglossning. Här sitter vi nu med ett tidigt missfall förra veckan och vi väntar just nu på att påbörja vårt sista ivf försök. Jag är 22år gammal och ska möjligtvis acceptera att jag och mannen i mitt liv inte kommer att få barn tillsammans. Hur hanterar jag ens detta? Jag håller hoppet uppe och planerar för framtiden med barn (som är vår högsta önskan i livet) hur ska jag ta mig ur depp-fasen? Jag behöver en stor dos pepp. Att vara ung mamma kanske kan vara tufft- men att vara ung icke mamma som inte kan bli gravid, jadu det är tyvärr tusen gånger värre.

  1. Adoptera annars, det finns tusentals barn ute i vörlden som inte vill annat än att få kärlek från en mamma och en pappa. Kram!

 20. Natural cycles-appen funkade alltså inte som preventivmedel, för du skulle ju vänta några år med andra barnet för att kunna fokusera på dina bolag.

  Nu blev det inte så och då blev appen plötsligt en tillhjälp att bli gravid. Tålamod är inte din starkaste sida, Bella. Allt på en gång – och sedan då?

  1. Hon sa ju att hon använde den just för att veta när hon skulle ha ägglossning. Starkt bevis på att den funkar. Målet var uppenbarligen att bli gravid. Blir du upprörd för att hon ändrat sig och ville skaffa nr 2 nu?

 21. Grattis!
  Min lilla kille är född 17 april i år, våren är i mitt tycke en perfekt tid att på barn på med tanke på att sommaren är på ingång och allt. Men alla tider på året är nog perfekta egentligen, man ”får” ju ett barn 🙂

 22. Vad himla roligt, grattis!
  Jag är gravid med första barnet och ligger bara någon dag bakom dig, går in i vecka 13 på lördag och var på KUB idag också! Ska bli kul att följa din graviditet. Jag har en liten anonym (än så länge) blogg om du vill kika in och läsa 🙂

 23. Hej, och grattis!!!

  Blev så glad när jag såg att du är gravid, och framförallt att vi är beräknade samma datum med småsyskon! Blir extra kul att följa din blogg nu! 🙂

  Storasyster var beräknad 14/11 året innan Gillis, så när du var gravid med honom kunde jag minnas tillbaka och tänka ”där var jag för exakt ett år sen” :p nu blir det ”där är jag också nu!” haha. Ska köpa Babyboost när den kommer ut, lite mer rädd för förlossningen den här gången, kan behöva lite pepp! (autocorrect ville skriva pepparkakor ;))

  Lycka till med allt!

 24. Åååå, gratulerer så mye Isabella og Odd! Så gøy 😀 Nå ble jeg virkelig glad og nesten litt rørt. Har lurt på det lenge om ikke det var en til på vei 🙂 Gleder meg til å følge dere i den nye graviditeten 🙂

 25. Grattis Isabella! Hade mina aningar om att du ville använda NaturalCycles också för att bli gravid och inte bara som preventivmedel, eftersom du sa att det tog 8 månader förra gången. Vad roligt att det gick snabbare denna gång. Frågan är blir det en flicka eller en till liten pojke? Grattis igen!!!

 26. Åh herregud vad roligt! Stort grattis till dig, Odd och Gillis!!!! Jag är så otroligt glad för er skull!!! Grattis igen! ♥♥♥

 27. Jag har födelsedag den 13:de April 😀 Hoppas på samma födelsedag!
  (Och jag har en liiiiiiiten känsla att det blir en kille till?) GRATTIS!!

 28. Grattis, Vad roligt, vi har 16 månader mellan våra, en är dec 2012 och en april 2014. Det är härligt och jag ser fram emot när de blir äldre och är nära i ålder:))

 29. Åh vad kul!! Grattis till er alla 😀
  Har några frågor, kommer ni göra samma sak med det nya barnet som med Gillis? Att ni inte visar hens ansikte alltså.
  Vet ni vilket kön det är? Om inte, vill ni ta reda på det?
  Och den sista frågan, kan inte du göra en video där du berättar om den här graviditeten? Har för mig att du gjorde en När Gillis skulle komma och det skulle vara kul om du gjorde en sådan nu också. Kram till er, hoppas att allt går bra!

 30. Grattis!!!!!! Vad roligt!
  Jag har 19 månader mellan mina barn, en pojke född oktober 2009 och en flicka i maj 2011. Jobbigt under bebistiden men så roligt nu när de är 5 och 3,5. Nästa jämnåriga!

  Grattis igen!!!!

 31. Grattis!! Mellan mig och min storasyster skiljer det 17 månader och jag är förevigt tacksam till mina föräldrar för att vi är så nära i ålder

 32. Skoj min dotter föddes 14april i år och bf dagen var just den dagen med. Så för ett år sen var jag i din vecka nu! 🙂

 33. men åhh grattis bella o all lycka till er! ☺️❤️ så himla kul när båda barnen är jämngamla, så blir de som kompisar också!

 34. Grattis, va kul! Har själv 18 månader mellan mina tjejer, nu 4 respektive 2,5 år. Går otroligt bra och förvånansvärt lite syskonbråk. Leker väldigt mycket tillsammans hela tiden och är glad att vi skaffade så tätt även om de såklart har varit intensivt emellanåt 🙂

 35. Vad roligt! Man brukar kalla det för pseudotvillingar när det skiljer 18 månader eller mindre mellan syskon. Det innebär att det äldre syskonet inte kan komma ihåg en tid då hen inte hade ett lillesyskon. Själv har jag en lillebror som är 17 månader yngre (på dagen haha), och det är helt underbart! Finns ingen jag känner så bra, ibland kan vi säga exakt samma sak i mun på varandra, och med bara en blick så vet vi precis vad den andra tänker. Man får en bästa vän, helt enkelt! Och sen, ja, alla syskon bråkar det går inte att komma ifrån, men det handlar ju nästan alltid om småsaker 😉
  Vad har du för tankar om att få en pseudotvilling till lille Gillis? KRAM 🙂

 36. Grattis! Va roligt för er! 😀 Mellan mig och min lillebror är det 15 månader och vi är så tajta! För mig känns han som en tvillingbror, så jag hoppas i framtiden att jag också kan ha tätt mellan mina två äldsta barn. Kram

 37. Grattis vad kul :). Jag tänkte faktiskt häromdagen när jag läste din blogg att -jag undrar om hon inte är gravid igen 🙂

 38. Vad roligt! Man brukar kalla det för pseudotvillingar när det skiljer 18 månader eller mindre mellan syskon. Det innebär att det äldre syskonet inte kan komma ihåg en tid då hen inte hade ett lillesyskon. Själv har jag en lillebror som är 17 månader yngre (på dagen haha), och det är helt underbart! Finns ingen jag känner så bra, ibland kan vi säga exakt samma sak i mun på varandra, och med bara en blick så vet vi precis vad den andra tänker. Man får en bästa vän, helt enkelt! Och sen, ja, alla syskon bråkar det går inte att komma ifrån, men det handlar ju nästan alltid om småsaker 😉
  Vad har du för tankar om att få en pseudotvilling till lille Gillis? KRAM

 39. Grattis grattis grattis!
  Jag och min syster är pseudotvillingar, fastän hon fanns 1 år och 9 månader innan mig minns hon inget från den tiden (av förklarliga skäl). Vi har alltid stått varandra nära och lekt mycket ihop. Jag hoppas att vi alltid kommer att vara vänner 🙂

  Jag vill i alla fall gratulera till bebisen! Jag måste erkänna att jag fick en rejäl chock, eftersom du tidigare sagt att ni skulle vänta minst ett år – men det blev en glad överraskning för alla oss som följer dig 😉

  När jag ändå skriver kan jag passa på att berömma din fantastiska deodorant, absolut den bästa jag testat! Snälla fortsätt med den på Kronans apotek.

 40. Stort grattis. Men det är rätt svårt att hålla saker hemliga även som bloggare. Du skrev liknande inlägg nu som du gjorde när du hemlighöll första raringen:) det har varit rätt uppenbart ett tag. Grattis igen och lycka till.

  1. Häftigt! Jag märkte inget alls! Vad var det som fick dig att förstå att Isabella väntade barn? Jättekul & jätteglad för hennes skull! Kram

   1. Tror många förstod när Odd på sin blogg skrev vad Bella hade lust på och var tvungen att ha. Gravcravings 😛 Men innan dess tänkte jag inte på det. Vinet försvann ju i bild men det tänkte jag faktiskt inte på 😛

   2. större bröst, bättre luktsinne, speciella önskningar när det gäller maten, trötthet… Kunde väl inte vara tydligare. 😉

 41. Stort, stort grattis! Vilken underbar nyhet! Jag gläds otroligt mycket med er och önskar er all lycka i världen! Njut av tiden och lycka till med allt! Keep rockin’ ! 🙂

 42. Åh vad roligt! Gissade för ett tag sedan. Är också gravid, väntar min tredje godbit i maj så det ska bli så roligt att följa dig på bloggen nu 🙂 lyckokramar

 43. Grattis!! Jag tror att båda barnen kommer uppskatta att ha ett syskon som är så tätt in på varandra. Mellan mig och min syster är det 16 månader, trots att vi har bråkat många gånger så är vi så extremt tajta. Aldrig att jag har haft den till min 5 år äldre bror 😉

 44. Grattis! Vi har 18 månader mellan våra flickor och det är perfekt tycker vi. Dom (nu 14 och 13) har alltid varit väldigt tajt.

  Lycka till!

 45. Stort grattis!
  Vad roligt 🙂
  Tycker det har varit jättekul att följa dig och din familj. Roligt med en liten bäbis igen!!
  Blir så glad när jag läser att många bland kommentarerna också väntar barn och är så exalterade över detta. Blir själv lycklig och längtar till den dagen det är dags att bilda familj!
  Stort lycka till! 🙂

 46. Det tog väl inte särskilt lång tid att bli gravid med Gillis?
  Bara 5 månader från att du slutat med p-pillerna har du ju skrivit.
  Och då hade du och Odd bara varit ihop i 10 månader (!), varav du varit inlagd på psyket under lång tid dessutom…

  På dig låter det ju som att ni varit gifta i 10 år, och försökt bli gravida i åratal! Du är bara 23 år människa.

  1. Jag förstår bellas uttryck att det tog lång tid att bli gravid med gillis, för mig tog det 3 veckor och 2 månader innan positivt test, dom längsta månaderna i mitt liv! Förstår även att man kanske blir lite putt när det faktiskt bara var fem månader medan många försöker i år. Stort grattis iallafall, barn är fantastiska!

  1. öhm antagligen var det ju det när hon skriver att dom räknat ut ägglossningen via en app… bara tänkte att det kan vara bra att läsa hela inlägget 😛

 47. Det låter verkligen som en REJÄL efterkonstruktion att du använde appen för att bli gravid.

  Du skrev ju för bara 7 månader sedan att du ville ge Gillis mer egentid, och ägna mer tid åt jobbet, och inte skaffa fler barn i nuläget.

  Ingen vidare bra reklam för det där preventivmedels-företaget…

 48. Grattis!! Som jag har väntat på att du skulle säga detta, har misstänkt din graviditet sjukt länge nu, över en månad känns det absolut som, haha!

 49. Åh, vad roligt! Grattis! Haha, jag skrev en kommentar till dig för bara några timmar sedan att jag verkligen hoppas att du är gravid då det vore kul om en av favoritbloggerskorna skulle vara gravid samtidigt som mig! Jag är i vecka 10 så detta var riktigt roligt för mig, att få hänga med i din graviditet då du är nästan exakt 2 veckor före mig! 😀

 50. Åh grattis!! Blev lite förvånad över hur otroligt glad jag blev över detta, jag bara sitter och ler för mig själv, haha. 😀

 51. Grattis!!! Har själv 21 månader mellan mina töser och jag tycker det är tufft men helt klart värt slitet 🙂 Hoppas de i framtiden kommer att bli nära och ha mycket skoj tillsammans 🙂

 52. Wow!! Gud vad kul, grattis Bella! Och vad roligt för Gillis att få ett syskon så nära i ålder. Lycka till med allt, kramar!

 53. Åh vad härligt! Det skiljer bara 17 månader både mellan mig och min lillasyster och mig och min storasyster. Det är undebart!

 54. ÅH härligt Bella, grattis det är väl bäst att passa på skaffa barn när man kan och inte vänta för länge. Det är 15 månader mellan mig och min bror och det gick bra.

 55. Stort Grattis!! ??? å va kul det ska bli att få hänga med dig under ännu en graviditet!
  Ta hand om er och njut av det här ordentligt!

 56. Nä va roligt!! All lycka till er! Är själv bara 17 men fan va jag vill ha barn. Längtar så innerligt till stabiliteten och familj. Kram

 57. Verkligen Grattis! Vad (larvigt) glad jag blir!! (Larvigt, eftersom jag inte känner dig alltså..) ? Grattis till er alla tre!!

 58. Stort grattis till er båda två!
  Ska bli kul att följa då jag själv är beräknad till dagen innan. Sen tror jag att du lär få före mig eftersom jag väntar min första, men man vet aldrig 🙂 åh så kul!! Grattis igen!!!!

 59. Åh, gud va kul Bella! Väntade på detta 😉 Hoppas allt är bra. Kan du visa lite bilder på hur magen ser ut vecka för vecka från och med nu? Du gör som du vill, kram 🙂

 60. Oh grattis!!!! Jag är också gravid med bebis nr 2 och är beräknad den 12 april 🙂 fira ordentligt ikväll och grattis igen 🙂

 61. Men åååh vad roligt! Stort stort grattis till er!!! Är själv precis 2 veckor efter dig 🙂 helt underbart! Satt alldeles super glad när jag läste din status!

 62. Stort grattis! Kör på bara! Min syster fick 3 barn på 3 år och de har så fantastiskt roligt ihop eftersom de är så jämngamla, som 3 bästa kompisar. Första tiden är intensiv men jag tror det är värt det. Jag har själv jämnåriga syskon och jag skulle aldrig vilja ändra på det.

 63. Så himla roligt! Grattis! Blir så glad när jag läser detta!!! Ska bli så roligt att följa din resa genom denna graviditet också! Jag har en liten flicka på 6 månader och vi vill också ha barn tätt, så det är snart dags för oss att börja försöka också! 🙂

 64. Tyckte jag såg en liten bula på några bilder, men försökte titta på några andra och kunde inte se nåt… Men misstanken fanns! 😉

  Många grattis till er! 😀

 65. Grattis bella! Min lillasyster och jag har haft så roligt med varandra, kunnat leka samma lekar eftersom vi är så lika i ålder så det blir nog roligt för Gillis att ha någon att leka med om några år istället för att vara större skillnad i ålder ?? lycka till med allt!

 66. Grattis 🙂 Är själv gravid med andra barnet och vi var också på ultra idag 🙂 Det blir 25 månader mellan våra barn! Lycka till!

 67. Otroligt dålig stil av dig att gå ut med hur bra och säkert ditt nya ”preventivmedel” är när man INTE vill bli gravid, trots att du själv använder der FÖR att bli gravid!! Alltså vet du ingenting om hur säkert det förebygger graviditet, och du skulle lika gärna ha kunnat använda dig av inget preventivmedel alls. Eller vänta lite nu, det är ju precis det du har gjort^^ Du blev gravid genom att sluta äta p-piller och sedan inte använda något skydd överhuvudtaget. Ovanligt^^

  1. Förstår inte din kommentar. Att veta när du har ägglossning kan användas för att undvika graviditet och för att bli gravid. Undvik samlag vid ägglossning eller tvärtom beroende på vad du vill. Billingsmetoden, p-app eller följa kalendern är olika metoder för detta. Det finns inget preventivmedel/metod som är 100 % säkert. Vad som fungerar och vad du mår bäst av är det enbart du själv som avgör.

 68. Åh grattis! Lycka till (Även om jag är 100% säker att det blir superbra ändå)! Att ha syskon nära i ålder är nog det bästa som har hänt mig!

 69. Typisk dig att ta ut segern i förskott. FU riskerar fortfarande sent missfall samt har ännu inte gjort rutinultraljudet. Ditt barn kanske ännu värre dör i magen i slutet av kraviditeten. Du är allt blond du?

  1. Åhnej, hon riskerar att ha varit glad i onödan! Vad dumt av henne!
   Med ditt tänk ska man alltså först avslöja sin graviditet först när barnet är fött, eller? Missfall kan man ju få v.42 och barnet kan dö under förlossningen. När är lagomatt berätta tycker du? Eller det kanske är upp till var och en?

   Grattis Bella, lycka till!

 70. Grattis! Jag och min fästman väntar vårt första barn och det är så underbart. Jag känner ett konstant lyckorus och det har precis börjat bubbla och fladdra i magen! Har aldrig känt en sådan lycka och kärlek till livet som jag/vi gör nu. Helt fantastiskt! Är i v 18 och nästa tisdag är det dags för första UL, då ska vi även ta reda på vad det är och vi håller tummarna att allt set bra ut! 🙂 Superkul att följa din andra graviditet nu när man själv vet hur det känns med allt 🙂 Stor kram och lycka till! <3

 71. Åh va kul att läsa! Glad jag blir för er skull men det hugger i magen när jat läser det för min egen räkning. Jag blev gravid igen när min son bara var 3 månader men det gick inte som vi ville alls. I femte månaden upptäckte sös att bebisen inte var friskt och skulle inte klara sig så fort det fötts så jag fick gå igenom en hel förlossning utan att ta med mig något hem. Det är det nog svåraste jag någonsin gått igenom. Men vi, jag och min familj har tagit oss igenom det tillsammans och mår bra trots allt. Och nu försöker vi att ge vår son ett syskon igen. Men ibland hugger det till i hjärtat ändå….

  Skönt att ibland få prata om det bara och jag försöker absolut inte få dig att bli orolig, det här önskar man inte ens en fiende utan jag önskar er all lycka med er fina lilla famlj och det ska bli roligt att följa ännu en graviditet med dig!

  Kram / S

 72. Ååh stort grattis till er båda! Ni verkar vara super bra föräldrar!
  Jag har också 17 månader mellan mina och allt går super bra!!

  Den stora omställningen tyckte jag va att gå från 0 till 1 för då va man inte van att sätta sig själv åt sidan
  Med den andra flyter allt ihop för man är inne i allting!
  Lycka till med din graviditet!

 73. Grattis bästa Bella!!! Jag är såååå överdrivet glad för din och Odds skull. Du är en super bra mamma.

  Lycka till i graviditeten <3

 74. Jag publicerade igår vår ultraljudsbild från RUL på sociala medier då vi väntar andra barnet 3/3! Vi får dock 3,5 år mellan våra så det är lite skillnad. Önskar er lycka till!

 75. Stort Grattis! Du skrev inlägget om p-appen i början av augusti. Det innebär att du redan måste ha varit gravid då? En fint?

 76. Även om det var väntat så blir det desto roligare när ni gör det offentligt! Stort grattis och lycka till, fina familjen. <3

  P.S. jätte fint att du också berättar om hur man kan använda p-appen… de flesta köper för att undvika graviditet – men den funkar också tvärtom 🙂

 77. Grattis! Så roligt! Glad för er skull! <3

  Men du, det tog cirka ett halvår för er att bli med Gillis, var snäll och kalla inte det för "det tog lång tid". Jag har försökt i 1,5 år nu, det kan man kalla "det tog lång tid" när jag väl lyckats bli med barn.
  Än en gång, Grattis! :))

  1. Håller med dig, 12 månader räknas som normal tid att försöka, så 5 månader var ju snabbt! 🙂

   Hoppas du får ditt efterlängtade pluss snart!

 78. Förlåt men måste bara kritisera ditt uttalande ”det tog lång tid att bli gravid med gillis”.. Väldigt felaktigt, 6 månader är väldigt snabbt! Känns väldigt obildat som förebild för unga tjejer att skriva att 6 månader är lång tid att försöka. Inte så roligt att höra när man själv och miljontals andra kämpar i många år för att bli gravida. 6 månader är ingenting!! Jag är precis som du 23 år, har försökt i över två år precis som väldigt många andra kvinnor (tex din kompis Elainek) respektlöst att skriva så & väldigt frustrerande för alla som kämpar.. Just sayin! Det sänder ut lite fel signaler..

  1. Jag förstår vad du menar och det är tråkigt att läsa hur ni måste kämpa. Samtidigt kan jag rent spontant känna att det är en definitionsfråga. För Bella kanske det kändes som en evighet, som dina två år gör.

   Nåväl. Jag menar inte att råka i luven på någon. Jag önskar dig all lycka och håller tummarna.

  2. Det är väldigt länge för HENNE. Beklagar att det har tagit så lång tid för dig men du får faktiskt respektera andras tankae utan att för det sakens skull kalla någon för obildad. Förstår din smärta men nu tar du faktiskt ut det på någon annan.

   1. Ja fast det är inte lång tid för NÅGON kvinna att det tar 6 månader! för de flesta tar det upp emot ett år att bli gravida.. Förstår att många reagerar över detta faktiskt! Det låter ju väldigt löjligt att skriva ”det tog lång tid att bli gravid med gillis” när man syftar på ynka 6 månader! Så förstår att man kan tycka det låter obildat eftersom alla vi som arbetar inom mödravården vet att 6 månader är väldigt lite när det kommer till att bli gravid!

  3. Jag reagerade också. Förstår att det upplevdes som lång tid med 6 månader men rent medicinskt är det något annat. Upp till ett år anses ”normalt”, därefter får en påbörja fertilitetsutredning. Det gjorde vi, därefter fick vi vänta ytterligare ett år innan vår dotter blev till.

   Allt är relativt. Bellas 6 mån är kort tid för oss som försökt/försöker i 2 år och våra 2 år är kort tid för dem som försökt i 10 år. Men jag håller med dig om att det med medicinska termer inte är ”lång tid”.

   Jag önskar dig för övrigt all lycka. Jag hoppas att du får det djupt efterlängtade barnet <3 Jag vet smärtan i ovissheten, sorgen och längtaden!

  4. Jag förstår din reaktion, för min syster försökte i ca 15år innan hon efter massa försök, på ”normalt”- vis och även genom provrör. Äntligen när det faktiskt gett upp så blev hon gravid. och i Januari i år blev jag moster till en tjej. Men på ett sätt så kan man inte säga att hon har fel, för henne kanske 6 månader kändes som en evighet.

  5. För henne kanske det kändes som lång tid? För någon som kämpat i 10 år så kanske dina 2 år känns som kort också? Allt är realtivt.

 79. ÅH. Stort grattis till Er fina familj!!
  Jag blir så himla lycklig av ditt inlägg och din blogg.

  Dina åsikter är ofta ense med mina och dina inlägg om ex nya lagen om gymnasium samt åsikterna om SVT’s beslut är grymma!!

  Kör hårt och lycka till med familjen !! Du är så fantastisk!!

 80. Grattis till det lilla livet!

  Var det en planerad graviditet? Du beskriver p-appen i augusti. Det florerar MYCKET vin och champagne/ mousserande i bloggen både i juli och i augusti. Märkligt att man dricker om man aktivt försöker bli gravid och t o m kan vara det vid de tillfällena…

  1. Varför skulle man inte kunna dricka för att man planerar att bli gravid?! Vad har du fått det ifrån? De flesta dricker nog dessutom ett glas eller två när de redan är gravida utan att det vet det ännu och det är inte det minsta farligt! Man kan leva som vanligt fram tills man fått sitt plus, då ska man ju självklart avstå från alkohol.

 81. STORT STORT GRATTIS!❤️❤️ Blev sååå glad när jag läste det! älskade verkligen att kolla in på din blog varenda dag under din förra graviditet! (de gör jag även när du inte är gravid men extra kul med bebis i magen?) så himla kul!?❤️? pussar och kramar!❤️❤️❤️

 82. Så roligt, visste att drt var nåhot du gick och drog på. Hoppas att du mår fantastisk, eller iaf bättre än första tiden med Gillis i magen!
  Grattis!

 83. Åhh asså nu gråter jag med!;D blir så himla glad!!! SÅÅ STORT GRATTIS ska bli så kul att få följa igen <3 vill veta allt om allt!;)

 84. grattis till bebis i magen 🙂
  Nu undrar folk på Facebook i gruppen barnvagnar vilken syskonbarn vagn du har tänkt att välja:)

 85. Jag brukar inte kommentera, men gör det nu. Väntar barn och är ett par veckor före dig. Jag drömmer väldigt mycket som man kan göra när man väntar barn. För flera veckor sedan drömde jag att du var gravid. Haha. Ett par veckor efteråt började skvallerbloggar spekulera. Jag berättade åt en nära vän att jag drömmer så konstigt, som t.ex att du är gravid… O nu har du outat det. Haha!

  Lycka till!

 86. Jag brukar inte kommentera, men gör det nu. Väntar barn och är ett par veckor före dig. Jag drömmer väldigt mycket som man kan göra när man väntar barn. För flera veckor sedan drömde jag att du var gravid. Haha. Ett par veckor efteråt började skvallerbloggar spekulera. Jag berättade åt en nära vän att jag drömmer så konstigt, som t.ex att du är gravid… O nu har du outat det. Haha!

  Lycka till!

 87. Har sagt det på facebook, instagram och twitter – så varför inte på bloggen också? GRATTIS! Ska bli sjukt kul att följa dig genom ännu en graviditet. Och barnet kommer i tid till min födelsedag så det blir spännande haha 😀 Grattis än en gång!

 88. Vad roligt, stort grattis till er! 🙂

  Sen måste jag tillägga en sak apropå alla som skriver att det är bra med kort mellan syskonen för då blir de bättre kompisar än om det är långt mellan.
  Ni har absolut noll koll. Det skiljer nästan 5 år mellan mig och min bror och han är en av mina få absolut bästa vänner som jag kan dela allt med. Och jag vet många fler som har många år mellan sig och sina syskon och har likadana relationer till dem. Så kom inte och säg att det beror på åldern. Snarare på syskonens personligheter samt vad föräldrarna gör det till.

  1. Alltså, mina syskon är 24,35,38,41 och 43 år gamla. Jag är tight med dem alla, jag är själv 22. Så att en inte blir nära vänner pga år emellan är något jag ”call bullshit” 🙂

  2. Fast jag tror de menar att syskonen står varandra närmare när de är små. En tvååring och en sjuåring leker knappast ihop lika mycket som en tvååring och treåring. Jag lekte väldigt sällan med min 7 år äldre storasyster, men idag är vi hur nära varann som helst 🙂

  3. Jag har två bröder, en som är 2 år äldre och en som är 4 år yngre. När vi var små var det mest min lillebror som jag lekte med..

 89. ÅÅ grattis. Längtar om tre år då jag gått klart studierna och hunnit skaffa jobb. Då jag känner just nu att det är tryggast, har sån barnlängtan

 90. Vill du berätta mer om hur man ska tänka om man vill bli gravid snabbt, såklart är ju detta så olika. Men mer hur man verkligen ska pricka in det.

  Äter du annorlunda kost? Gör Odd något i sitt liv för att förbättra sin förmåga?

  Tror vi är många många som vill ha bra tips från någon som är så öppen med detta och kanske kan hjälpa till.

  Någon mer app som är bra att ladda ner för att lättare bli gravid!?

  Du är grym!!!!!!

  1. Min kompis försökte bli gravid i flera år utan resultat. Sen slutade hon att röka och då blev hon gravid 🙂

   En annan kompis försökte också bli gravid under en längre period och var väldigt stressad pga jobb och allt möjligt. När hon och hennes kille sen åkte på en utlandsresa och bara kopplade av blev hon gravid 🙂

   Över lag tror jag att det är lättare att bli gravid om man lever hälsosamt med kost, motion, sömn osv. Men det är ju inget facit..

   1. Ja det känns inte som att man behöver vara en raketforskare för att lista ut att man ska sluta röka om man försöker bli gravid… herregud!

 91. Grattis Isabella 🙂 så kul!
  Längtar tills jag träffar mannen i mitt liv och bildar en egen familj. Är 20 år men längtar så haha 🙂

 92. Grattis!! Jag har själv också varit på ultraljud idag, vecka 8 men jag blev så lycklig att få se det lilla hjärtat ticka för fullt <3

 93. Neej! Vad kul! Grattis! Jag har läst din blogg sedan du fick Gillis, och nu kan jag knappt bärga mig innan nye bebisen kommer! Kommer bli intressant att läsa 😀 Jag älskar barn och vill även ha när jag blir större men nu är jag dock lite för ung för det hehe 🙁 Lycka till nu!

 94. grattis, ingen glädje kan vara större! vill ändå hålla med tidigare inlägg om att det svider att höra att gillis tog ”lång tid”. jag har prickat äl varje cykel i tre år, fortfarande inget.

 95. Grattis!!
  Åh så roligt!
  Underbart att se syskonen ihop sedan, hur de ”får syn” på varandra ju större syskonen blir! <3

 96. Grattis! Dock blir jag väldigt ledsen när du säger att det tog lång tid att bli gravid med gillis. Känns väldigt tungt för vissa, som mig tex. Jag har försökt i 6 år, provat allt. Det visade sig att jag har PCOS och kan med största sannolikhet ej bli gravid så min livmoder är ”söndertrasad” som min läkare så fint beskrev det. 6 månader är knappt något. De flesta försöker i minst ett år 🙁 gör mig så himla ledsen och sårad, nästan arg, att du hinner klämma ut två barn på mindre än halva tiden jag försökt. Livet är orättvist i guess. vissa får aldrig uppleva lyckan med barn och blir så ledsen när folk skriver som om det är uppenbart att alla kan bli gravid. ?

  1. Håller med dig helt!! Så fruktansvärt att skriva att 6 månader är lång tid!! Ingen respekt mot dom som kämpar länge! 6 månader är INGENTING!! Låter väldigt konstigt att skriva så!! Syrkekramar till dig ❤️

  2. för oss tog det 4 år så jag förstår lite vad du går igenom men ändå inte för vi lyckades tillslut. ett hjärta till dig! <3

  3. Det tog mig 2 år.
   Fick diagnosen PCOS I augusti 2014 (för min kropp tyckte att diabetes inte var tillräckligt att ge mig när jag var 10..)
   Jag vägrade äta hormonerna jag fick utskrivna och bara sket i allt.

   Helt plötsligt (ca 6vevkor efter diagnosen) när jag smält saker och ting och hoppades på att mensen skulle komm igen när det nu blev, så tänkte jag skrämma igång den med att visa mina ögon ett negativt test som så många andra gånger.
   Det visade dock att jag var gravid.

   Nu har jag en fullt frisk 15 månaders liten son och äter ppiller som är bra för min kropp och min PCOS tills dess att jag bestämmer mig för att se om det går att ge honom ett syskon.

   Så 6 månader är ingenting! Kom tillbaka när ni fått kämpa i över 1 år, 5 år och säg att det var svårt och tog långt tid.

  4. Åh! Beklagar. Verkligen. Fick en liten tankeställare helt plötsligt. Min son är ett år och jag och min man längtar ihjäl oss till nästa men väntar just nu dä jag precis startat eget och måste arbeta upp det först. Kände därmed att jag blev så himla avundsjuk på Isabella och verkligen ledsen. Har jag valt rätt? Är karriären viktigare än ett barn till? Så läste jag ditt inlägg. Tack, på sätt och vis. Jag fick en helt annan synvinkel på allt nu. Och all lycka till dig.

  5. <3

   Jag hoppas innerligt att du får ditt längtansbarn en vacker dag, på ett eller annat sätt.

   Jag vet hur ont det gör att längta.

   Kram!

  6. Oh vad fruktansvärt tråkigt att höra. 🙁

   Jag håller med att det är klumpigt uttryckt, men det är vanligt att man inte vet om att det tar 6-12 månader för de allra flesta.

   Jag har också PCOS, dock försöker jag inte få barn. Hur kommer det sig att läkaren pratade om livmodern när det handlar om äggstockar? Jag har läst på en hel del om detta och har aldrig, varken i vetenskapliga verk eller forum, läst något om livmoder. Om du har problem med cystor på äggstockarna (PCOS) så finns det otroligt många bra tips ute nätet. Jag har några själv. Jag har haft oregelbunden, mycket sparsam mens (3-4 dagar) under hela livet. Senare fick jag ont (större cystor) i äggstockarna regelbundet också. Hade säkert inte kunnat bli gravid då om jag hade försök. Men, jag har läst på lite och PCOS är mycket kopplat blodsockret. Jag provade faktiskt LCHF bara för att prova nånting, ville tackla problemet innan vi bestämde oss för barn. Jag gick ner ett par kilo på köpet (var dock ej överviktig innan) och det blev betydligt bättre. Läste någonstans att det är bra att skippa kaffe också, gjorde det parallellt med dieten. Annars brukar det sägas att gå ner i vikt brukar hjälpa, om man har några kilon extra. Jag orkade dock inte hålla på med dieten länge. I våras åkte jag till Mexiko under två veckor, åt en massa gott och nyttigt, var superaktiv (fysiskt), sov regelbundna tider, förlorade ett-två kilo då med och kom tillbaka med det mest normala menstruationscykeln man kan ha! Jag kunde veta precis när mensen skulle komma och det var rikligt och långt. Hah. Det blir man alltså glad över. Nu har effekten börjat avta något dock. Blev försenat senaste gången. Jag misstänker att Mexiko gjorde underverk (min första solsemester). Ska fortsätta åka på semester regelbundet när mastern är färdig. 🙂 Det var lite erfarenheter bara, som du kanske kanske kan dra nytta av. Lycka till!

  7. Tråkigt att det är så svårt att bli gravid för många av er, men jag förstår inte tanken bakom att man blir ledsen eller rent ut sagt arg över att andra inte är lika olyckliga som man själv är!? Eller lever sitt lev med konstant hänsynstagande till er.
   Genomsnittstiden för att bli gravid första gången är omkring 7 månader (dock för en kvinna i ca. 30 års åldern) så jag förstår att 6 månader känns som lång tid för en ung hälsosam kvinna. Jag har träffat par som kommer in till fertilitetsbehandling som berättar att dom har sex 1 kanske 2 gånger i månaden och förstår inte varför det tar så lång tid – verkar ju helt knasigt i mitt huvud! Poängen är att folks historier är olika och vill man ha ett barn så känns väntetiden lång oavsett hur länge andra väntar eller anledningen till att man inte lyckas.
   Alla ni som längtar och därav blir arga, sura, ledsna osv. på alla andra kvinnor som får barn fortare än ni gör får ju ändå vara lyckliga över att ni i det minsta har någon att försöka med – ni har förmodligen en fantastisk partner som ni älskar och det är bra mycket mera än så många andra har. Det skulle ju vara helt orimligt för mig att bli arg på er för att ni har hittat ”the one” och jag inte har eller hur? Så vill uppmana folk till att släppa bitterheten och vara lyckliga med det dom har, det blir man intressant nog mycket lyckligare av 😉

   1. Jag är ej olycklig, Jag är ej heller över 30 utan 26 år gammal. Förutom att min livmoder inte fungerar då jag har blåsor på äggstockarna och får cystor på livmoderväggen, som gör att jag inte kan bli gravid, och som förövrigt känns som en kniv när de går sönder.
    Det är klart att man blir ledsen, galet ledsen, när man som kvinna får höra att man inte ”duger” till det man är skapad till, om du förstår? Jag blir inte ledsen på Isabella personligen, men på alla som säger att det är så himla lätt att skaffa barn.
    För vissa kanske det är lätt, men för många här i världen, så finns inte den möjligheten. Med min kommentar så ville jag belysa att det finns faktiskt vi, vi ofrivilligt barnlösa, som inte mer än något annat längtar till barn och till en familj!
    Jag vill bara att folk ska tänka, speciellt de som är gravida eller varit, att det verkligen är ett mirakel – för alla kan inte. Jag kommer inte få uppleva lyckan av att bli kallas ”mamma”. Tyvärr. Och det är DET jag är ledsen över.

 97. GRATTIS!!!! Jag blev helt överlycklig för er skull när jag läste detta. Har läst inlägget om och om igen o känner all glädje med er. förra gången du gick ut med att du var gravid fick jag reda på att jag också var det, fast vi fick barn i december. Det var mysigt att följa din blogg samtidigt som jag följde min underbara son växa i magen. Detta blir som en flashback i myskänslor att få följa dig ännu en gång. Stort grattis igen!

 98. ÅHH är SÅÅ glad för er skull sitter framför skärmen. Å ler som ett fån hahah GRATTIS syskon är det bästa som finns :)))

 99. Grattis till bebisen i magen!!
  Gällande det dör med att det ”tog tid” med ert första. Jag förstår att du känner det, när vi försökt i 4 månader tyckte jag absolut vi försökt superlänge. Sen blev det ett, två, tre, fyra, fem ÅR till. Någon graviditet blev det som tur var inte. Nu är jag mamma till världens finaste barn som fanns i ett land långt borta

 100. Hej Bella! Gud vad roligt att ni är gravid igen. Stort grattis! Jag och min man väntar vårat andra barn som är befäknad den 11 april. Vi har dock inte gått ut med det än fast vi är i den ”trygga zonen”. 🙂 det ska bli väldigt roligt att följa din resa även denna gång! 🙂 ha en bra kväll och fira stort! 🙂 kram

 101. När barn får småsyskon medan de själva fortfarande är bebisar upplever dom det som att de blir ”utslängda ur paradiset” . Hur mkt mamman och pappan än försöker finnas där för storasyskonet så är det oundvikligt när barnet fortfarande är så liten som 17mån att han/ hon är mogen för att bli storasyskon. Den optimala tidpunkten för att få syskon finns nog inte och det är alltid en lyeb kris för barnet, men 3års mellanrum menar många psykologer är en mkt bra tid. Då har barnet fått vara själv eller minst hemma under sina 3 första och viktigaste år och är inte längre lika känslig för att det ligger en ny liten parvel hos mamma. Redan under graviditeten känner små barn av att mamman har något ”annat på gång” och känner sig redan då bortstötta. Det här sker självklart inte medvetetet från mammans sida. Många får ju barn tätt men varför är det egentligen så bråttom? Ta tid att njuta av varje barn och låt han/hon vara liten och få egentid. Storebror vid 17månader…. Ja, du verkar vara en bra mamma men att verkligen ha detta i åtanke samt att pappan verkligen försöker finans där till 100% för det äldre syskonet är nog extra viktigt när man får barn så enormt tätt… Kom ihåg att han inte är ”stor” bara för att den nya familjemedlemmen är mindre. Lycka till!

  1. Alla kan inte planera och få exakt 3 år emellan sina barn. Jag hade jätteproblem med att behålla mina graviditeter och det tog tid att få min första..så fort jag kände mig redo för nästa så startade vi eftersom alla inte har möjligheten att bli gravid exakt den tidpunkten som vore enligt vissa psykologers den bästa tidpunkten. För oss är det ett underverk att få möjlighet till 2 barn. Om Graviditeten nu håller i sig denna gången så blir det 19 månader mellan mina. Men jag har lätt för att då missfall och har redan fått en efter min pojke så vågar inte ta ut nåt i förskott.. Jag tror inte man ska lyssna för mkt på några psykologer. Det viktigaste är att ge mkt kärlek till alla sina barn och vara lycklig över vad man fått..

  2. Det där stämmer inte in på nån i vår omgivning o absolut inte oss!!!! Vi har inte ens två år mellan våra barn. Man kan faktiskt visst styra hur det ska bli!

   Vi har pratat väldigt förberedande m vår ”stora tjej” hela graviditeten, och hon har aldrig nånsin blivit bortstött när vi behövt hjälpa vår ”lilla” med nåt. Hon har fått vara med på precis allt. Och har därför känt sig delaktig och haft förståelse. Det har aldrig varit någon avundsjuka, för båda har fått precis lika mkt kärlek. Nu är den ”lilla” 10 månader o de busar massa tillsammans o det är så mkt pussar o kramar.. De har fortfarande samma förståelse o hänsyn till varandra.
   Tvärtom så märker vi på andra runt oss som har några år emellan sina att storasyskonet visat mkt avundsjuka o inte alltid är så snäll mot lillasyskonet!

   Vi har inte upplevt det ett dugg jobbigt att ha två barn tätt! Ser det bara som positivt!

   Så JÄTTESTORT grattis till Bella o Odd. Det är det mest fantastiska som finns m syskonkärlek!

 102. Grattis fina du 🙂

  Väntar själv mitt första i Januari, så spännande wihu 🙂

  Lycka till och hälsa grattis till Odd.

 103. Åh, vilken lycka, en till liten plutt! Stort grattis till hela familjen.
  Jag vill också skaffa ett syskon till min son, men min son är sjuk och jag är rädd att nästa barn löper en risk att få samma sjukdom, en väldigt allvarlig sådan.
  Hoppas att graviditeten och förlossningen blir lika bra som sist!

 104. Åååååååååååååååååååååh!!!! Vad säger du? Är det på riktigt?! Ja, och så mkt GRATTIS!!! Bella, du är en superwoman, och ni 3, (men snart 4) Är en Superfamily! Varma hälsn, från Frida

 105. Vilken lycka, grattis till hela familjen!
  Jag längtar tills den dagen jag vågar skaffa ett syskon till våran son. Han är sjuk och jag är rädd för att nästa barn kan få samma sjukdom..

  1. Madeleine; Vill inte lägga näsan i blöt för mycket, har ingen aning om vad din son har för sjukdom och jag vet inte hur du ställer dig till en eventuell abort men vissa sjukdomar/funktionshinder går ju att se genom tidiga genetiska tester (om det nu är en genetisk sjukdom).

   Är inte särskilt insatt i fosterdiagnostik och vet inte exakt hur det fungerar men har en bekant där deras äldsta barn har drabbats av en svår, genetisk sjukdom. De har därför gjort tidiga tester på sina två yngre, för att på förhand försäkra sig om att de var friska, just eftersom det varit så tufft med och för deras äldsta.

   Sen finns det naturligtvis sjukdomar som man inte kan veta om eller ta ställning till på förhand, men jag hoppas att din son mår så bra han kan och att ni en dag vågar ge honom ett syskon, om det är det ni vill!

   (Och nu får jag upp en ruta som säger att jag eventuellt kastar skit, det hoppas jag inte att du tar det som för så är det verkligen inte menat. Ville bara nämna det utifall att du inte skulle känna till det.)

 106. Måste ju kommentera bara!! Så himla stort grattis till er!!! Hoppas allt går toppen under graviditeten och att du mår kanon!

  Stort lycka till!! 😀

 107. Åh, stort grattis till dig och Odd! Till nästa ultraljud borde du kolla upp om de erbjuder en tjänst som gör det möjligt att få bilderna skickade till mobilen istället. Det är en ny teknik som är framtagen av ett företag som heter Trice och leds av två unga svenska tjejer.
  Jag vet att Mama mia använder sig av detta för fick själv mina ultraljudsbilder och en videosnutt skickat till mobilen, i superbra kvalité! Du kan läsa mer på deras hemsida. Rekommenderas verkligen.

 108. Hej allesammans! Tänkte bara tipsa om min bästaväns blogg och youtubekanal. Hon har precis börjat blogga igen och jag hoppas att hon kommer långt.
  Hon bloggar om bland annat smink och mode men även vardag. På youtube lägger hon upp det som faller henne i smaken, till exempel sminkvideos.
  Jag tycker att det är så roligt att se henne utvecklas då hon inte alls var lika insatt för bara något år sedan. Så nu tycker jag att Ni ska in på hennes blogg och kommentera samt prenumerera på hennes kanal!

  http://jennyvibeke.blogg.se/
  https://www.youtube.com/channel/UC6Iq_iUcvybrj9oHFbsK9Dg

 109. Fast.. Då har du alltså gått 12 fylla veckor nu, och bör alltså ha blivit gravid slutet av juni? Trots att det var mycket (!) bilder på alkohol hela juli och augusti? Tippar på att graviditeten inte var planerad alls och att du är för stolt för att erkänna det/inte vill tala illa om sponsor? Synd bara mot alla de unga tjejer som köpt ditt snack om att du använder världens bästa preventivmedel..

 110. Hej Bella, så roligt för er och framförallt roligt, eftersom jag idag är tolv veckor och fyra dagar!! min baby kommer den 11 april så kanske ses vi på sjukhuset! 🙂
  kram!

 111. Oj, det var modigt… Det var tätt…! Tror inte ni inser riktigt vad ni ger er in på… Isabella du har ju inte ens varit mammaledig ett halvår själv, du hade ju bråttom med att börja arbeta! Redan ett barn till?!!
  Gillis hade inte ens börjat krypa innan ni slog till igen, inte resa sig ens! Ja, ni vet då inte vad som väntar. Hoppas Odd har det tålamod, den styrkan och mognad som krävs då det blir han som får vara pappaledig mest!! Ni kommer att utsättas för prövningar!

  Undrar bara- varför inte vänta-ni har ju tid…. Njuta av er lilla familj. Ett barn är lätt- två är ngt helt annat! Läser redan på Odd’s blogg att du kör ”gravida/hormonella/jobbiga stilen”… Undrar hur länge han orkar….

  Ni som inte har barn förstår inte och inte ni med ett barn heller… Men detta var nog ännu ett av Isabella’s GALNA upptåg. Så ung och så brått. Inte så bra. Hoppas ert förhållande tål detta!

  1. Vem har betalt dig för att lägga dig i andras människors liv?

   Får du någon självkänselkick om drt nu visar sig att du har rätt OCH skrev det här.

   Barn är en gåva och inte en börda och visst kan det vara jobbigt, men det är värt det.

  2. Fruktansvärt onödig kommentar. Vad ville du med den? De ska ju redan ha ett barn till och kan inte ångra sig så det är ju bara att önska lycka till.

   Jag har tre barn. De äldsta två med 23 månader emellan, gick hur bra som helst. Det är olika för alla familjer, så bara för att det verkar vara riktigt jobbigt med barn för dig så är det inte så för alla.

   Tycker det är härligt med unga föräldrar. Mina föräldrar var unga när de fick mig, i Isabellas ålder. De har också tre barn och har varit gifta i 40 år nästa år.

   Det kommer att gå alldeles perfekt! Lycka till Isabella och Odd!

  3. Oj va dömande! Min syster hade tre barn i blondinbellas ålder. Hon är världens bästa mamma. Klarar de jätte bra! Varför skulle inte Bella klara det? Tror hon vet mkt väl vad hon ger sig in på! Hon är ju fasen vuxen…
   Ett barn, två barn… Klart de blir en skillnad men man vänjer sig, som med allt annat i livet. Det är väl inte mer prövande för dom än för någon annan. Känner många 24-25 åringar som är två barns föräldrar… Förstår faktiskt inte alls syftet med din kommentar.

 112. Hej Isabella! Stor grattis! Jag kom pa att tipsa dig att det gar att lindra astma med kosten och det var jatteroligt att fa lasa att ni vantar syskon till Gillis. Det kan vara svart att andra kosten nu men tank pa att sluta med allt som ar vit (ffa socker, gluten osv) plus ohalsosamma oljor kan vara bra. Googla det nagon gang kanske och se vad andra sager. Lycka till med graviditeten!!!!

 113. Ett stort GRATTIS till er alla i familjen! Så härligt med en liten till.
  Vi väntar vår första lilla skatt i mars och är så förväntansfulla! Allt är nytt, spännande, läskigt och fantastiskt roligt.
  Tänkte att du som nu redan har erfarenhet av vad som behövs inför att liten föds kanske skulle vilja sammanställa vad som är nödvändigt att köpa, vad som är bra att ha men kanske inte livsviktigt, vad som är onödigt och vad som kanske kan vänta ett par månader. Sen också hur mycket kläder behöver man köpa innan? Vad behövs i vagnen? Jag känner mig väldigt osäker på vad jag ska klä den lilla i och vad jag ska bädda med i mars? Täcke? Åkpåse? Overall? Filtar? Wääähh! Har ingen aning och givetvis vill man göra det bästa!

 114. Hej. Det är helt otroligt! Jag väntar mitt andra barn nu och har oxå beräknad födelse runt 14 april och min son på 2 ska få ett syskon. Kul att vi ska ha ungefär samma.. Alla lyckönskningar till er kram Jessica

 115. Åh hättegrattis igen bella!:D vaknade med ett leende. Jag tänkte bara, du sa för inte så längesen att du/ni ville vänta och låta gillis vara enda barnet, lät som ni tänkte över ett år eller så. Ändrade ni er eller hur har tankegångarna gått?:) åh hoppas du ger ut en bok om hur det är att ha två barn!!:)♡

 116. Åh supergrattis! Tänk att jag nästan anade att något kanske var på gång när du vid flertalet tillfällen skrev om den där appen att den var så bra för då såg man direkt när det var dags… 😉
  Vet inte om du vet att det finns en serie på youtube som heter Gravid vecka för vecka? Skulle vara så himla roligt om du var med i den serien så vi fick följa din graviditet genom videos. 😀

  Ta hand om er!

 117. åh vad roligt GRATTIS! Och extra kul tycker jag då jag själv är gravid i vecka 15(med första barnet) så då är vi gravida ihop haha;) hoppas att du skriver massa om graviditeten och bra tips på nödvändigaste saker att köpa till bebisen och kanske klädtips till gravidmagen det behöver jag verkligen!
  Kram och grattis igen!

 118. Sån underbart att läsa att ni väntar barn igen? ett stort GRATTIS till er alla tre! Jag har fyra underbara barn och har 22 månader mellan dem första sedan väntade vi åtta år och skaffade två små igen och mellan dessa är det bara 13 månader. Dem har så roligt tillsammans, busar, leker, bråkar, kramas och visar en sån fin kärlek till varandra alla fyra❤️ Ska bli roligt att få följa er i denna graviditet också. Kram

 119. Stort grattis! Jag har 16 månader mellan mina pojkar. Idag är dem 3,5 respektive 2 år. Det har varit en jobbig tid men jag är så glad att jag skaffade täta barn. De har så otroligt mycket glädje av varandra!!

 120. Bella, Jag måste vara ärlig emot dig, jag gillade inte din blogg i början eftersom jag tyckte den var alldeles för ytlig för mitt tycke. Men vad jag har fått äta upp det. Efter att ha sett dig på tv och läst en del inlägg så har jag fått ändra bild och det tycker jag är bra. Du verka vara en varm, rolig och väldigt kompetent kvinna och jag önska dig all lycka i världen. Hoppas du och din familj få det riktigt riktigt bra nu med din nya bebis <3

 121. Grattis vilket sammanträffande, min son på 10 månader var beräknad samma datum som gillis men föddes 15e november 2013.

  Nu väntar vi bebis nummer 2 precis som er dock är ni lite före oss denna gång 🙂 Eller vi får ju se efter RUL! Lycka till!

 122. Stort grattis! vad kul ? Har själv två små, och det är så himla kul att få se dem växa upp vid sidan av varandra ?

 123. Jag ska prova at inte få detta höras negativt ut, för det menar jag inte at vara. Jag er bara nyficken på varför ha så brottom medan du fortfarande er såpass ung?

 124. Stort GRATTIS till er! Önskar er all lycka. Jag har också tätt mellan mina barn (19 månader) vilket jag bara har tyckt vart till fördel!

 125. Hej Bella!
  Jag brukar följa din blogg men sista dagarna har jag inte haft tid att besöka din blogg och idag efter att ha varit hos barsnmorskan satte jag mig hemma och läste igenom allt jag missat. Jag var förvånad men mycket glad över nyheten. Det mest roliga är det att vi är i samma vecka och både din och min bebis beräkas komma den 14 april. 🙂

  Varm hälsning

 126. Grattis Bella och Odd! Jag har 17 månade mellan mina två och jag tycker bara att det är bra och kul! Klart att det är tufft ibland, men det hade det ju varit även om det varit 3 år mellan barnen. Nu när storasyster vill krama lillebror varje dag och varje morgon springer in vårt sovrum och ropar hans namn, det är bara sååå mysigt och underbart!

 127. GRATTIS Bella och Odd och Gillis!! 🙂 Ååh vad kul att få två barn så nära varandra!! Har blivit helt sugen på det också sen jag började läsa bloggen http://www.freckled-fox.com/ som är om en tjej som var gravid fyra gånger på fyra år – det verkar så himla kul för barnen!! 🙂 Och för föräldrarna också såklart, att få alla barn nästan på en gång liksom, så har man sin familj sen, man slipper vänta i år och dar på att få alla barn man planerat 🙂 Så ja, grattis till graviditeten i allmänhet, och också till att den hände just nu! 🙂 Kram

 128. Stort Grattis! Jag och min man fick också barn i november 2013 och vi väntar ett litet syskon i januari 🙂 Tror absolut det är övervägande positivt att ha tätt mellan syskonen även om det säkert inte är någon dans på rosor alltid heller. Lycka till!

 129. Grattis till den nya graviditeten hoppas på att de går bra för er och att du får en härlig graviditet 🙂 och gratta till att lyckan finns på ett ställe iallafall är så glad för eran skull 🙂

 130. Vicky ! Grattis! Har följt din blogg i 2år ! Har en flicka som är född 19 oktober 2013 och väntar barn nummer två 18 januari 2015 ! 15 månader emellan. Allt var planerat och det ska bli kul ! Önskar dig all lycka !

 131. Grattis, vilken otrolig känsla! Mellan mina småsyskon är det 15 månader och det är helt underbart. De leker med varandra hela tiden och leker även med varandras vänner. Känns väldigt tryggt att de har varandra oavsett om det är på skolgården eller hemma. Lycka till Bella!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..