Sprida värme

På Moderna Museet finns nu en utställning som barn har målat och jag bara älskar den här bilden. Två tjejer med olika tankar och känslor. Tjejen som är positiv och tycker om sig själv håller en hand på sin vän och genast ser man hur glädje smittas. Så fint. Man ska sprida värme, inte trycka ner varandra.

20120531-111208.jpg

 1. Rimmar inte dina moraliska floskler jävligt illa med att du mobbade den norska fotbollsfrun?

 2. Du trycker ju själv ner folk till höger och vänster, och sen låtsas du bara som att inget hänt, och hoppas att folk ska glömma.

  Kommentera kritiken du fått kring ditt påhopp på den norska bloggerskan istället!

  Skenheliga hycklerska!

  1. Det är just sådana kommentarer som din som förgiftar ett kommentarsfält. Varför måste man vara elak när man skriver? Om man tycker som du kan man skriva det på det här sättet i stället:

   Hej Isabella.
   Du säger ju att du läser alla kommentarer och därför skriver jag. Det är härligt att du ska få träffa din lilla valp, det är fint att Vårruset gick bra och det måste vara underbart att vara kär. Men det finns en sak som du måste ta upp och det går inte att förhala längre. När du gjorde intervjun med den norska tidningen försatte du dig i en situation som du inte kommer ur om du inte bemöter de kommentarer du fått i kommentarsfältet. Det är inget som bara kan glömmas, du måste förklara hur du menade. Size me-kampanjen är ett väldigt fint och lovvärt initiativ som många hyllade dig för. Och det är de personer som är med dig som du måste tänka på och förklara dig inför. De som skriver elaka kommentarer kan du strunta i, de kommer alltid att hitta fel i vad du än gör. Men alla de tjejer som var positiva till kampanjen och som nu känner sig förvirrade och i vissa fall även svikna, dem måste du ge en förklaring kring vad du menade med det du sade i intervjun.
   Du har ju äldre och mer erfarna väninnor – ta hjälp av dem att formulera dig. Elaine till exempel, som retorikexpert är väl hon den bästa man kan tänka sig när det gäller en sådan här sak.
   Tänk på att merparten av kommentarerna i ditt kommentarsfält är positiva till dig och dina initiativ. Det är dessa kommentatorer du ska värna om.

 3. Skulle det inte vara väldigt passande nu att förklara hur du tänkte när du sa elaka saker om norskan? Känns väldigt obehagligt att du bara struntar i hur du betedde dig. 🙁

 4. Denna blogg har jag skapat som en tröst och förståelse för alla som går igenom någonting svårt. Den kommer uppdateras varje dag som någonting under mitt cancerliv hände.
  det är inte jag som hade cancer, det var inte jag som låg i sjuksängen, men det är jag som berättar en historia utifrån en systers synpunkt. Många syskon har en liknande upplevelse har jag upptäckt. Jag vill göra det lättare för ett syskon att förstå att det inte är fel att känna avundsjuka elelr att bli arg på sitt syskon trotts att det är sjukt.
  Bloggen kommer vara aktiv från den 9 april 2012 – 1 januari 2013

  1. Lycka till med kampen Elin 🙂 Både du och din syster!

   Det du skriver kanske en hel del unga anhöriga också känner, då kan det vara skönt att veta att man inte är ensam om att känna som man gör.

   Kikade på bloggen din. Starkt och kort. Ett par sammanfattande punkter i varje inlägg som dock slår hem ordentligt. Du är duktig!

   💡 +1 !

 5. Vänligen förklara då hur du tänkte när du uttalade dig om fotbollsfrue. Eller när du på twitter uttalat dig kränkande om taxichaufförer (syftar mest till den kommentar du skrev om ”taximannens svettlukt” du var rädd skulle fastna i din mockajacka, hur trevligt och värmande var det?)

  1. Seriöst? Har hon skrivit så? Vardå?

   Låter annars som en j*kligt okänslig kommentar. Svettlukten sätter sig i mockan? WTF?! Hur tänker man då?

   Visst, otrevligt att folk luktar diverse kroppsodörer – sommartid i en fullpackad t-banevagn får man t.ex. ibland en och annan ”eau de ne douche pas” i fejset, och det är vämjeligt. Att det är illa tänker man liksom tyst för sig själv. Att det skulle ”smitta av sig” på ens nya, dyra väska eller en själv är liksom inte ens en möjlighet.

   F.Ö. : En taxichaffis kan ha väldigt långa arbetsdygn i sitt ”kontor”=bilen. (Vissa har berättat att de har suttit där och jobbat i nästan ett helt dygn, morgon & natt, med enbart någon hastig kisspaus/korvbreak på någon mack. Blev så sorgsen). Busschaffisar likadant. Ibland händer det att folk med sådana yrken som inte har möjlighet till annat och har väldigt stressig tillvaro med rätt dålig arbetsmiljö. Ta till dig det Isabella. Även om du känner äckel, skriv inte ut det på bloggen om en hårt arbetande person. Det är bara illa. Och det rimmar sedan illa med inlägg som denna.

   1. Ja, hon har faktiskt skrivit det på twitter..Hur hemskt det än låter..
    Det märks verkligen att Bella spelar en roll på bloggen..Den perfekta karriärs kvinnan som lever på rosa små moln..Hennes Size me kampanj är bara ännu ett sätt för henne att tjäna pengar- vilket hon även har sagt när hon drog igång det här…

 6. Hej! Har sett att flera andra skrivit om att deras antivirusprogram varnat när de gått in på din blogg och nu hände det även mig. Det vore kanske värt att kolla upp?

 7. Håller med, bra bild! Dessutom om man gör bra saker för andra får man också bra saker tillbaka 🙂

 8. Hej
  När jag går in på spotlife bloggar får jag upp virusvarningar, ser att fler skrivit om detta. Kanske något ni kan kolla upp?

   1. Jag skrev samma sak några kommentarer upp och har sett kommentarer på tidigare inlägg om att fler fått virusvarningar. Så det är inte bara Camilla.

 9. Ledsen Bella, men för mig har du ingen trovärdighet i den här frågan. Så många ggr som du fällt elaka kommentarer om andra, framför allt på den tiden då din blogg till stor del bestod av provocerande inlägg. Jag minns dina elaka kommentarer riktat mot tex Maria Wetterstrands utseende. Eller hur du förklarade ditt taxiflängande med att du inte ville sitta på ett bussäte där en tjock person kan ha suttit. Hur många ggr har du inte kallat någon för tjock?

  1. Hon var 14-15 år…. Kanske dags att släppa det nu?
   Eller gjorde du aldrig något uttalande i den åldern som du inte står för 7 år senare?
   Dessutom har hon ett flertal gånger sagt att hon skrev mycket för att provocera på den tiden.

  2. Och när hon hånskrattade åt det höga hårfästet hos hos den där tjejen som vann melodifestivalen för nåt år sen, minns inte vad hon hette tyvärr.
   Finns tyvärr hur många exempel som helst på när Isabella varit riktigt jäkla elak.

   Så jag håller verkligen med, Isabella har verkligen mist allt förtroende på denna punkt…

 10. Hej!
  Kul att du hittade min fina bild på Moderna Museet och att du gillade den, Skulle vara väldigt tacksam om du skrev under vilka som har varit med och gjort bilden vilket är jag (Melissa Denahy) och Emma Westerlund. Du får jätte gärna höra av dig till mig om du har frågor eller liknande!

  1. Jättefin och talande bild. Jag funderade just på vem som skapat den, kul att ni berättade det, och självklart borde det också stå under bilden. Bra jobbat Melissa & Emma!

 11. Sinnessjukt att du kan sitta och säga ”att man inte ska trycka ner varandra”, då du gör det själv. Kanske du borde ta dig en tankeställare ang norske fotbollsfrun? Sluta ge alla så jävla mycket råd och säg åt dem vad de ska göra. Ta en titt på dig själv, och att du motsäger ALLT du gör. Mupp.

 12. Hej. det där är från min skola och de två tjejerna går i min klass! 😀 Skitfin och värmande bild, ge dom gärna lite cred och skriv deras namn. dom båda är riktigt duktiga på fotografi och film! Puss

 13. Förr hade jag stor respekt för dej,
  men den respekten har nog försvunnit nu, tyvärr.
  Det ända du verkar bry dej om är dej och hur livet går för dej.
  Själv kan du sitta och trycka ner folk som det vore som ingenting,
  och att lägga upp en sådan bild och sedan uttrycka dej att ”man inte skall trycka ner andra”? Och inlägget där du trycker ner flickan som är musklig och vältränad kropp, där rök min reskepkt för dej? För det första tycker jag att din idé om att alla får se ut som man vill är otroligt fint, och jag stöttar dej att du verkligen försökt, men att du själv trycker ner andras kroppar och får det som att låta att man skall se ut som dej eller vara lite överviktig för att vara fin har ju helt gått snett? Jag håller med om att ALLA är fina på sitt sätt, men man behöver dock inte gå på motsatt sida och trycka ner dom som faktiskt är smala och har en vältränad kropp. jag tycker inte du är den rätta personen att prata och ha trådarna om rättvisa och vikter och utseende, för du har fel syn på det mesta angående de ämnena. Hoppas du inte tog detta för hårt, det var bara min åsikt. Men kanske du förstår hur sjukt det är att du skriver att alla skall tycka om varandra och ändå håller du på som du gör.. Försök inte att vara världens perfektaste, släpp det, du är en så fin flicka med så härlig personlighet så du borde ta vara på det och sluta koncentrera dej på hur alla andra ser ut och borde uppföra sig!

  Hoppas du inte tog illa upp, det var iallafall inte meningen.

 14. Jisses vilken stark och vacker bild. Mer sådant, som till höger. Att älska sig själv, och andra, för den man/de är. 🙂

  Bra inlägg Bellis! Och all lycka till med lillfisen Christian. Lustigt namn, men jag älskar’t. Och så söt. :))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..