Bittra människor

Jag läser alltid mitt kommentarsfält och ser vad ni skriver men reagerar väldigt sällan över om något är negativt. Har man fått ett antal negativa kommentarer i sju års tid på ens blogg så blir det ingen stor grej längre, jag rycker på axlarna och fokuserar istället på dom positiva kommentarerna – de personer som gillar det jag gör. Annars skulle inte vara hållbart att blogga under så många år.

Men det fascinerar mig verkligen över hur bittra vissa människor är. Under min bloggperiod så har jag skrivit om många projekt jag dragit igång och märkligt nog har det alltid funnits några som ständigt ska säga ”du kommer inte klara det”. När skulle skriva min första bok för 2,5 år sedan så fanns det några människor som direkt gick till attack och sa; ”Va tror du verkligen att du kan bli författare, du kan ju inte ens stava”. Samma sak när jag skrev bok nummer två. När jag skulle börja min utbildning i Schweiz; ”Du är för korkad för att gå där, det måste vara något skumt med skolan som tar in dig, det kan inte stämma” .. När Egoboost Magazine startades så sa vissa ”Men herregud ska du låtsas vara journalist nu – du kommer max ge ut fyra nummer”. Den senaste negativa vågen har ju kommit nu när jag bestämt mig för att skaffa en hund (något som jag planerat länge)- ”HUR SKA  DU KLARA DET!?”.

Jag bara undrar hur vissa av er bittra människor tar er igenom livet när ni hela tiden har den inställningen till andras beslut och framgång. Jag skulle så gärna bara vilja samla alla er som skriver så, i ett rum och känna in den tunga stämningen. Jag vill veta hur det känns att vara så arg.

Och så kan ni får umgås lite med varandra istället. 

Först och främst så vill jag bara säga att ni har inte rätt att hålla på så. Att försöka ta bort en annan människa livsgnista är bland det elakaste man kan göra. Och det är farligt också. Om det är något vi ska ge varandra är det just att vi tror på varandra. Ni har inte en innestående rättighet att alltid vilja säga till hur jag ska agera – och tro att jag ska lyssna på er.

Jag lever världens roligaste liv som jag själv har skapat. Jag vaknar upp varje morgon och går till ett fantastiskt roligt jobb. Jag har underbara vänner som alltid finns där. En fin familj som stöttar mig i allt. Och när en dröm poppar upp i huvudet på mig så gör jag den till verklighet. För det finns ingen anledning till att inte göra det. Enda krokben man har för att lyckas är sin egna inställning. Ser man möjligheter i det mesta så brukar nästan allt gå. Ni tjejer och killar som alltid väljer att vara negativa och försöka dra ner andra i er omgivning och på nätet  – ni skadar endast er själva. När ni hoppar på mig är det som att slänga bensin på elden, jag blir bara ännu mer taggad på att jobba och mina mål blir bara högre och högre. Och jag sätter dom. Gör er största tjänst i livet. Sluta trycka ner andra, sluta trycka ner dig själv. Inspireras av andra och fundera på vad dina drömmar är. Livet är förkort för att gå runt i bitterbubblan.