#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
april 15 2013 at 07:34

Tillit är det viktigaste

Sitter i taxin påväg mot Bromma flygplats nu, det är massor av trafik så jag hoppas att jag hinner fram! Jag såg att det skrivs en del om en tjej som skulle praktisera hos Pingis och mig. Jag vill börja med att säga att jag inte kommer att skriva ut vad som hände i respekt mot henne och att den här bloggen läses av en halv miljon människor vilket leder till att skulle hennes namn stå med skulle sökträffarna följa med henne för alltid när hon söker praktik/jobb i framtiden.

Såhär är det. När man praktiserar i något av mina företag så får man i nio av tio fall jobb efter veckorna är slut. De sex veckorna är en bra period för mig att se att jag först och främst kan lita på personen och personen får en tydlig bild över hur dagarna kommer att se ut och därefter kan avgöra i fall att hon/han vill fortsätta. Det viktigaste jag söker i en person som vill jobba med mig är just tillit. I mitt fall när jag är en offentlig person så har jag tyvärr en tendens att dra till mig människor som vill jobba med mig av fel anledning. För några år sedan kunde jag se förbi sådant och låta personen fortsätta trots att jag tyckte att det kändes fel i magen. Idag fungerar det inte så. Nu när jag märker att personen som sökt, har gjort det på fel grunder så får man inte stanna. Det är otroligt känsliga saker som tas upp, extremt mycket konfidentiellt som inte bara rör mig utan alla andra bolag som jag jobbar med. Skulle något läcka så är det alltid mitt ansvar i slutändan.

Jag har läst hennes inlägg och tycker såklart att det är tråkigt hur hon reagerade. Samtidigt så kom inte heller inlägget som en chock utan jag väntar mest på att hon kontaktar varenda tidning också. Det är inte första gången som jag träffar på en sådan här person. Jag kände efter tredje gången när vi sågs att det inte stod rätt till. Hon sökte helt enkelt av fel anledning. Jag lämnar diskussionen här av respekt mot henne. Jag önskar henne all lycka i framtiden.

201 Kommentarer

annika

Hoppas innerligt att tjejen självmant stängde sin blogg….annars är det några jävla sovjet-fasoner ni sysslar med. Vi bor i Sverige, inte nordkorea!!!

ida

Hon har inte stängt den?

Mickis

Det här är ju bara hemskt! I vanliga fall bryr jag mig inte vad folk gör eller inte gör med sina liv, och jag läser väl egentligen mest din blogg för Christian som är hur söt som helst.

Men det här är inte okej. Oavsett vad den här tjejen gjort eller inte gjort så är det fel att utnyttja någon på det sättet. Praktik är inte gratisjobb och är inte till för företag – tvärtom – på min utbildning kallas det verksamhetsförlagd utbildning, och det är så det ska vara. Som någon annan skrivit så är det inte för att lätta på era arbetsbördor som praktik finns, utan för att ge chans att få erfarenhet och lära sig ett yrke! För det behövs en närvarande handledare!

Och oavsett vad så är det självklart att skriva kontrakt.

Skäms!! Du som säger att du kämpar för unga tjejer, mot mobbning och annat- du borde veta bättre!!

Jag hade höga tankar om dig förr, men nu har de sjunkit till ingenting.

Sandra

Hoppas denna tjejen går vidare med detta. Någon borde sätta dig plats, en gång för alla. Stämma skiten ur dig borde hon!
Man ska inte kunna behandla folk hursomhelst bara för att man sitter så högt upp på sina hästar. Hoppas du failar med AUTOMAT-körkort. Folk som beter sig som dig ska verkligen inte köra ute i trafiken. Står klart och tydligt i teoriboken ”hålla på sin rätt” men detta är väl inte läsbart för dig. Fega fanskap!

Sandra

Fy vilken dryg översittare du verkar vara!!! Tusen styrkekramar till praktikanten, lider med henne som blivit utsatt för detta!!!

Sandra-Maria

”Jag vill börja med att säga att jag inte kommer att skriva ut vad som hände i respekt mot henne och att den här bloggen läses av en halv miljon människor vilket leder till att skulle hennes namn stå med skulle sökträffarna följa med henne för alltid när hon söker praktik/jobb i framtiden.” Låter mer som ett hot än respekt tycker jag…

ida

Blondinbella borde polisanmälas för hot och förtal.

Anna

Vad är det som händer ?

