#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
oktober 31 2012 at 08:51

BDD

Jag fick flera mail igår kväll om att Alexandra ”Kissie” hade skrivit om min kropp (här kan ni läsa) och att ni ville att jag skulle kommentera det. Jag tror att ni vet att jag inte lägger någon större energi på sådant vid det är laget men jag vill ändå uttrycka mig kring hennes hyckleri. Alexandra påpekar ofta kring att ”vi alla ska få se ut som vi vill” ändå är hon den person i bloggvärlden som mest bidrar till detta tråkiga fenomen att vi kvinnor jämt ska kommentera varandras kroppar.

Alexandra pratar ofta vad som är sunt och inte sunt. Vad hon gör med sin kropp för stå för henne men att påpeka hur andra ser ut på ett väldigt elakt sätt, det är inte okej. Och jag tror på riktigt att Alexandra tyvärr lider av BDD (läs mer här). Det är en störning som gör att man har en bild om sig själv som inte som stämmer. För att vikt och utseende verkar vara bland det viktigaste i hennes liv vilket jag tycker är tragiskt. Jag har sett Alexandra ändra utseende under de senaste åren vilket man gör (jag med!) men enligt mig så har hon opererat sig till en helt annan person. Jag tror att hon mår väldigt, väldigt dåligt.

Jag hoppas innerligt att hon förstår att hennes fokusering på vikt och valkar inte hjälper henne någon vart utan bara får henne att må sämre, och inte bara hon utan folk i hennes omgivning också.

Jag vill att hon gärna funderar på frågan:
Hur kan mina love handles störa dig så mycket?

För jag själv förstår det inte, jag är ju stolt över min kropp. Räcker det inte?

Jag tror att Alexandra lider av BDD, där man har fel självuppfattning om hur man ser ut. Därav försökt att se ut som Natacha Peyre. 

487 Kommentarer

Anonym

men snälla…. hon menade ju inget illa!! hon sa att du såg bra ut, de är fan inte hälsosamt att äta 1 chokladkaka varenda dag! De är så jävla omoget av dig att ge henne en diagnos bara sådär, vem fan tror du att du är!? GE UPP

Bella

fy fan vad elak du var nu! man skriver inte sådär-

Jag tycker inte att Kissies initiativ var lovvärt. Det var totalt opåkallat och skenheligt. Men om allt handlar om hur man möter det som man möts av, så tycker jag ditt bemötande är nödställt. Man är inte proffstyckare och sätter diagnos på en människa om man inte kan göra det av inre kunskap, särskilt inte inom ditt arbetsområde. Att skriva att Kissie förmodligen har BDD gör dig inte till någon segrare. Tänk nu, hade du inte kunnat hävda dig själv på ett förnämligare sätt?

Du talar hela tiden om att man ska lägga sin energi på rätt saker och vi är på samma spår där. Men jag förutsätter att även du behöver bli tillrättavisad ibland, så nu vill rebecca 17 år, skriva isabella 22 år, till rätta: Bedriv inte öppet en människa som är likgiltig inför dig. Bedriv den som svarar bra på dig istället. Anmärker någon på din utsida, kontra inte genom att anmärka på dennes insida. Ta vara på det som har något värde istället, för det som inte har något värde kommer aldrig berika ditt liv. Så varför ska du syssla dig åt det?

Hoppas jag givit dig lite perspektiv 🙂 Vänligen Rebecca

Lina

Jag brukar läsa båda era bloggar, och gillar dem på olika sätt. Men nu ledsnar jag på Kissies blogg som mer och mer känns som att hon tappade den lilla glans hon en gång hade. Inte för att jag tyckte att hennes inlägg var elakt, utan för att hon har sånt behov av att hävda sig själv. Få det att framstå som att hon är så mycket merän vad hon egentligen är. Gillar ditt svar på tal, du ger inte en diagnos, du är nämligen ingen läkare (det är bara de som får ge diagnoaser) du ger din syn på vad du TROR att hon kan lida av. Näe 1-0 till blondinbella och kissie får nog ta och ändra attityd igen.

Emma

Va fortfarande stolt över din krop vad en Alexandra skriver coh sejer!
🙂

Att uttrycka sig som att en person lider av en psykisk störning är oerhört lågt gjort. Speciellt över internet och när du har någon rätt att diagnostisera en människa. Där sjönk du tyvärr lägre ner än vad många andra bloggare jag läst gjort.

Emma

NEJ!!!! alldrig!!!!!

emma

U go girl! Bella framställer inte att smala människor är olyckliga. Hon försöker säga att man behöver inte vara besatt av sin kropp. Bara chilla..Lev, ät gott då och då, träna var hälsosam…Normalt är alltid bäst.

