Bok-bonanza

Det är skriva skriva skriva-tid idag. Det är så kul trots att deadline närmar sig och det känns i magen. Men det kommer att bli bra, det känns jag på mig. Absolut ingen pekpinnebok om att bli mamma. Ingenstans så står det tips om graviditeten, amning, sömn eller liknande. Boken handlar mer om det känslomässiga med att få barn. Det blir en rolig bok, med många skratt.

Skärmavbild 2014-06-11 kl. 08.38.13

Ett litet utdrag från min fjärde bok

… Förutom att skriva så ser jag fram emot två saker idag:

1. LCC kommer ut på Kronans apotek! Woho!

2. Besöka biblioteket med min mammagrupp över lunchen. Odd ska iväg och träna så jag kan hänga med på mammaträffen med Gillis. Jag är så peppad på att få besöka bibblan. Och varför det då undrar ni? Jo för jag hade nästan glömt bort att jag faktiskt kan låna böcker. Jag har inte haft ett bibliotekskort på 11 år. Jag vet att det kanske låter drygt men jag har varit så inne i att beställa hem från nätet hela tiden så jag har liksom missat det här med att låna gratis (om det nu är det?). Gissa om Gillis och jag kommer att hänga därborta när han lite något år äldre eller två. Vi ska sluka varenda barnbok som finns i hyllorna.

1128f5b7b18e48a22b0388f3df14a43c

 

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

It’s all writing writing writing on the agenda today. It’s really fun even though the deadline is approaching and I can feel it in my stomach. But it’s going to be good, I can sense it. It won’t be a how to guide at all. There’s nothing about tips for pregnancy, breastfeeding, sleep etc. The book is more about the emotional journey of having kids. It’s funny too and will make you laugh.

[Excerpt]

Give each other space

When I was stuck at home in the sofa breastfeeding every hour of the day I pretty much forced Odd out the house. ”Go have a beer with your friends. I’ll be fine”. Sometimes it happened that I would break down and called him to come home and he’d feel really awful. But I wanted him to be happy. Our relationship can only be better and never worse by the other one’s happiness. If I’m going to be honest, it sucked being at home with leaking breasts and a pudgy stomach while he hung out at a bar. I kept imagining that young, hot girls who didn’t stink of soured milk came up and hit on Odd. But then I said –

Apart from writing, I’m looking forward to two things today:

1. LCC products come out at Kronans Apotek! Woho!

2. Going to the library with my maternity group for lunch. Odd’s going to work out so I’m going with Gillis. I’m so excited to got to the lib. Why? Well because I’d pretty much forgotten that I could borrow books. I’ve not had a library card in 11 years. It might sound douchy but I’ve been so absorbed by ordering things online that I’ve not realized that you can borrow things for free (if that’s the case?). Gillis and I will hang out there so much when he’s a bit older. We’re going to devour every children’s book on the shelf.

[/showhide]

 

 

 1. Åååh vad härligt!! Säg till om du behöver någon som korrekturläser! Älskar dina böcker och har märkt att det är ganska många syftningsfel, missade skiljetecken och så vidare. En bra bok är värd att korrekturläsas. Jag jobbar som både korr.läsare, journalist och programledare så jag har bra koll på det där.

  Carro

  1. Lite finlir:

   Använd inte två utropstecken i rad.
   Ordet bör bara användas om två saker i en uppräkning. 🙂

  2. Lite finlir:

   Använd inte två utropstecken i rad.
   Ordet både bör bara användas om två saker i en uppräkning. 🙂

 2. Vad tråkigt att du kände dig tvungen att känna och göra så… När jag var nybliven mamma var det bästa som fanns att vara tillsammans i början, att alla tre fick bounda. Att ”ge varandra tid” är absolut vettigt, men kanske inte det första som prioriteras när man är nyförlöst. Allt sådant kommer ju, som du nog märkt själv nu. Synd att du det ner på dig själv så pass mycket och att du utsatte dig själv för jobbiga situationer bär han egentligen ville vara ett stöd…

 3. Det bästa med att gå till biblioteket är ju nästan att man får lämna tillbaka böckerna när man är klar. Det har en tendens att bli lite katastrofliknande om man ska köpa alla böcker man ska läsa… Och så upptäcker man detta vid nästa flytt och inser att det är inte jag som äger mina böcker, mina böcker äger mig.

  Hoppas du hade trevligt!

 4. Tyvärr så märks det att du är ung när du skriver som du gör. Jag har aldrig hört talas om nyblivna föräldrar där den mamman ”tvingar” ut pappan med kompisar och sen sitter med komplex.

  1. Håller med. Känns helt bisarrt. De har ju inte varit tillsammans så länge innan de fick barn och båda är unga och omogna. Det är inte bara positivt med unga föräldrar 🙂 vi föräldrar i 30-årsåldern håller inte på med sånt barnsligt trams. Egentid är något man själv tar (och den andra självklart ger) och inte sitter den andra hemma och ”biter ihop” eller fantiserar att ens partner ska titta på andra/vara otrogen.. Så var jag och mina vänner också i tidiga 20-åren. Nu får ni skärpa till er lite tidigare när ni valt att skaffa barn så tidigt..

 5. Hakade upp mig lite på ”svinjobbigt”… Passar det i en bok om graviditet/första tiden med barn? Tycker inte det ger ett så proffsigt intryck.

 6. Det vore kul att höra mer om böcker du läser, vad du gör med dem efter du läst ut dem och om du läser ut alla böcker du köper hem. Jag har förstått på bloggen att du ibland beställer hem en hel hög med böcker. Min sambo, Herr Minimalist, har köpt en hel del böcker proaktivt när han snöat in sig på något intressant ämne, men som sedan blivit inaktuellt innan ens hälften av böckerna hunnit läsas 😉
  Läs mer om fenomenet nedan:
  http://minimalisterna.se/spar-av-proaktiv-bokkonsumtion/

 7. ” fastlåst i soffan”- vad hände med inställning är allt?
  Jag vill inte vara rövredig men när jag ammar min dotter så finns det ingen annan plats på jorden där jag heller vill (eller behöver för den delen) vara. Det finns idag en sorts sorglig konstant strävan av att vara någonannanstans eller att hålla sig i rullning.
  Jag undrar hur Gillis kommer känna när han läser att hans mamma kände sig fastlåst. Men kanske lägger jag för mycket vikt på ordet?

  Mvh V

 8. Hahaha, nej på bibblan är det fortfarande gratis att låna böcker. Hit har inte högervindarna nått än. Kan du tänka dig att det finns en plats dit alla är välkomna oavsett bakgrund för att mötas, läsa, leka med sina barn, utan något som helst vinstintresse? Hur kan det komma sig, tror du?

 9. Hej Bella!
  Läste i tidigare inlägg att ni funderar på att åka till Varberg i sommar. Det måste ni! Varberg är sån himla vacker sommarstad!
  Vill tipsa om Varbergs Stadshotell & Asia spa. Riktigt fint hotell med en riktigt lyxig spaavdelning. Du hade absolut gillat det. Ligger mitt i stan. Varbergs kurort är också att fint hotell med spa som ligger vid en av Varbergs stränder. Men stadshotellet är snäppet finare. I anslutning till hotellet ligger en japansk restaurang med namnet NAMI som öppnade förra sommaren. Riktigt god sushi där. Grappa är också en av stadens godaste restauranger!
  Lite tips om ni kommer hit:)
  Kram och tack för bästa bloggen!

 10. Klart man ska ge varandra frihet i ett förhållande och självklart ska ens partner vara lycklig, men om min sambo hade blivit lycklig av att hänga på krogen när vi hade en helt ny bebis hemma hade han fått ta sitt pick och pack och dra. Det handlar ju om att ha samma prioriteringar och värderingar i livet och hade han valt krogen framför bebisen i det läget hade jag blivit väldigt orolig över hans prioriteringar.

 11. Du tillhör generationen Sociala medier! Allt man lägger ”ut” ska vara så fruktansvärt proffesionellt, karriär strukturerat och framgångsrikt! Tänk om du hade varit ärlig nog att ”lägga ut” hur du kände så när Odd gick ut med sina vänner, så hade nog många nyblivna mammor andats ut och känt igen sej ist för att få prestationsångest för din ”perfekta värld” och din ”perfekta lycka”.. Jag gläds på riktigt åt,dej för jag tror du är lycklig och tillfreds med livet ”ibland” som vi alla är! Men enligt dej i dina dagliga blogginlägg så är INGET fel! Men nu som då kommer det fram sprickor i den lyckliga fasaden! Jag önskar bara de kom fram spontant och inte under resumé av ditt liv! Det är HELT ok att säga , fy f*n vad allt är jobbigt inland! MEN JAG DUGER ÄNDÅ!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..