Salle

Otroligt nonchalant att inte besvara tjejens direkta kritik mot dig. Det får mig att tro att det är hon som har rätt och att du vill mörka genom att kalla henne golddigger. Det mest taktiska av dig hade varit att på ett respektfullt sätt bemöta all kritik i detalj (varför skyndade ni igenom mötena? Varför får hon inte betalt när hon inte lär sig något i sin praktik?) på ett respektfullt sätt. Nu är du bara svepande och kall, vilket rent retoriskt inte är ett särskilt smart drag.

Erika

Tänkte samma sak! Tycker Isabellas förklaring är alldeles för svepande och luddig. Det är sån taktik politiker och andra högt uppsatta offentliga människor använder när de har gjort bort sig. De tror att det är bättre att ”möta” kritiken med ett halvflummigt svar istället för att ignorera den.

Min respekt för Blondinbella bara sjunker och sjunker och snart är den helt borta. Har läst bloggen i många år och även om jag inte alltid har hållit med om det hon skrivit har jag alltid respekterat henne som hårt arbetande ung tjej som inspirerar andra.

Praktikanten kanske var helt väck i skallen, vad vet jag. Och hon gjorde säkert ett dåligt jobb med Power Pointen. Men jag förstår inte varför inte Pingis och Isabella gav henne ett kontrakt och skriftliga instruktioner om vad de förväntade sig av henne och vad de hoppas att erbjuda henne genom praktiken? Som praktikant vill man vara med och lära sig, visa vad man kan och knyta kontakter. Hur kan man göra det om man mest ska sitta hemma och göra Power Point? Att bara utnyttja gratis arbetskraft känns fult och oseriöst. Har man inte tid att ta sig en en praktikant ska man inte göra det heller.

Alla gör vi misstag och gör bort oss i livet. Det är oundvikligt. Men jag respekterar de som vågar möta kritiken på riktigt och antingen förklara varför man agerade som man gjorde och be om ursäkt, eller om man tror att man har rätt, verkligen slåss för sin sak. Isabella har inte gjort något av dessa. Var lite sugen på att köpa Pingis och Isabellas bok men nu kommer jag nog inte göra det.

Caoimhe

Verkar som om att du råkat ut för denna kvinna(lögnerska). http://www.finest.se/userBlog/index.php?uid=35206&viewComments1718125=1&beid=1568420 Lycka till!

Mirre

Det är troligt att det är just den händelsen för drygt två år sedan som Isabella fått reda på. Misstanken om att Matina är en stalker och att hon förverkat tillit genom händelsen i Göteborg verkar vara den troliga förklaringen till tjafset om praktikplatsen.
Dock verkar det mesta av Matinas blogg minnies.se vara raderat. Finns en del här:
http://www.blogtoplist.se/noje-underhallning/bloggdetaljer-14553.html

Pelle

Från minnies.se – när man läser detta börjar åtminstone jag förstå Isabellas reaktion även om jag inte tycker hon agerat särskilt korrekt gentemot praktikanten Matina:
2011-01-17 19:03:00
Jag ber om ursäkt för mina inlägg angående Jackie, Rosanna, Hassan och Yousef. Det var fel och lågt av mig och självklart kommer jag inte fortsätta med det. Jag har pratat med några av personerna och bett om ursäkt men ville även göra det på bloggen. Rosanna har förklarat vad dom gjorde den kvällen och det har absolut inget med droger att göra. Till er som skickar mail till mig angående dessa personer och vill att jag ska sprida det vidare, don´t bother, cause i don´t care. Till er som bara läser bloggen för skvaller vill jag säga: move on the show is over. Från och med nu kan ni bara läsa om mig och mitt liv. Yet again förlåt om jag har trampat någon på tårna eller sårat er 🙂 Here comes a bear hug I hope you can accept it.
2011-01-17 19:03:00
God morgon puppies Tänkte berätta lite vad jag ska göra i år så att ni har något o se fram emot på bloggen:I slutet av januari får jag veta om jag har kommit vidare i BigBrother castingen och även en annan Tv serie för kanal 5.Jag börjar även min sista termin på programmet jag läser ”International program for politics and economis”Kommer göra klart min ansökan för Vancouver academy or dramatic arts som jag ska studera vid hösten 2011I februari ska jag vara castingansvarig för filmen Need for speed.Jag firar min födelsedag på nattklubben Butler´s i Trollywood, just nu står det 150 personer på gästlistanMars, April och maj ska jag skriva C-uppsats i Irans vackra huvudstad Tehran.Till sommaren hade jag tänkt åka en trip till Los Angeles och Vancouver. Till hösten börjar jag studera på Vancouver academy or dramatic artsTill vintern hoppas jag att jag har fått en agent och några filmjobb så att jag kan söka arbetsvisum till Usa och börja jobba i Los Angeles.Visst har både ja…

Adriana

Brukar läsa här varje dag men aldrig kommentera. Men detta tar ju fan priset! Att folk kan dra slutsatser endast genom att läsa ett blogginlägg någon har skrivit. Har inte ens läst det själv. Tror folk verkligen på allt som skrivs? Vet inte om man ska skratta eller gråta över att folk orkar lägga ner så mycket negativ energi på något som händer någon annan.
Man vet aldrig 100% av någons liv, så att dra slutsatser när man inte ens känner personerna är ju ganska korkat!
Oavsett så är det väl deras problem, och generellt sätt så är väl folk otroligt duktiga på att försöka dra åt sig uppmärksamhet på andras bekostnad i dagens samhälle. Allt för 5minuters ”fame”
Over and out!

Mathilda Edman

Håller med dig!! De flesta drar slutsatsen att allt praktikanten skriver är sant, men folk med högskoleutbildning kan ljuga lika bra som alla andra!

Nathalie

Isabella, Förhoppningsvis är inget av detta sant. Kanske är det det eller kanske är det rent av delvis sant. Hur det än ligger till är det anmärkningsvärt att inte EN ENDA av kommentarerna till detta inlägg är positiv. Inte en enda. Det säger en del och för din egen skull bör du åtminstone överväga att ta det till dig och ägna en seriös tanke åt vad det beror på.

Jag skulle inte vilja vara i dina skor nu.

Linnea

Så här tycker jag: Det verkar ju lite som att Bella gått på en nit vad gäller valet av praktikant, att personen ifråga faktiskt kan ha varit väldigt intresserad av att dra nytta av Bellas kontakter/image etc.

MEN. Det verkar ju nästan som Bella dragit öronen åt sig redan vid första mötet, så varför var hon inte bara proffsig och ärlig? Sa något i stil med ”De som jobbar för mig måste jag kunna lita på till 110%, och med din bakgrund så kan jag i detta nu inte göra det. Ber om ursäkt för att vi upptagit din tid, här har du en spa-resa/annonsör till din blogg/mig som referens på livstid som plåster på såren, tack och adjö!”

josefine

dina drömmar om att bli som oprah lär ju inte hända efter detta..

Tråkigt att du verkar ha råkat ut för en väldigt ostabil person. Jag tycker att du gjorde helt rätt! Hoppas ni finner någon praktikant som är där av rätt anledning. Stor kram

Även om min kommentar kommer att försvinna i havet av kommentarer så kände jag mig ändå tvungen. Att välja vem av Blondinbella och praktikanten som har ”rätt” kan vi läsare inte göra. Det är ord mot ord och vi vet inte vad som verkligen hände. Dock fastnade jag för en speciell mening i Blondinbellas försvarstext: ”I mitt fall när jag är en offentlig person så har jag tyvärr en tendens att dra till mig människor som vill jobba med mig av fel anledning”.

Det enda jag har ”mot” Blondinbella är just det faktum att hon tror att hon är där hon är idag för att hon är så otroligt speciell och så otroligt one of a kind-begåvad. Istället för att vara ödmjuk drar hon detta faktum till sin yttersta spets. Blondinbella uttrycker här att hon inte vill ha praktikander som vill jobba med henne därför att hon är Blondinbella. Varför annonserar du då ut jobbet på din blogg till dina ”fans” som känner dig genom din blogg?!?!

Blondinbellas karriär började med att hon startade sin blogg och sitt alterego. I och med att en massa småtjejer läste hennes ytliga blogg fick hon annonsörer och erbjudanden. Hade dessa reklamfirmor velat jobba med henne om hon inte varit en bloggkändis? Nej.

Sedan har Blondinbella fått en massa möjligheter. Bland annat att starta ett klädmärke. Tror ni att vem som helst hade fått starta ett klädmärke? Nej. Varför just Blondinbella fick starta det här klädmärket var för att hon redan var känd.

En annan möjlighet var att hon fick publicera två självbiografier. Tror ni att förlaget hade varit intresserade av en självbiografi skriven av Isabella Löwengrip om hon inte var en känd och omtalad bloggerska? Nej. Så det var alltså inte så att det här bokförlaget läste hennes bok och kände ”herregud vilken naturbegåvning. Hon skriver ju så att bladen vänder sig själva!!!” utan de tänkte ”Alla som läser hennes blogg kommer att vilja läsa den här boken. Därför kan vi tjäna pengar”.

Blondinbella får även åka runt och föreläsa på olika ställen om privatekonomi. Tror ni att en helt vanlig 20(?)-åring utan utbildning eller egentlig erfarenhet skulle få föreläsa i privatekonomi? Nej! Det är för att hon redan är känd!

Nu ska hon dessutom släppa en bok i privatekonomi. Jag kan nästan lova att 8 av 10 som köper den här boken gör det av den enda anledningen att det är Blondinbella som ligger bakom den. Antingen för att de är ett BB-fan eller för att de vill se vad boken/hon går för. De två sista kanske köper den för att de verkligen tror att det ska lära dem något men jag tror inte att NÅGON som köper den gör det UTAN att veta vem Blondinbella är.

Så, slutligen till ämnet: Tror ni att en vuxen kvinna skulle söka jobb på ett inte särskilt stort och genomslående företag för att jobba stenhårt och gratis om det INTE var för att Blondinbella var arbetsgivaren? No no. Så det är väl inte så himla konstigt att de som sökte gjorde det för att de ville jobba med Blondinbella?

Jag brukar i princip aldrig kommentera på bloggar såhär men jag blev så frustrerad och kände att det var dags att folk fick upp ögonen för hur det här systemet fungerar. Kändisar får förmåner för att de är kändisar. Det är hur enkelt som helst för en kändis att släppa en bok eller en kokbok eller vad det nu kan vara. Det är inte för att de är så enormt talangfulla skribenter utan för att de är just kända.

Menar jag att Blondinbella är en sämre människa för det? Nej absolut inte. Det är ett genidrag att först bli känd och sedan rida på den vågen. Men hennes bloggläsare verkar tro att hon är där hon är idag för att hon är något slags underbarn och så är det inte. Hon hade tur och slog igenom med sin blogg och hon visste hur hon skulle utnyttja det till 100%. Så genom att köpa hennes bok kommer ni antagligen inte att bli stenrika. Starta en skandalblogg istället…

Linda

Håller med fullt ut! Det här kommentarsfältet är tyvärr översvämmat av elaka kommentarer, som ändå inte leder till att någon tar åt sig av kritiken och inser vad som är galet i det som framställs.

Precis så!

Hurra! Klart som korvspad! Du har plitat ner vad jag tänker, men inte orkar sätta ord på själv!

Emma

Kunde inte ha sagt det bättre själv!!

Patricia

Vilken bra kommentar! Och fullständigt saklig!

Marika

Varför kan du inte bemöta kritiken istället för att antyda att hon var ute efter dig??

Fick hon verkligen inget avtal eller ens handledning? Och hur kommer det sig att ni, drottningarna av multitaskning, inte klarar av att smälla ihop en PP utan att ta in utomstående? Kommer du ofta till möten och säger att ni måste skynda er? Tror du att praktik hos er är svårare än på en ambassad? Vad hände med alla förmåner hon skulle få?

[…] är förbannad igen. På Blondinbella, igen. I det här inlägget skriver hon om den praktikant som tvingats sluta, och som därmed har rört upp en liten storm i […]

Isabell

Trodde inte att du kunde bli äckligare, men se där, jag hade visst fel.

Emelie

Jag kan inte låta bli att bli riktigt arg när jag läser inlägget. Du skriver rakt ut att du låter en person jobba gratis åt dig i över en månad för att se om personen kan anställas senare. Det är utnyttjande! För är det praktik du vill erbjuda så ska du eller någon annan handleda personen, det vill säga att det ska finnas en utbildningsplan (praktik är utbildning!) och att handledaren ska finnas tillgänglig. Praktikanten kan inte ha 100% ansvar och ersätta någon annans jobb. Det låter precis som det är med meningen med ”praktiken”.

Vill du ”testa” personer för att se vad de går för ska de ha betalt, allt annat är bara fult och elakt. Jag tycker det är synd för jag tror att intentionen egentligen är väl, du vill ge någon möjlighet att jobba, men då ska det gå schysst till också. Jag antar att dina arbetare inte har något kollektivavtal, för facket är väl någonting fult. Lite dömande kommentar men tyvärr drar jag den slutsatsen av inlägget.

Ganska högra krav på en praktiktant för övrigt att hen ska leverera på topp redan under första veckan, men det är det som gör att personen inte de facto är en praktikant utan en oavlönad arbetare.

Det skriver hon ju inte. En praktik kan leda till arbete men tro inte arbetsgivare anställer vem som helst. Vill man ha arbete på sin praktikplats får man se till att visa framfötterna. Det är heller inte orimligt att kräva lojalitet av sina anställda.

En praktik kan ge bra lärdom för den som praktiserar men företag tar inte emot praktikanter som om de vore en anstalt eller dagis. De hoppas ju självklart på att personen är så pass lämplig att de i ett senare skede kan anställa. Praktiken är ofta därför även ett test för framtida anställning.

Emelie

Det gör hon ju visst? Hon skriver att hon använder en praktikperiod för att se. ”De sex veckorna är en bra period för mig att se att jag först och främst kan lita på personen och personen får en tydlig bild över hur dagarna kommer att se ut och därefter kan avgöra i fall att hon/han vill fortsätta.”

Ja, praktik kan absolut leda till en anställning senare men är de här sex veckorna PRAKTIK? Nej. Det är oavlönat arbete.

Jag har själv gjort praktik (på en väldigt seriös arbetsplats som absolut var noga med att jag inte skulle utnyttjas) och praktik kräver handledare och praktikplan. Isabella skrev i sin annons att de ville ha en lättare arbetsbörda. En praktikant är inte till för att lätta arbetsbördan eftersom praktikanten ska ha en handledare, vilket kan leda till att handledaren får MER jobb än annars. Praktik är ett utbildningsmoment och därför kan inte praktikanten på något sätt ersätta någon annans arbete. Vill de lätta arbetsbördan kan de anställa någon på provanställning eller tidsbegränsad anställning, hur svårt kan det vara? Eller varför inte på timmar? Vad som händer praktiken är en annan sak, arbetsplatsen har ju en god bild av personen som varit där och kontakter leder ofta till arbete, så det är inte orimligt att man kan få arbete där sen nej. Ska man arbeta ska man ha betalt och inte jobba gratis. Skilj på anställning och praktik och innebörden av dessa.

Cecilia

Fegt att ta bort Matinas blogg. Man borde kunna läsa ifrån bådas sidor. Det verkar som att de vill dölja någonting genom att ta bort den..

Anna

http://princessjasmine.spotlife.se/2013/02/19/gina-dirawi-hycklare/

Läs detta inlägg om ”förebilden” Gina Dirawi…

Rebecca

”Jag vill börja med att säga att jag inte kommer att skriva ut vad som hände i respekt mot henne och att den här bloggen läses av en halv miljon människor vilket leder till att skulle hennes namn stå med skulle sökträffarna följa med henne för alltid när hon söker praktik/jobb i framtiden.”

Tycker att det är jävligt lågt att skriva såhär. Man ser tydligt vem som gör fel, då Blondinbella t.o.m. ville att Matinas blogg skulle stängas ner. Blondinbella är en feg person som försöker få andra att se ut som skyldiga, fast det är hon själv som gjort fel. Skulle aldrig vilja ha henne som arbetsgivare, så som hon beter sig mot sina anställda plus att hon tror sig vara någon affärskvinna, som någon annan också nämnde här i kommentarsfältet. Skulle bara kännas konstigt att vara mer utbildad och erfaren inom ekonomi och finans än sin arbetsgivare.

Emma

Jag har tappat förtreoendet för dig helt den senaste tiden.

[…] Blondinbella har skrivit ett svar på Matinas inlägg HÄR och Matina har nu startat en ny blogg på Blogspot HÄR där hon berättar om att Blondinbella […]

Aarti

Jag är superledsen att det blev så Blondinbella.. Jag har själv flera anställda och vet hur illa det kan gå till när dom inte får behålla jobbet. Helt plötsligt ska man bli attackerad för att man förväntar sig att den personen man har anställt eller i ditt fall haft som praktikant kan utföra arbetet på ett vist sätt. Efter flera år som bloggare är jag säker på att alla negative kommentarer inte betyder squat, men positiva kommentarer går långt, så här får du en cyber hug och så hoppas jag att du hittar en praktikant som klarar av både jobbet och inte hänger ut dig 🙂

3barnsmamman

Vet ni, efter jag läst praktikantens blogginlägg så tänker jag för det första att det var extremt mycket särskrivningar och för det andra väldigt mycket sakfel.

Hon vill ju få prakikplatsen av den anledningen att hon vill bli framgångsrik, rik och berömd. Jag menar, klipp dig och skaffa ett riktigt jobb istället!

Med riktigt jobb menar jag inom a) kommun b) landsting. Ett normalt jobb som du får slita hårt för och tjäna normalt. Då blir du en jordnära och ödmjuk människa. Det är min fullaste tro. En människa som tjänar extrema summor och som bor fint, äter på restaurang, går på spa och reser till lyxdestinationer blir tillslut så förmäten och odräglig att medkänslan påverkas.

Jag menar, ta exemplet med Nordkorea där man indoktrinerar folk så till den milda grad att de förlorar all sin empati, och där överlevnadsinstinkten blir så stark att man blir helt likgiltig inför en förälders död. De tar bort mat och människorna blir monster.

Likna detta med att ta bort ett jordnära perspektiv, som man faktiskt gör när man aldrig får leva ett riktigt hårt arbetande liv, där man faktiskt får klara sig på en mindre summa pengar. Pengarna blir inte längre viktigs, utan de människor som man älskar och tycker om har en större roll i livet. Det är enligt min mening det enda som kan göra en lycklig. Alltså umgänget med andra människor.

Summasummarum: Inget av detta är Blondinbellas fel. Hon är bara ett kapitalistsvin. Det är praktikanten som kan ännu kan räddas från att gå över på de ondas sida. Tacka min lyckliga stjärna att hon inte fick behålla sin prakikplats. Då kanske hon kan skaffa sig ett socionomjobb exempelvis istället.

Jag vet vad jag talar om för jag är mamma till tre barn och därav är jag också en person med lång livserfarenhet och goda värderingar!

Ett råd från mig: Rösta RÖTT i nästa val!

Elin

Så du menar att om man inte jobbar inom kommun eller landsting så blir man svin? Fascinerande syn på människor må jag säga.. Jag vet nämligen många kommunanställda som är riktiga jävla svin och som jag inte skulle vilja sitta bredvid för länge.

Jag själv röstar blått och jobbar på ett privat företag, jag kan äta på restaurang, shoppa, åka på sparesor men jag är ingen dålig person för det.

Man blir inte automatiskt en bra person för att man väljer att rösta rött, eller jobbar inom kommun/landsting.

Sanna

Här har vi en som sväljer allt som varenda politiker säger, med hull och hår. Ledsamt att se någon vara sån slav under systemet…
Utbilda dig lite, och lär dig se bakom kulisserna. ”The truth shall set you free”

En stor vidrig kärring e va du fan e dummabella 🙂

Mari Johansson

…och vad glad du verkar vara över detta…äntligen få svärta ner BB, antar att du är avundsjuk på Blondinbella, ha, ha

Tacka fan att folk äntligen far upp ögonen för vilken slags individ du är. Say bye bye to your fame.

Anna

Tror på Blondinbella, tjejen verkar märklig. Däremot är det extremt oprofessionellt av BB att anställa någon utan lön. Girigt, sunkigt, lågt. Provanställning – att kunna säga upp någon under de första sex månaderna – en självklarhet; lön likaså.

Tycker faktiskt att du gjorde fel! Elakt och egoistiskt var det. Inte ens nån ursäkt fick hon!

Alexandra

Fan vad sämst du är! Tror du någon vill praktisera hos dig nu?

Tanya

Okej, så ni får ge henne kritik men hon får inte ge ER kritik? Med tanke på att du raderar hennes blogg. Snacka om att mogenhetsnivån sjönk radikalt där

[…] väldigt liten ekonomisk risk för företaget. Hon behöver inte ens ange ett skäl. Om hon vill ha en period där hon kan se om hon kan lita på personen så är det en alldeles perfekt väg att gå. Detta istället för att först stjäla 6 veckors […]

A

DET ÄR INTE LAGLIGT ATT ANVÄNDA GRATIS PRAKTIKANTER FÖR OAVLÖNAT ARBETE SOM MAN SEN PLOCKAR IN BETALD KONSULT FÖR. PRAKTIKANTER SKA INTE ERSÄTTA BETALD ARBETSKRAFT, ÄVEN OM MEDIEBRANSCHEN HAR SATT DET I SYSTEM. SEN ATT TJEJEN SÄKERT GJORDE EN FUL PPT ÄR EN SAK. SJÄLVKLART KAN MAN INTE ANSTÄLLA EN PERSON MED FEL KUNSKAP. MEEEEN. MAN FÅR INTE UTNYTTJA PRAKTIKSYSTEMET TILL GRATIS ARBETSKRAFT.

Josefine

Take it easy med caps lock 😉

Marika

Varför gav ni henne manuset till er opublicerade bok om du kände att hon inte går att lita på? Men visst nånting måste ni ju skylla på. Jag har verkligen tappat all respekt för dig nu.

Rehabiteringskonsult med specialistkompetens ADHD

För det första – en praktikplats SKA INTE vara likställt med att utföra ett arbete som ersätter en anställd. Redan där har vi första ”haken”. Oavsett vad som gått fel har ”företaget”, i det här fallet du, det yttersta ansvaret för att ”bana väg, jämna till vägbulorna och ha en plan för praktikanten”. Jag uppfattar det som om du i stället inte varit nöjd med insatsen – att personen inte gjort sitt jobb??? Åter igen, en praktik FÅR INTE jämställas med ett regelrätt utförande av arbetsuppgift som ersätter annan anställd. Nä, jag tror nog att du får tänka till när det gäller praktikanter och dessutom sätta dig in i regelverket – också för egen skull så att du inte hamnar på svarta listan över företag som utnyttjar arbetslösa för egen vinnings skull …. d v s företagets skull.
”Verbal expansion, förenas ofta med ett objekt sett, ringa format på planeten Tellus!!! … tänkvärt och viktigt att ta med sig!
Vänlig men bestämd hälsning och en uppdatering av regelverk för din del!

EM

Falsk du är Bella. Tar kritik väl ser jag.

Cecilia

Ypperligt läge för något jag undrat över länge!
Varför använder ni bloggerskor, som driver egna bolag, er av praktikplatser?
Om man som arbetsgivare vill ”testa” någon så finns det något som kallas provanställning. Personen binder upp sig till dina krav (policys, regler och sekretess tex) Genom anställningsavtslet. Och du som arbetsgivare kan avsluta anställningen utan att ange orsak, om du inte tycker att det funkar.

Jag är nyfiken på detta och undrar om du inte har lust att bemöta mina funderingar med din syn på saken? Hur kan ett praktik-avtal se ut på ett ungefär?
Vilka skyldigheter och rättigheter har en praktikant?

Nästa bok ”Arbetsmarknaden – en värld av fällor”
Jösses vad politik du skulle kunna få med i den, samt även skapa het debatt. Du har min mail om du behöver uppslag. Är dock inte ute efter praktikplats 😉

/Cecilia

Emma

För att gratis arbetskraft är den billigaste, då kan man senare redovisa större vinst och få ännu fler uppdrag, d.v.s ”föreläsa” om entrepenörskap och framgång.
Du vet, som att ha barn istället för vuxna att sy upp kläder till stora kedjor – billigare, då blir det mer klirr i kassan…

Blondinbella gör numera bort sig oftare än Kim Jong-un…

cecilia

Ja, men gratis arbetskraf kan man inte ställa lika höga krav på som den man betalar. Det är väl mer värt att man får jobbet gjort på rätt sätt menar jag. För höga krav verkar damen ha.
Är helt med på det du skriver. Tycker också att praktikplats-fenomenet rimmar illa.

Jag undrar bara, var är den goda människosynen?

Gäddan

Tycker alltid att man ska lyssna på båda sidorna i en tvist, kanske har praktikanten tagit sig vatten över huvudet, men kanske var Isabella för hård när hon sa det. Man kommer långt på lite ödmjukhet och respekt, man behöver inte vara taskig, och då syftar jag på båda två….

Lisa

Har ingen aning om vem som gjort rätt eller fel i denna situation. Jag förstår att Matina är besviken och att stänga ner hennes blogg är och ta det ett steg för långt. men fattar fortfarande inte varför man måste starta något ”bloggkrig”. Istället för att maila och sms:a, ring upp personen i fråga och prata istället.
Känns som om alla kommentarer här bara eskalerar och handlar om att kasta skit på bb och kalla henne för mobbare.

Emma

Förstår inte hur ni kan tro mer på en tjej som ni knappt vet något om än på pingis och Bella.. Matina har i flera år skrivit en blogg där hon kallat sig själv Minnie, hennes största mål med livet verkade vara att bli en känd bloggare. För att nå sitt mål lade hon upp skvaller om andra bloggare, hade ”bloggfest” i Trollhättan (där hon också pluggade), skrev om hennes rosa fluff-puff-värld osv. Ibland undrade man om hon verkligen var på riktigt och var sådär ”upp i det blå” eller om det bara var en strategi för att bli känd.. Hade jag varit Bella och pingis hade jag också blivit orolig att tjejen hade fel avsikter pga. hennes bakgrund.

Lollo

Tro inte att du är bättre än alla andra Bella… Brukar aldrig bry mig om sådant här, men nu får det vara nog med bloggare som tror att dom är bättre och mer värda än alla andra! Väx upp och var inte så jävla falsk!
Hahaha plus att jag skrattar för att du är så jävla pinsam som tar bort Martinas blogg… Patetiskt… xD

C

Själv jobbade man som praktikant i 7 veckor, slet som ett djur och gjorde precis samma saker som de anställda gjorde, heltid.
Fick sen influensa och var borta mer än 3 dagar, och när jag kommer tillbaka får jag slängt i huvudet att du, ”du får inte jobba här för du har varit sjuk för mycket”. Sen la chefen till: ”du kan få praktisera här mer, men jag tänker inte lägga någon tid på att lära dig mer”. Jag tänker ALDRIG mer gå ut på praktik. Hellre dör jag. 🙂
Skäms på er äckliga arbetsgivare som inte har ett uns med medkänsla i kroppen.

Seriös Företagare

Är det inte enklare att du erkänner att du uttnyttjade henne till max och sen när det kommer till kritan vill du inte betala för henne har varit kontakt med flera företag som inte vill göra affärer med blondinbella och henns sk samarbetspartners just på grund av hennes omogna beteende så jag säger bara en sak ni seriösa håll er borta från denna pengakåta och omogna blondin

Sanna

Hej Bella!
Jag är den tjejen som alltid har stått bakom dig, trott på det du gör och säger, och till och med faktiskt, försvarat dig när folk anklagar dig för att vara ett korkat våp.
Jag har trott att all skit som skrivits om dig, har varit just det, skit. Eller grejer som helt enkelt förstorats upp till sjuka proportioner.
Men nu, efter grejen med Matina, och med tanke på att hon faktiskt lägger upp bevis och konkreta exempel, medan du bara snurrar in dig mer och mer i ett virr-varr av bara en massa skit, så är det inte svårt att välja vem man ska tro på.
All min tro på dig har försvunnit efter detta, jag kommer plocka bort min blogg från er portal, sluta läsa din blogg, och nobba både föreläsningar och böcker (och allsköns projekt som du tar dig an). Ha det så bra Bella, jag hoppas att du också en dag kan växa upp, lära dig inse när du har fel, och bara helt enkelt be om ursäkt, för det verkar du inte kunna just nu, och det är en sjuk svaghet.

Josefine

Jag tycker du, miss isabella, har gått över gränsen. Det är dags för dig att inse att du har fel. Du är 22 år, Bella. Väx upp! Som många andra tänker så trodde jag först när jag läste din blogg för första gången så trodde jag att du bar en bra person som ville gott om alla. Jag trodde du respekterade andra. Men nu har min respekt för dig försvunnit. Du kommer inte undan, för detta skrivs över internet. Tro inte att du kommer undan! Du försvarar dig själv.

Det här var min åsikt.

If you would rather, just sit back and enjoy the Italian countryside while you travel between your vacation sites.

Some of the features that should always be given to you by an online
travel journal provider are the following: it should be able to let you enjoy a free account with them; their service
or site must always be available for access by just having an internet connection wherever
you are in the entire world; the journal should be very easy to use
and should not require you to have any skills related to programming or coding; a
good journal provider always allows their users to upload pictures that they can share to other people, the pictures should also be in a compressed format; and most importantly,
you should be given the liberty to make your journal entries private whenever you want to since it is your journal after all.
At any given moment, I’d venture a guess that about half of the population is dreaming about heading for someplace exotic.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *