#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
maj 8 2012 at 11:48

Size Me-tidningen

Jag ser att Linda Skugge skriver ytterligare en artikel om size me-bilden i Expressen. Måste ändå säga att det är lite ironiskt eftersom Linda Skugge är med i just Egoboost Magazines senaste Size me-nummer och berättar just om att tjejer måste sluta kritisera andra tjejer om vi ska hjälpa varandra.

Det är fine att hon tycker att min bild är sexistisk, även om det är tråkigt att hon fokuserar på min rumpa. Men jag hade hellre sett att hon, precis som hon säger själv i min tidning, att det är viktigt att hjälpas åt och föra fram budskapet att man ska tycka om sig själv.

20120508-115015.jpg

20120508-115022.jpg

Linda Skugge berättar om att vi måste stötta varandra i Egoboost Magazine

101 Kommentarer

anna

Detta är löjligt.

Linda Skugge säger ”Isabellas omslagsbild är fruktansvärd. Kampanjen är förstås ­kanon och säljer tidningar. Men är den okej? Hur ska kvinnor bli peppade av Isabellas porriga bakdel?”

För det första har Linda Skugge vikt ut sig på precis samma sätt, men för att vara ”extra” tydlig med att man absolut inte får ha någon ”porr-tanke” i bakhuvet ser hon extra sur ut och står under stark belysning. Jaha? Ska detta spela roll, båda viker ju ut sig. Vart går gränsen då, vad får räknas som en pose och vart blir det porrigt. För att Isabella råkar ha större röv än skugge, då blir det porrigt? Eller större bröst? Eller att människan ler? Och nej, bella står inte och putar i någon pose, hon står naken och ler i en oretuscherad bild.

Samma sak gäller alla bilder man tar proffsigt, man vill ha fint ljus på en solnedgång eller bra skuggor på ett objekt. Varför måste man då förfula bilden på en naken kvinna, som är det mest naturliga som finns, det kallas fotografi eller konst eller va fan som helst.

När man läser artikeln i expressen om det Linda säger, låter hon som en 15-årig osäker tjej som är grymt avundsjuk på någon annan, kanske för att hon blev mobbad själv som barn inte vet jag. ALLA ska bli accepterade för hur dom ser ut, så acceptera bellas kropp också då, linda. ”Ingen tyckte att jag var modig” säger hon också. Jag blir så trött på skugge ibland för hon säger emot sig själv. Samma i hennes böcker, där man får bilden av att tjejer som råkar ha stor rumpa, bröst eller är utcklade rejält, dom är det fel på, dom är onda.

Ta och kom över dina mobbningstrauman eller vad fan det är och var glad, open your mind och förstå att allt är inte SÅ allvarligt som du tror att det är.

Selma

Tycker själv att det är en rent sjuk idé att visa upp sig naken i pressen för att andra ska få bättre självförtroende? Men tydligen fungerar det så för en del, att de tycker att det är jätteviktigt hur andra ser ut, så kanske funkar det. Lycka till!

Men ta inte så illa vid dig av Skugge. Hon har väl sagt till två tidningar vad hon tycker och så har det blivit såhär. Och vad spelar det för roll vad just HON tycker?

Isabella, gör det DU tycker är rätt och många tycker att du gör det bra. Strunta i om EN inte tycker det? Jag tycker du gör mycket bra, det här tyckte jag var konstigt, men andra verkar fatta, så kör på!

ingrid

Jag förstår din tanke med kampanjen. Bra om vi tjejer fokuserar på andra saker än våra kroppar och vår storlek. men dock hålla en hälsosam livsstil för att det är bra för våra kroppar att tänka på vilken kost man stoppar i sig..
Nu till din bild som du blir kritiserad för. Ja jag tycker inte du hjälper tjejer acceptera hur vi ser ut när du själv har gjort en retuscherad bild. Det är skuggor och färg så du ser så bra ut som möjligt. Inte har du ett veck i sidan, inga bristningar och celluliter. är det så i verkligheten. Våga hela vägen och stå för det du vill förmedla. Bra försök, men det räcker inte hela vägen!

[…] ta på mig en bikini och gå till stranden i dagsljus för första gången på flera år!” – Frida Lusth 0 | Det här inlägget postades i Okategoriserade av annikaterese. Bokmärk […]

paulina

åh vad glad jag blir över att det inte bara är kurviga tjejer i tidningen 😀

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *