Ha tråkigt = Mer kreativ

Egentligen borde jag läsa en lista på ”40 tips att varva ner”. För så fort något roligt händer (vilket är ofta) så blir jag så uppe i varv och har svårt att landa igen. Botemedlet då brukar vara en långpromenad eller ett glas vin. Sistnämnda är väl inte den bästa lösningen kanske (men god). Men här kommer en lista på 40 tips på att bli kreativ. Några tips tycker jag är bra:

Skärmavbild 2014-06-12 kl. 15.07.07

41. Jag vill lägga till punkten att ”ha tråkigt”. När jag har legat för länge på en strand, suttit två timmar på ett flyg och har halva resan kvar eller står i kö på ICA, det är då det min hjärna vaknar till liv för att jag är uttråkad. Det är svårt att våga ha tråkigt, låta bli att knappa på mobilen, men när man väl gör det. Bara är. Då kommer kreativiteten tillbaka. Som en slags protest mot att bara stå där och vänta på min tur. Jag har lärt mig att när jag är som mest stressad som hjärnan blir till chokladpudding och vill tillbaka back to basic – Äta, sova.

Vilket är ditt bästa tips för att bli kreativ?

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

I should really read a list about ”40 ways to unwind”. As soon as something fun happens (which is all the time) I get so excited that it’s hard to come back down to earth again. The cure tends to be a long walk or a glass of wine. The latter might not be the best solution (but still yummy). Here’s a list of 40 tips to be more creative. I liked some of them:

Skärmavbild 2014-06-12 kl. 15.07.07

41. I want to add ”being bored” to the list. When I’ve been on a beach for too long, spent two hours on a plan and still have half the journey to go or am queuing up in the grocery store, my brain really kicks into gear because I’m bored. it’s hard to dare to be bored, to not start clicking away on your mobile but once you dare to, and just let yourself be, then the creativity returns. Kind of like a protest against just standing their and waiting for my turn. I’ve learnt that when I get really stressed my brain turns into chocolate pudding and I just want to return to basics – eat and sleep.

What’s your best tip for creativity? 

[/showhide]

 

 1. Hej Bella! Jag har följt din blogg i många år, genom alla stadier av ditt liv. Jag vet att du skrev om förhållande till mat och har gjort det några gånger. Jag undrar om du kan göra ett nytt inlägg om det, hur du tänker. Jag har aldrig varit speciellt smal, jag är lite överviktig och detta har jag aldrig tänkt på. Jag har varit nöjd ändå. Nu när jag är 20 år tänker jag mer på det (jag vet inte, känns som att jag fått min ”kroppskris” de flesta har när de är 15 nu). Jag känner att jag måste tänka igenom allt jag äter, jag måste springa ett extra varv om jag har grädde i maten istället för att laga något annat, ja det har gått så långt nu. Jag skulle nog aldrig erkänna att jag har en ätstörning. Jag tränar en del men det känns aldrig som tillräckligt. Just nu känns det som att jag aldrig kommer att bli nöjd än hur jag gör (vilket slutar med att jag skippar löprundan och lägger mig med en påse chips i soffan istället). Mitt tänk är inte sunt. Du har sunda tankar och värderingar, dig lyssnar jag på. Fortsätt med det du gör, du är grym!

  1. Jag vill bara säga en sak, och det är att det finns INGEN poäng med att vara smal! Klart det inte är bra att vara överviktig så att en belastar sina organ m.m. men i dagens samhälle så ses size 0 som ett normalt smalläge vilket det inte är. Det finns ingen poäng med att sträva efter att vara ”smal”. Det är bra att äta fetter, fleromättade och lite mättade. Det är bra att äta kolhydrater. Lite av allt. Jag vill bara säga detta för att det är så lätt att tro att en är överviktig trots att en inte är det. Klart det inte är bra att äta en påse chips om dagen eller så, men grädde i maten ger bra energi och är ju bra att träna på om en vill bli stark. Peppen! Mvh / Fd ätstörd som hela tiden måste påminna sig själv om vad som är viktigt på riktigt

 2. jag tror absolut att det är nyttigt att ha tråkigt ibland, då uppskattar man dom små roliga saker man gör lite mer!

 3. I min värld händer det sällan något kul, tragiskt men sant hehe.

  _En blogg om psykisk ohälsa(det må vara tjatigt med dessa ”mådåligtbloggar” men dom behövs). ”Man är inte sin/sina diagnoser”. Fast jo. Jag klarar liksom inte av vardagen. Emotionell instabil personlighetsstörning, ADHD, Depression och Panikångest_

 4. Jag känner mig som mest kreativ när jag är själv och inte kan bli störd av andra. Då börjar min hjärna arbeta. En annan bra sak är att prova på saker och ting.

  Jag gjorde just ett designprojekt där jag gjorde 50 stycken mockups (designmodeller), och det var inte förrän mockup nr 35 som jag kände att det släppte och att jag var inne på något bra. Man måste våga misslyckas och inte fastna på att det ska vara perfekt med detsamma.

 5. Senast jag hade ”tråkigt” var för några dagar sedan.. Var på hotell rummet o väntade på de andra skulle komma tillbaka. (Tålamod är inte min grej) Så jag gjorde ett headstand vilket resulterade i att jag slog sönder mig på ett bord och rev upp ett stort sår på smalbenet.. Inte det roligaste att halta runt här & såhär i efterhand är man ordentligt sur på sig själv.. Men jag känner igen det där med att ha tråkigt och jag gör alltid summa saker då.. Men men.. Vad ska man göra?

  Befinner mig just nu på Maui, den tredje o sista ön vi besöker under den här resan. Hawaii är verkligen ett paradis o alla öar ser olika ut. Tar massor med bilder!

  Kika gärna in min blogg http://www.sohohousewife.com

  Love från Maui <3

 6. Hej Bella! Jag tänker bara fråga hur du tänker kring att skriva om alkohol och alkoholvanor? Det händer relativt ofta att det dyker upp inlägg där du skriver hur mycket du gillar vin eller hur sugen du är på ett glas vin osv. Anledningen till att jag frågar är för att jag nyligen läst ut ”Isabellas hemligheter” och i den skrev du att du ett tag var orolig för att du var beroende av just alkohol (vin) och att du diskuterade det med din pappa vid tidpunkten. Tänkte bara att någon som en gång vart orolig för en sådan sak kanske inte borde ta så lätt på alkohol då, som faktiskt är extremt beroende framkallande. Skulle bara vara intressant att höra hur du tänker. För vad du skriver påverkar ju ditt varumärke, och det kan väl knappast gynnas av att du går ut med att du haft den oron och sen skriver om hur mycket du saknar/längtar efter/gillar just vin?

  Kram Mikaela! (och menar verkligen inte som något påhopp eller så på något sätt, om det uppfattas så ber jag om ursäkt redan nu. Bara nyfiken på hur du tänker kring det hela)

 7. Egentligen inte min ensak, men jag har följt din blogg i herrans massa år nu och är så nyfiken på en sak. Varför får man inte se Angelica så mycket i bloggen längre? Träffar du henne fast du inte delar med dig av det eller har ni ingen kontakt längre?

  Kram från en trogen läsare!

  PS. Grattis till dina framgångar!

 8. Jag tror inte att ha tråkigt och vara kreativ är något som håller ihop. Däremot tror jag att glädje och kunskap ger upphov till kreativitet.

  Jag tycker alla mina dagar är så enahanda o lika varandra- Och jag är inte det minsta kreativ just nu.

 9. Jag tror också på att ha tråkigt! Det är min teori när mina syskon/pojkvän säger att de har tråkigt och MÅSTE göra något. Jag själv brukar lägga mig i sängen, slå på musik och ligga och stirra upp i taket. DÅ kommer alla mina idéer. Eller, sätter jag mig ensam på en bänk i stan och tittar på människorna som susar förbi, brukar tänka mig dom som i en film. 😉

  Eller när jag ska sova. Helt plötsligt blir jag klarvaken och kommer på världens bästa idé, då har jag mitt anteckningsblock redo, och ritar eller skriver massor. På morgonen därpå, kanske idéerna inte var så jätte bra, men jag var kreativ! Älskar att vara kreativ.

  Därav skapade jag bloggen Motionerafetto.blogg.se .. Från början var det bara en tanke. Men jag märkte att denna tanke återkom hela tiden, och DÅ insåg jag att det var rätt. Och herregud vad jag trivs med att peppa andra! 😀

 10. Bra tips! Brukar vakna mitt i natten eller springa upp flera gånger innan jag hinner somna för att jag blir en idé spruta när jag har tråkigt tex ska sova! Jobbigt men bra! 🙂 Antecknar då idén (måste gå upp) och sen somnar jag. Haha!

 11. Det här men att ha alkohol/rökning/droger eller liknande har jag aldrig förstått för att lugna ner sig. Känns som om det måste finnas något fel eller hur jag ska uttrycka mig. Inte fel kanske, men definitivt någonting att jobba på. För att dricka alkohol som en belöning eller lugnande är bara början på ett alkoholberoende. Nu är det långt ifrån alla som utvecklar det. Men det kan vara just det där lilla problemet med att tillslut kanske behöva sitt vinglas för att kunna somna på nätterna.
  Man behöver långt ifrån alltid bli alkoholisten som sitter på parkbänken. Tänk bra på det och försök hitta en annan/flera andra lösningar för att varva ner. För er allas skull!

  http://saraelinrebecca.blogg.se/

 12. Dricka kaffe! Utan tvekan, alla dagar i veckan, det bästa sättet för mig att få sprudlande energi och galna, kreativa idéer!

 13. Om du hade testat nr 7 learn a new skill så hade Odd sluppit hämta take away mat eftersom han inte orkade laga middag idag. Å andra sidan hade han inte fått egen tid med en öl. Hur tänker du förresten kring matlagning? Det kommer dagar då du inte kan räkna med att Odd lagar maten. Barnmatsburkarna gäller väl för barn upp till 1,5 år? Blir det take away eller något färdiglagat som man bara värmer i micron då?

 14. Vad glad jag blev när jag fick se den här listan! Jag målar och då är det här med kreativitet högst aktuellt. Här kommer mina förslag:

  *Spåna mycket! Avsätt speciell tid till detta, kreativitet kommer inte alltid gratis. Använd också alla små stunder då man ändå inte gör något särskilt(på tåget, i väntrummet etc)
  *Skriv ner dina idéer på en gång
  *Förkasta inte dina idéer för snabbt utan tillåt dig själv att brainstorma utan att censurera
  *Googla runt på inspirerande bilder
  *Utgå från ett tema. Blir det för fritt kan det få motsatt effekt och man kommer inte på något över huvud taget

  Som sagt, jätteroligt inlägg!

  http://www.elinerikson.com

 15. Powerwalks! Det är det absolut bästa sättet för mig att hitta kreativiteten. Och då helst när jag är ute i naturen, helt själv och med musik i öronen.
  Det är allmänt känt att kreativitet uppstår i tomrum vilket stämmer på mig. Då jag har mycket att göra är jag inte alls lika kreativ som då jag har lite att göra. I perioder kommer tusen idéer och i andra perioder nästan inga alls och det är helt kopplat till lite eller mycket att göra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..