Läsarfråga

Hej! Jag har en fråga, efter allt jobb och slit har jag förstått det som att du ”flera” gånger gått in i vägen, mått dåligt, varit stressad över att du har så mycket att göra (jobbmässigt) visst är det kul att tjäna pengar, mycket pengar!! Men när man sen hamnar på den ”mörka” sidan av det (stress, magont m.m.) då undrar jag ”Var det värt det?” You have to work hard for the money….men till vilket pris?? vad tycker du? jag är 23 år och vill göra karriär men ser fler unga tjejer jobba hårt men må dåligt ex…(du, tyra) ….vad tycker du?

Svar: Bra fråga! Mitt svar blir i alla fall att mitt jobb är min stora hobby i livet. Att vara entreprenör ser jag egentligen inte som ett jobb utan som min livsstil. Jag drömmer och förverkligar. Utmaningen med att blanda jobb och privatliv blir att det är svårt att sätta gränser. Jag har aldrig gått hem klockan fem och stängt av jobbet utan allt finns alltid med mig, dygnet runt. Det är därför man ibland mår dåligt, när man glömmer att återhämta sig. Man kan jobba hur hårt man villl, bara om man ger sitt psyke och kropp återhämtning. Då funkar det! Dom gånger jag har varit på väg att bli utbränd, som när jag var sjukskriven när jag var 18 år eller nu i år fick magsår, berodde på att jag inte återhämtade mig. Eftersom det ligger i min natur att vilja jobba jämt så måste jag säga nej till mig själv ibland och tvinga mig att ta det lugnt, annars hamnar jag där. Denna vår visste jag skulle bli galen eftersom jag hade en bokturnering runt om i Sverige och två föreläsningar i veckan under två månader. Så jag visste att jag skulle må dåligt men jag tycker att det var värt det.

Så mitt svar till dig blir, det är du som bestämmer hur du ska må. Jobbar du dygnet runt utan att andas så kommer du att må dåligt, men kämpar du för att hålla en balans och vågar ta ledigt då och då, då kommer det gå hur bra som helst. Återhämtning är hemligheten!

Exempel på bra återhämtning .. Bada vid en strand på Sankt Thomas i Karibien! 

.. Eller åka till Trosa och hänga på landet!