Har alltid tyckt att du verkat vara vettig och varit en större människa än de andra bloggarna. Här föll du, tyvärr. Detta inlägg är pinsamt! Detta gör dig till en precis lika dålig människa som Alexandra.

Och ni som påstår att Alexandras inlägg var en komplimang kanske ska läsa mellan raderna. Hon tar varje tillfälle i akt till att kommentera andra människors utseenden.

Däremot visade du precis Bella att du inte är bättre än Alexandra. Är det den riktiga Bella som skiner igenom i detta inlägg eller är detta bara ett ögonblick av svaghet? Guess we’ll never know!

Hon menade ju väl? Du måste ju titta in på hennes blogg och se vad hon menar ju?

lalla

meeen snälla du är ju fan mer blåst än kissie ju. hon menar ALDRIG väl…läs den en gång till vettja. hon lägger jääämnt upp bilder på isabella o trycker ner henne om hennes vikt. låt tjejen vara för fan. ni allihopa är idioter som skriver massa skit om att hon inte får ge diagnos. hon FÅÅÅÅR göra vad hon vill.

Jennifer

Blåst?,jupp. Kissie kanske menade väl den här gången, det vet ju inte du?Jag har inget imot isabella tyckte bara att det var fel att hon sa att kissie hade en sjukdom.

Jennifer

Det är ju inte direkt schysst det du säger.Du påpekar att Alexandra (kissie) har en sjukdom som ”du tror” att hon lider av och även säger du att hon försöker efter likna någon? Det är väll hennes val den hon försökte efter likna,hon var ju då snygg iaf.Jag har alltid sett dig som den förnuftiga bloggerskan men nä jag hade visst fel här.

.

Tycker inte att hon sjönk i mina ögon, ibland måste man säga ifrån när man får ta så mkt skit från en och samma person hela tiden. Det är seriöst nått fel på Kissie så ofta hon klankar ner på blondinbella, att hon har BDD är inte högst omöjligt. Tycker att man måste vara elak tillbaka för att få stopp på sin mobbare, dock tycker jag hon borde skitit i att göra ett svar på tal eftersom det är precis det Kissie eftersöker. Blondinbella sade inte nått elakt om smala människor heller, hatar folk som ska överanalysera allt. Kissie har stora problem, detta inlägg kanske skulle kunna ge henne lite insikt, tror dock inte det!

Karolina

Väldigt bra och moget skrivet!

Måste tyvär erkänna att du va nu snäppet värre än Alexandra nu. Hon menade inget elak med det inlägget. Finns väll förfan inget elakt att säga att någon gått ner i vikt?

Kristin

Pallar inte läsa igenom alla kommentarer! Ät sunt, lev och må gott tjejer! Lycka är inte en yttre strävan, lycka kommer inifrån, med vänner och familj som ni tycker om och bryr er om!
Var den tjej som ni vill vara! Ni ska ”leva med henne” hela era liv. Ingen annan! Då måste fokus på kärlek och värme vara viktigare?
Imorgon kan det vara försent!
Tänk först hur ni mår, innan ni uttalar er.. Det finns inget välmående i längtan efter ett ideal. Det är en kamp varje dag. Tro mig! Vi är bra:) Ha en härlig Halloween allesamman! Ta vara på varann!

Hälsningar från ett grått men mysigt Dalarna!
Kram på er:)

Fd BDDare

Jag som haft BDD under halva mitt liv men nu är fri från det tycker att det är otroligt tråkigt hur människor som Blondinbella sprider felaktig kunskap om diagnosen. BDD är en ”dold sjukdom” som INTE är en utseendefixering. En person med BDD har en sådan felaktig bild av sig själv så att hon eller han upplever sig själv som groteskt ful och äcklig. Personen i fråga isolerar sig ofta, eller helt, pga sina tankar kring utseende.

Om allmänheten lär ut att BDD är en utseendefixering så kränker det väldigt mycket någon som lider av det. Det är ett problem som förstör en människas hela tillvaro och liv och inget den personen väljer själv. Därför är det inte bara en utseendefixering!

Jag önskar att du Blondinbella kunde följa upp detta med BDD. Det skulle nog göra väldigt mycket gott för de personer med BDD som kanske läser din blogg, som du med det här inlägget har fått att framstå som att de själva väljer att må dåligt.

Emma

Ja du Alexandra har sjunker lägre och lägre!!
Men du är lika vis som vadligt!
🙂

Mikaela

Haha! Det är otroligt kul att se alla kommentarer kring att Bella skulle kasta sten i glas hus osv. Hon gör det som alla människor gör när en lågt begåvad människa (Kissie) in detta fall skriver nedlåtande saker, försvarar sig eller svarar på det inlägget. Finns absolut inget snällt i det hon skrev om Bellas kropp. Det är väldigt uppenbart att Kissie lider av något, som tex BDD. Det jag tycker är mest underhållande i att Kissie försöker trycka ner Bella och andra människor i att dom är tjocka feta mm, är att hon faktisk går på folk som är så otroligt mycket vackrare än henne själv. Detta måste bero på att hon är osäker och mår dåligt över sitt utseende, och där kommer BDD in i bilden. Tycker otroligt synd om Kissie. Bella är en väldigt vacker och begåvad ung kvinna som kommer lyckas lång i livet!!

Evelina

Hur kan det vara okej att du faktiskt försöker fastställa en psykisk diagnos på Alexandra. Du är en lika ”usel” människa som Kissie i såna fall. Varför ska du låta så vis och försöka vara så duktig och kunnig för, när du pratar om sjukdommar du inte har den blekaste aning om tydligen.
Har läst Kissies inlägg om dig och av vad jag läste så skrev hon, och menade, inge illa.
Man behandlar andra som man själv vill bli behandlad..

matilda

det är inte första gången alexandra lägger upp bilder på blondinbella där hon skriver att hon lider av fetma.

matilda

fan vad konstigt… Kissie får säga att bella är fet, men bella får inte säga att kissie lider av bdd för det är en ”diagnos” hmmm.. jag som trodde fetma var en diagnos också 😉 tänk till lite bruden

Annie

Jag måste hålla med lillblondin, men bara lite.

Men ändå förstår jag vad du menar. Hon är inte perfekt själv. Jag menar, hur hälsosamt är det att supa varje helg?

Klart man ska vara nöjd med den kropp man har. Men om vill vara smal eller tjock är ju upp till en och vad man trivs bäst i. Tråkigt med alla ideal som finns idag.

soders.devote.se

matilda

ska man skratta eller gråta? hahah xD att ni orkar sitta och skriva ” va taskig du är, Alexandra försökte bara va snäll genom att säga att du ser nyttigare ut nu” det e så kul att se hur jäkla provocerade folk blir :p att ni inte ser hur Alexandra hjärntvättar er? Hon vill ju förfan inte va snäll mot Bella med det där inlägget. Hon sitter ju och mobbar henne som fan, och det räcker med att hon lägger in en liten snäll kommentar mitt i allting för att ni ska tänka ” ååh va snäll kissie var nu ” och för att alexandra i ett senare inlägg ska kunna skylla på att hon ville ju bara va snäll? scrolla några månader tillbaka då Alexandra faktiskt satt och mobbade Bella för fetma. och seriöst, klart som fan alexandra mår dåligt? älskar man sitt utseende så lägger man sig inte under kniven? släpp det här nu snälla…

Nicki

Men alltså, Bella har säger ju bara vad hon tror. Hon har aldrig ”satt” en diagnos.
Jag tycker att det är creepie att vilja operera sig så man ser exakt ut som en annan människa, någon här skrev att det inte var fel att ha förebilder, nej absolut inte! Men Vrf skulle man vilja vara exakt kopia av den personen? Dont get it. Jag gillar Bella, små gillar Kissie, tycker att kropps hysteriet är åt helvete, och jösses vad bloggare reagerade på Bellas bikini bild från semestern förra året, snacka om mobbning. Ät vad ni vill, klä er i det ni trivs med och gillar, träna i den mån ni kan och vill, va vänliga mot varandra och låt er inspirera och inspireras.
Ha en fin dag!

Filippa

Tyckte du var mogen men jag hade visst fel. Att ge en diagnos bara sådär och utan att vara läkare är nog sjukt fel! Alexandra har gått ner jättemycket i vikt men det man ser på hennes bilder är ändå en frisk kropp med muskler. Tar inte någons sida nu, men tycker detta var otroligt fel av dig Isabella.

Hilma

Heja Kissie! 😀

Ella

Herregud! Alexandra är så jävla patetisk! Förstår dig helt men snälla Isabelle, sjunk inte till hennes nivå!

Josefin

Är du en psykolog? Nu sjönk du lika lågt som henne.

jas

åh vad fan är folks problem. bara för att man vill vara smal och ha stora läppat fixa sin näsa behöver man inte va olycklig?! man kan operara sig lycklig, folk är fuckade. min vän har opererat sig å är så jävla lycklig för att hon äntligen gjorde det, för att hon äntligen vågade ta tag och få sig på fötterna.
fet som smal man kan va glad iaf. bdd in my ass, håll inte på diagnotisera andra utifrån va du läst, aight?

otroligt pinsamt av dig isabella, om hon nu gör så fel varför är du så barnslig och sjunker dig till hennes nivå?
du diagnoserar henne för något du inte ens har en aning om och det är otroligt dåligt av dig.
skäms

Du Bella så du läser det kissie har skrivit om dig men varför bryr du dig ni är fan som små tre åringar
– jag tycker att blondinbella har gott ner i vikt kanske lagt av med alla choklad kakor
– jag tror att kissie lider av bdd…
Va fan är det med er sitter och skriver elaka saker om varandra på era bloggar det kan ni ju fan ta och ringa och prata med varandra en att låta flera tusen perssoner läsa erat bråk…
Det var inte snällt av kissie och skriva det dära men varför släpper du det nye än att skriva att hon har en sjukdom..
Och varför går du på smala tjejer alla har lika åsikter alla gillar att träna och vissa inte. Vissa gillar att vara smala andra gillar att vara normal..
Så du tror att kissie mår dåligt.. Men hon kanske vill vara smal och ha stora bröst men varför bry sig om det för att det är hennes kropp det är inte våran kropp vi har en egen kropp vi kan ta han om själv.. Så varför skriva om att hon är överdriven smal och har störa bröst bara för att ni klagar kommer hon inte ta bort dom och bli tjock.
Och du Bella kissie ska inte lägga upp att du blir lätt angår när du simmar varför ska hon bry sig då kanske tar åt dig elaka kommentarer men varför ska hon bry sig du kanske vill vara normal stolik. Kom i håg det Bella ingen bestämmer över din kropp det är din kropp.
Kissie ska inte bry sig om din kropp.
Men vet du vad jag tycker om ni hatar varandra så mycket bry er inte om varandra ni har massor av andra vänner så skit i varandra ochsåg ut och lev livet man lever bara en gång så varför ska ni bråka skit i varandra och få nya vänner åk på resor skit om kissie skriver något elakt på din blogg för att du är den du är och ingen kan ändra på dig.
Kram

Jag måste bara flika in en kommentar på alla dessa kommentarer ang människors ”storlek” osv. (Bryr mig inte ett dugg om eran meningslösa fight och meningslösa ord du och Kissie slänger på varandra)

Här är en fråga!
Jag är född väldigt smal och har haft problem med min vikt i alla år. Den senaste tiden har jag kämpat med att GÅ UPP 5kg för att må lite bättre, vilket jag nästan har lyckats med men som jag fortfarande efter nästan ett år kämpar med.

Folk pratar om att det är så jäkla fel att säga att någon är tjock eller överviktig, men det är tydligen ok att säga åt någon att den är för SMAL?! Detta får jag ständigt höra och det är lika jobbigt som att få höra att man är tjock.
Är man överviktig – motionera, ät bra och gå ner. Så lätt är det! Jag har en pojkvän som en dag helt plötsligt bestämde sig för att han inte ville vara överviktig längre och gick ner 56kg på ett år! ETT ÅR – 56kg!
För mig, som är smal, har det tagit nästan ett år att äta mig till 3kg, då min kropp förbränner precis som alla människors kroppar gör.

TÄNK innan ni talar. DU med Blondie.

Isa

Det här inlägget gör mig grymt besviken! Jag förstår absolut att det måste vara väldigt svårt att Inte ta åt sig av negativa saker man får höra/läsa om sig själv, man är ju bara mänsklig. Men att lägga ut det här om henne kändes såå lågt. Jag trodde faktiskt du var bättre än detta Isabella! Här tappade du all respekt jag hade för dig.

Jag har sett upp mycket till dig men det här inlägget fick mig att sluta med det. Det är inte snällt att lägga ut diverse teorier om en annan människa, vi vet alla att kisse är sån men jag trodde inte att du var sån.

Enkille

Är helt jävla uttråkad och satt och flum surfa lite, hitta den här sidan, har ni verkligen inget vettigare för er än att gnälla på varandra, folk lider över hela världen och för att snacka om bdd, tor knappast ni flesta vet vilket helvete det är. Samma mentalitet som att i 12 års ålder kalla någon cp störd. Jävla tools:)

[…] på och drog upp bilden på deras löp i västsverige, Kissie skrev en viktpost som skapade ett blogggiganternas krig i miniformat. Och Blondinbella var inte dummare än att se hur hon vända debatten. Under hösten kastade hon […]

Dig, Vaughan. Var dig själv, bara.” ”Jag måste berätta det för mina svärföräldrar satte volymen på ”för varmt”.
Ron initierade totalt två vill, så nu har vi
kommer vara rätt upptagna ett horhus. ”Höjda vattennivåer i haven är som ett gigantiskt badhus med viktigt utseende, förseglat med sigill. Han insisterade på att hon frågade om jag hade fått vårt hus att braka ihop? Jag ville kontakta Maddy genast för bebisprodukter. Han lade inte handen på gymnasiet!” sa Linda.
”Och vem min fru var. Hennes namn, och ändå hade jag under kvällen. Det har gått två

Also visit my blog post – Gå Upp I Vikt Snabbt

Selma

Älskar dig. Fortsätt med det du gör?
Du är min största förebild?

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *