#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
oktober 30 2013 at 16:30

Förlossningsplaylist

Jag trodde nog att min förlossningsplaylist skulle bli mycket mer pampig och ”girl power”. Snarare mer Beyoncés ”Run the world” än Bo Kaspers Orkester, men så blev det inte. Ju närmare man kommer dagen D så går man mer och mer in i sig själv och blir lite lugnare. Vissa kvinnor kanske blir temperamentsfulla under graviditeten men för mig har det blivit tvärtom, jag är lugn och harmonisk som en filbunke. Och därför är valet av musik lite så också. Jag tänker låtar som ger avslappning, kunna andas, hitta energi och vila till. Agnes version av ”En sån Karl” är min favorit just nu. Annars är det ”Svalkar vinden” som jag ser mig själv krysta till. Men skulle det krävas lite extra push när energin dippar så blir det Katy Perrys Firework, då kommer bebisen ploppa ut! 

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 13.50.57

Min förlossningsplaylist 

junosoundtrack

56 Kommentarer

lina

Jag skulle nog bara bett dem stänga av all musik vid
förlossningen. Ville bara vara i mig själv, försöka slappna av och
koncentrera mig på det kommande.

Jo under förlossningen kan man ju stänga av såklart. Men
det är en väldans lång väntan (oftast) innan förlossningen drar
igång. Kan vara skönt att ha något att lyssna på inne på rummet
🙂

E

Håller me. Jag ville bara ha lugn å ro 🙂

Åh, är bara 16 år men längtar så mycket tills jag också blir gravid med min pojkvän och får en liten bebis. Några år kvar för mig dock.. önskar dig all lycka med plutten! 🙂

Alicia

Timos ”Lyckliga gatan” är också helt underbar!! Finns på
Spotify :))

Lana Del Rey är fantastiskt bra. 🙂

Kan inte låta bli att föreställa mig musikvideon till
Firework, så klockrent val. Bebisen kommer ju ploppa ut och vara
strålande vacker också. Lycka till med allt! 🙂

oj, har man förlossningsplaylist nu för tiden, jag tror att jag inte vill ha musik när jag ska föda barn, men det kanske ändrar sig 🙂

claudia david

snart bella kommer lille gustaf 3 nov

Jag tror att ditt lugn beror på allt stöd som du känner. Det är jättebra. Känner man oro så påverkar det barnet har jag hört. Men med dina tankar kring allt, så tror jag att ni får en harmonisk bebbe.
kramis på er.

http://mickandialog.wordpress.com
MIN NYA PENNVÄSSARE.

Haha du är så skön, en förlossningsplaylist. Vilken idé!:D

elsa

Åh, kan inte den lilla bebisen komma snart!

Gustaf, Gabriel eller George?!? 😀 Det är frågan!

Emma

Nej, Gottfrid tror jag 🙂

Anna

Tror Gabriel, Gilbert, Gillis, Gerhard eller Gulliver! Mest på Gabriel eller Gilbert. Gustaf har odd sagt att det inte är! 🙂

Karin

Jag hade ingen speciell musik. Lyssnade på radio men när det var dags för krystande och techno-timmen kom på radion så skrek jag typ att de skulle stänga av och bm tackade och stängde mer än gärna av!

Frida

Haha jag hade inte gjort nån speciell utan vi körde på spotify och jag valde hårdrock så barnmorskan trodde det va pappans val haha.
Men när bebisen väl ska ut stängde vi av musiken, man är så inne i sig själv så jag hörde inget mer än vad barnmorskan sa. Visserligen va det 9 personer i rummet när jag födde då min förlossning av twinsen va komplicerad så det hade varit överflödigt med lite musik i bakgrunden…

Elis

Hej Bella. Skulle inte du kunna berätta vilka yoga övningar du gör?

Mikaela

Känns som du förbereder väldigt mycket och det är ju bra på
sätt och vis. Men det blir sällan som man tänkt sig kan jag säga av
erfarenhet. Man har en viss bild i huvudet hur allt kommer att vara
och bli. Säger bara att planera inte så mycket utan ta det som det
kommer så kommer det nog bli bra!

Jenny

Måste bara säga mig helt enig i det. Fint med lite förberedelser, men lugna ner dig lite med förberedelsena och ta det lite som det kommer.

Hanna

Alltså är det NÅN som tagit med musik/skiva/playlist till förlossningen som sen använt det?
Jag har inte hört om det hittills men vore kul att höra!
Jag själv hade lite annat att tänka på och då tog ändå min förlossning nästan 3 dagar 😉

E

Jodå, jag lyssnade på min medhavda musik under en fas i förlossningen. Efter att epiduralen kickat in och innan det blev riktigt jobbigt igen. Men absolut inte att jag ville ha musik på under krystningen. Herregud nej, då trodde jag mest bara att jag skulle dö. 😀

Maria

Jag förberedde ingen musik men tänkte spotify när vi väl skulle komma dit, trodde jag. Jag ville inte att min man skulle massera mig, ville inte äta, de fick tvinga i mig dricka, ville bara att allt skulle vara tyst, tyst, tyst! Trodde det skulle vara helt tvärtom.

rockpaperscissorlizardspock

jodå, jag såg dessutom sista säsongen av vita huset och spelade kort. Man hinner en hel del på 36 timmar

Moa

Nej nej, jag ville bara ha det helt knäpptyst. Hade iofs inte förberett nån lista heller, jag känner mig själv…

Madeleine

Visste inte att man brukade lyssna på musik när man föder 😛 Jag tror att jag skulle stänga ute alla ljud medans jag koncentrerar mig på att trycka ut bebisen, så jag skulle nog ändå inte höra någonting 😛 Skulle nog känna mig lite töntig också med bakgrundsmusik medans jag frustar och svettas och blodet och all annan gucka sprutar ur mig, haha xD

Som Lovis i Ronja Rövardotter ska du ju självklart sjunga vargsången 🙂

Anna

Lana del rey är helt klart min favorit!

Hanna

Trillade och fick åka ambulansen in till sjukhuset. Hur
klarade sig magen och hur klarade sig bebis ?
http://silverås.se

Åh hade inte ens lagt tanken på att göra en
förlossnings-playlist. Klart jag måste göra en sådan! Jag har
lyssnat maassor på Mando Diaos nya infruset under graviditeten,
både jag och min sambo älskar den skivan. Så bebisen lär nog gilla
att höra den när han ska ut 🙂 Snor din lista också, såg bra ut.
XOXO http://Cutelittlethings.se – Stil &
Ungmamma-blogg

Sonia

Jag tycker det är väldigt fint av dig att göra en playlist! Jag gjorde också det inför min förlossning. Jag valde dock att lyssna på musiken efteråt när jag o min man låg o myste med vår dotter (hon föddes den 10 aug).

Jag vill inte förknippa själva förlossningen med någon av låtarna jag hade valt – mest för att jag var rädd att det skulle kasta mig tillbaka till förslossningsrummet och smärtan jag kände då.

Efter att ha haft värkar i 8 timmar bad jag min man att sätta på tung hiphop eftersom jag vill ha något som peppade mig att kämpa på (varför jag valde just hiphop vet jag inte!) – jag bad dock honom att stänga av efter bara 2 låtar – tyckte att musiken störde mig koncentration. Jag var så inne i förlossningen.

Tänk på att det viktigaste är att du har din man hos dig – han kommer säkert att vara din klippa! Det var min iaf! Jag tycker vi gjorde helt rätt i att gå profylaxkursen – det fick oss verkligen att börja prata om våra förväntningar på förlossningen.

Lycka till med allt! Det är något så otroligt fint som kommer att hända dig och din man snart!

lillajag

Min senaste förlossning hann vi med en vals i förlossningssalen, jag och min man. Vi dansade till ”drömmen om Elin” eftersom det var henne vi väntade på och drömde om. Ett år tidigare hade vi dansat till just den låten på vårt bröllop.

Det var en magisk stund! (även om jag var tjock, klädd i ful skjorta och hade droppställning som följeslagare ;p).
Tre timmar senare var hon ute och mer underbar än vi någonsin kunnat drömma om 😀

Lycka till!

Hannah

Åh! Vilken fin kommentar och vad glad jag blev av någon anledning! 🙂

Vivianne

Haha, forlossnings playlist?!? 🙂 Tror du får LITT annet å tenke på når det setter i gang enn å høre musikk… 😉

Elin

Jag hade allt från Eminem ”til I collapse” till Paul Potts på min lista ? lyssnade lite då och då, men när det blev intensivt ville jag bara ha tyst och gick in i mig själv. Det enda min man fick göra var att ”kittla” lite lätt på magen, det hjälpte att leda bort lite av smärtan ?

Hej Isabella och Odd!

Jag ville bara berätta en liten story.
Jag började läsa din blogg för inte alls så länge sen, två månader sen kanske. Men jag blev direkt uppslukad och läser din blogg minst två gånger om dagen. Blir så glad när jag ser att du gjort nya inlägg för du sprider sån glädje!

Hur som helst, en annan anledning till att jag blev så fascinerad av din blogg just nu var kanske för att du är gravid. Jag är 17 år och min styvmamma (47) är gravid ungefär en månad efter dig, if that makes sense…
Jag följde allt du skrev om bebisar slaviskt och tyckte det var och är så intressant.

Anledningen till att jag skriver det här till dig nu är att för två/tre dagar sen så föddes min lillasyster kl 00:00 (intressant tid, eller hur?) Hon var 6 veckor för tidig men hon är frisk som en kärna och samma med min styvmamma. Jag har fortfarande inte träffat henne men om någon dag eller två så får jag se henne för första gången.

Tack Isabella för din superinspirerande blogg. Grattis till giftemålet, bebisen och allt. Du och Odd kommer nog göra ett kanonjobb med er lilla G!

Matilda

Kolla in vår cover på ”blow me” om du vill, den är skön! 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=yHiGc8WEC-4

Lisa

Ja faktiskt.. det där med playlist är lite typsikt för förstföderskor. Du kommer inte ha tid att fippla med någon playlist och byta låtar till när det är dags att krysta osv.

Elise

Jag måste meddela att du tyvärr helt har förstört ”Svalkar vinden” för mig. Kan inte höra låten utan att se dig föda barn framför mig. 😉 Men det är lungt, finns annan musik att lyssna på!

Gockieva

Jag lyssnade på sjukhusets olika kanaler.
Just innan min nu 8-åriga dotter föddes, sjöng Magnus Uggla : Är det efterfest på eran balkong…. Det var den första CD-singeln vi köpte till vår dotter.

När den andra dottern föddes, nu 5 år, minns jag att vi hörde Värsta Schlagern av Bengtzing och Markoolio…. Det var när jag stod och väntade på de sista fem cm och jag vaggade omkring i

Ser bra ut tycker jag! =)

Nina

Haha jag hade inte hört nån musik överhuvudtaget..jag skrek så mkt och var så inne i mig själv. Hade knappt ögonkontakt med min man den sista timmen! När krystandet började, var jag så fokuserad på att få ut vår dotter att jag glömde andas..vår sötis var lite medtagen när hon kom ut, men idag är hon 9 veckor å världens bästa gladaste bebis! En förlossnkng på 3.5 timme (från det att vi kom in å fl) å helt utan smärtlindring..ja om man inte räknar lustgas, men den gör ju inte mkt. Den e skön att skrika i, så man slipper gapa sin man och alla andra i örat:)

Min dotter heter Juno för jag älskar filmen och skivan 😉 lite klyschigt kanske men älskar namnet.

All pepp till dig, det är det mäktigaste man kan gå igenom!

e

Helt ärligt hur mycket du en förbereder dig med musik och övningar och hur du ska andas, så kommer du ändå inte vara beredd på va som ska ske, Du har nog fantiserat ihop mycket om hur det ska gå till ( som alla gravida gör) Men inget kommer bli som du tänkt dig, detta är en sak Du inte kommer ha KONTROLL över för första gången och du kommer inte kunna styra något antagligen för första gången i ditt liv, Förbered dig på det istället.
Ja vet för ja har fött två barn, första barnet på 48 och andra barnet på knappt två timmar. Ja hade allt fixat med bedövning och förlossnings brev och musik ja allt, Mmmm men det blir inte som man tänkt säg i vilket fall. Förbered dig på det istället annars kan du bli besviken att det inte alls blev som du tänkt dig, och världen vänds upp och ner. Ja menar inget illa med detta, Men vakan upp till verkligheten att föda barn är ingen dans på rosor inget kommer bli som du har planerat eller tänkt dig!

Clara78

Är ju inte så teknisk av mig men har ju premiumkonto själv o lyssnar både Offline på datorn o på mobilen, tänkte oxå göra en lista.( andra barnet) men var på info på förlossningen och vi får varken ha med mobil el dator, då det kunde störa utrustningen för operation som ligger brevid och neontalavdelningen så jag hoppar det. Eller har ngn något annat förslag? Det kanske är olika sjukhus oxå.

Maria

Hej Isabella ! Jag gjorde också en bebislista på spotify, och lyssnade på den under hela förlossningen. Hade en bild av att min J skulle komma ut kanske till den eller den låten.. Men när det börjar köra igång ordentligt hör man inte musiken alls..:) får du en långdragen förlossning tror jag att det kan vara jättebra att ha musiken (min tog bara 2 timmar:))!
Lycka till med allt- enligt mig är det inget problem att föda barn 😉
Kram!
Ps. Lyssna på Sarah Dawn Finer med Till Dig, och försök att hålla tillbaka tårarna !:)

jennifer

får man lyssna musik när man föder? hade varit grymt mkt bättre med lite pepp kanske 😛

Louise

antar att jag kommer lyssna mycket på klassiskt inför en kommande förlossning.

Frida

Ett tips är att göra listan tillgänglig offline, det har jag gjort med mina bb-listor. Man vet aldrig om det finns något nät tillgängligt och det kanske stör de andra maskinerna.. 😀
Lycka till!

Mia

Det är härligt att du förbereder dig så mycket inför förlossningen. En sak som har blivit min mission att sprida är att det inte behöver ta lång tid att föda barn. Innan min första föddes hade jag playlist, DVD, mat och allt annat som kan tänkas behövas i min babybag. Jag var beredd på en lång vistelse på sjukhuset – det ”ska” ju ta lång tid att föda barn…Så när värkarna började så ville jag inte åka till sjukhuset – för jag ville inte bli hemskickad, det hade ju inte hållit på så länge. När min man till slut övertalade mig så fick vi en överraskning när barnmorskan sa att jag var helt öppen och redo för att föda! Mindre än en timme senare låg den finaste dottern på mitt bröst. Fem timmar från start till slut. Vi hann inte ens öppna väskan…Med det andra barnet hann vi inte ens åka in till sjukhuset, hon föddes på badrumsgolvet med SOS Alarm i telefonen och min man tog emot henne. En och en halv timme från start till slut. Korta förlossningar kan vara lika traumatiska som långa och jag blir så irriterad att detta inte diskuteras mer. Lyssna på kroppen och var beredd. Önskar dig all lycka med världens häftigaste (och mest smärtsamma…) uppdrag!

Joanna

Hahahaha ”Shake it out” var ett väldigt roligt låtval på förlossningslistan… Hahahaha 🙂 (Helt underbar låt i vilket fall) Nu vet vi din taktik då Bella 😉

Joanna

Hahaha ”Shake it out”… Är det din taktik Bella? 😉

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *