#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
augusti 5 2014 at 17:30

Aldrig mer p-piller

Nej jag är inte påväg att få feber. Det här är mitt nya preventivmedel! 

Kommer ni ihåg när jag skrev om en p-dator tidigare, som tog temperaturen varje morgon i munnen för att veta om man kunde bli gravid eller inte? Idéen är fantastisk, tyvärr förstod jag mig aldrig på hur den fungerade och det var otroligt dyr, 4000 kronor (!). Jag blev lite nere efter det på grund av att jag verkligen ville få till det. Jag vill inte äta p-piller eller mini-piller, dels för att jag blir ledsen av alla hormoner och det gjorde så att det tog ett halv år att få bort det ur kroppen så att jag tillslut blev gravid med Gillis. Och jag vill inte heller ha en kopparspiral på grund av alla negativa historier ni delade med er av det, alltså inga hormoner, ingen koppar eller annat i kroppen.

Men så hittade jag en betydligt enklare version av p-datorn, istället tar jag temperaturen varje morgon med en extra känslig temp med fler decimaler (alltså ingen vanlig feber-temp man har hemma) och så för jag in siffrorna i appen varje morgon och då visar appen gröna eller röda dagar.

Röda för att jag kan bli gravid och gröna när det är, ja vad ska jag säga, fritt fram..

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

No I’m not coming down with a fever. This is my new contraceptive!

Do you remember that I wrote about getting a contraceptive monitor that would take your temperature every morning to let you know whether you could become pregnant or not? The idea is amazing but unfortunately I never understood how to work it and it was incredibly expensive, 4000 SEK (!). I felt kind of down about it because I really wanted to get it. I don’t want to be on the pill, all the hormones mess with my mood and it took 6 months to get rid of them all and get pregnant with Gillis. I don’t want to get a contraceptive coil either because of all of the stories that you shared about that, so no hormones and no copper or other things in my body.

Then I found a much more simple version of the contraceptive monitor. I just take my temperature every morning with a sensitive thermometer with more decimal places (so not a regular one that you have at home) and then I put the reading into my app and it maps out red and green days.

On the red days I can get pregnant and on the green ones, well how do I put this, I can go for it…

My temperature a few days ago. When you ovulate your temperature goes up and when you’re not ovulating it goes down. I’ve never had regular periods so it’s perfect for me to get an overview of what’s happening with it. It’s also great to know when I’m about to get PMS and I get extra sensitive and angry (Odd usually gets the brunt of it, sorry baby).

The app/ graph shows me my cycle, not even my ovulation is regular. Sometimes I ovulate 12 days after my period and sometimes 27 days (!), it’s virtually impossible for me to know when the best time to become pregnant is for when we try for a sibling for Gillis. It’s not surprising that I worried about not working last time, we didn’t pinpoint when I was ovulating even though we XXX two weeks after my last period. I guess a lot of you might be in the same situation.

[/showhide]

bild

Min temperatur för några dagar sedan. När man har ägglossning går temperaturen upp i kroppen och när man inte har ägglossning går temperaturen ner. Jag har nästan aldrig regelbunden mens så det är perfekt för mig att veta vad som är på gång via den. Även härligt att veta när min PMS är på gång och jag blir extra känslig och arg (oftast är det Odd som blir drabbad, sorry baby).

graph

Appen/grafen visar hur det ser ut för mig, jag har inte ens regelbunden ägglossning. När jag ser till det stora så har jag ägglossning ibland efter 12 dagar och ibland efter 27 dagar (!), det är ju i princip omöjligt för mig att pricka rätt senare framöver när vi väl vill försöka få ett till barn. Inte konstigt att jag gick runt sist och oroade mig att jag inte fungerade, vi prickade ju inte rätt trots att vi XXX två veckor efter sista mens. Antar att många sitter i samma situation.

calendar

Ni vet ju hur mycket jag skrev om preventivmedel och mitt letande efter att hitta något utan hormoner eller stoppa in i kroppen. Jag har frågat min barnmorska också och mäta temperaturer är ett sätt man har gjort i länder där p-piller är förbjudet. Alltså är det ett beprövad sätt som är 99,9 procent säkert (enligt Natural Cycles som jag använder). Man kan ju undra över varför det inte slagit stort tidigare här i Sverige och jag tror att läkemedelsindustrin tjänar så ofantligt mycket pengar på p-piller-användandet och därför förespråkar man inte det här. Jag kommer aldrig någonsin gå tillbaka till hormoner, det är en sak som är säker. Jag har kört Natural Cycles (app + temp) i några månader nu men kan om ni vill berätta hur det går framöver, speciellt när vi vill ha ett syskon till Gillis i framtiden 🙂

257 Kommentarer

[…] Picture’s taken from Blondinbella’s blog. Read it here. Bildet er hentet fra Blondinbell… […]

[…] Heitmann og fra tidligere var det en kontroverser omkring den svenske bloggeren Blondinbellas skriverier om […]

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *