Tuffare än jag trodde

Första skoldagen går bra, men det är svårt. Idag har vi gått igenom teorier för ekonomiska kriser och hur man som företag kan vara beredd och se cykel:rna i förväg. Strax kommer personer från ett företag och då ska vi sätta igång med living case. Ett riktigt företag ber oss (vår lilla grupp på nio pers) alltså om hjälp med affärsutveckling och under två veckor ska vi jobba med problemet och komma på en lösning. Det är på riktigt alltså med ett riktigt företag. Det är kul men jag får kämpa för att hänga med.

Hade en lunch på 30 min och jag slutar 19.00 idag, tufft schema. Vi hörs vid nästa paus.

 1. Hej!
  Vill börja med att säga att jag aldrig kommenterat till dig förut, köpte din bok idag och redan genom de första kapitlen har den börjat inspirera mig och tänka i nya banor!

  tack tack tack till dig!

 2. Det är beundransvärt hur du orkar och står i att hålla en blogg levande…Att leva så intensivt och ändå ge dina läsare av din tid. Jag är 30 och läser på universitetet men skulle inte vara lika positiv som du om jag hade en lunch på 30 och sedan studier till 19. Men som du skriver så förstår jag det som att du brinner för det du gör och hade jag själv haft den motivation och drivkraft som du har så skulle jag kalla mig lyckligt lottad. Jag imponeras dagligen av vad du delar med dig av på din blogg och avundas dig många gånger ….lycka till med studierna.

 3. http://modablogvanessa.blogspot.com
  6% av Svenskarna röstade på SD so what?!
  Det är bara att acepterar sanning!
  Ni som säger att det var bara dumma människor som röstade SD måste lära er att respekterar andras åsikter!
  Jag såg några partiledare som sa att dom vägrar sammarbeta med SD och det är så löjligt! Jag menar att dom måste ge sig!
  Det var faktist 6% som vill ge makt till SD och om dom andra fortsätter att sabotera SD nästa gång få dom 10% eller 15%.

  Det snackas om valfrihet och demokrati men när 6% av svenskarna röstar in ett parti i riksdagen så ska de andra partierna motarbeta dem? �r det demokrati, är det valfrihet?

  Vad är det for skillnad på moderaterna och sverigedemokraterna?
  Sverigedemokraterna vill minska invandringen och stödet till invandrare och andra länder, moderaterna vill minska stödet till SVENSKARNA genom att sänka skatter så att folk i slutändan får betala för sjukvården och skolor.

  1. Jag ser direkt att dina politiska kunskaper inte är särskilt höga. Vänsterpartiet har suttit i riksdagen i evigheter, men hur mycket har de fått påverka egentligen?

   1. Vad fan har alla andra gjort för oss?
    Har vi jobb åt alla?
    Hur länge få man sitta och fosöka få boka tid hos läkare när man ar sjuk? (ta en kop te och om du inte dö då få du ringa och forsöka en gån till nästa vecka!)och när man äntligen lyckas att boka tid hos läkare då måste man betala en 300 kr för läkarbesök (vart tog mina skattepengarna väggen???)
    juste! Dom hjälpte ALLA utlänningar som ”inte kan jobba” pga ålder,hälsa,språket bla bla bla…
    Här betalar jag 32% av min lön i skatt vad få man tillbacka?
    Utbildning???
    Vill man utbilda sig då få man säga up sig från jobbet och sen få man söka studiebidrag 6 tusen i mån
    Vem kan leva med sånt???
    Jag kan knapt leva med 6 tusen i veckan!!!

    Att du säger att mina politiska kunskaper inte är så höga för att jag inte håller med dig få mig att skratta.
    Hur blind kan egentligen vara??? OK jag är inga politik expert SOM DIG men jag vet vad som behövs göra och jag vill se det gjort.

  2. Inga problem för någon att respektera andras åsikter så länge de håller sig till de demokratiska regler som finns och det gör de inte. Att vara rasistisk finns inte med i ett demokratiskt samhälle.

   1. SD är inne dett är bara att tugga och svälja!
    Jag kanske inte håller med deras polika åsikter men det här handlar om demokrati och vallfrihet som jag TROR att det fins i Sverige. (jag är inte så säker längre att dett fins det här)

 4. Jag måste fråga dig Bella vart du köpt dina supersnygga skinnbyxor? Jag vill verkligen berömma dig för din fantastiska stil som inspirerar mig väldigt mycket!

 5. Det är när det är som tuffast och kämpigast som man inser att man faktist lär sig…Hoppas du kommer uppskatta skolan lika mycket som jag, det finns inge roligare än att plugga och lära sig nya saker…:-)

 6. riktigt tuffa tider! Men det är väl värt det när man studerar något man brinner för. Kul att det gick bra för moderaterna också! Partiet har kämpat hårt och förtjänar det!

  1. En sån löjlig sida du har. Sen frågar du om nån är avis? Jo, det är väl du som är avis på Blondis. Du får bara folk att tycka mer om henne när du gör så.
   De som lyssnar på dig är typiskt såna som lyssnar på SD. Lite samma förstånd som ligger bakom. Lättlurade idioter. HAAHAHA!
   Pantskalle!

 7. Miljöpartiet kommer inte att samarbeta med alliansen! 🙁 Tänk om Reinfeldt sviker sitt löfte och istället samarbetar med SD.

 8. Kommer gao sao bra sao, du är ju en kämpe. Laoter jättespännande iaf! (Ps: det stavas cykler, är ingen diss – jag upskattar själv när jag blir rättad – hoppas du inte tar illa upp)

 9. Har tyckt att du varit en bra förebild tills jag läste inläggen om valet.Jag har diskbråck sen tre år tbx, kan inte jobba, jag är i för dåligt skick kroppsligt. Jag hade mer än gärna jobbat & levt som andra 20-åringar! I 1år har jag kastats mellan AF, försäkringskassan, läkare som sjukskrivit mig osv men har inte fått ersättning. Det var många som fick bidrag som inte behövde det, det behövdes skäras ner på dessa människor MEN det måste finnas en gräns. Ska alla som inte kan jobba straffas för att några utnyttjade systemet?! Pengar är viktigt & förstår att många vill få ut mer av det dem tjänar men jag tycker att människans hälsa är viktigare. I ditt inlägg kastar du ordet parasit i mitt ansikte för att jag är sjuk, att jag inte kan arbeta och vill få hjälp ekonomiskt. Har skrivit ett inlägg om detta på min blogg, läs det gärna! http://dayswithjen.blogg.se/2010/september/vad-ska-man-nu-ta-sig-till.html#comment

  1. Tyvärr blir det så att när några missbrukar ett system går det ut över andra. Det är inte så lätt för en myndighet att skilja fuskarna från de riktigt sjuka. Det tar tid att stabilisera något sådant och hitta rutiner för det. Röda sidan skapade tyvärr detta med släpphänthet och nu vår vi andra betala för det. �r man sjuk ska man naturligtvis ha ersättning och kan man inte ens jobba 5% ska man inte jobba men oftast kan alla göra något. Hur anser du själv att man ska lösa detta? hur ska man skilja ut de riktig sjuka från fuskarna?

   1. Naturligtvis skall man skilja ut de som verkligen är sjuka men man skall väl inte göra det genom att slänga ut de som verkligen är sjuka?
    Det finns tusentals människor som är sjuka och har ”slängts” ut. Hur kan det vara rätt? Varför behöver vi göra det?
    Jag har själv träffat några som råkat ut för detta. En kille som sitter på psyket nu efter att han försökte begå självmord efter att blivit utförsäkrad. En familj med två barn som är utan bostad sen mamman blivit utförsäkrad. Hon har en nervsjukdom och enligt läkaren så kan hon överhuvudtaget inte arbeta. Ungefär 3 dagar i veckan kan hon inte resa sig ur sängen öveerhuvudtaget. Hon gråter varje dag. Det gör hon för att hon är sjuk. Hon är bara 32 år och hennes liv är förstört. Varför måste hon med sina barn bo på gatan? Med nervsjukdom?
    Jag förstår inte?

   2. Jo jag vet att det går ut över andra eftersom jag är en utav dem. Jag förstår också att det är väldigt svårt att se vilka ”fuskarna” är men jag ser hellre att några fuskare får slinka igenom systemet än att många som behöver ersättning blir av med den eller inte får den alls.

 10. Jag tycker det är fruktansvärt skrämmande vilken dubbelmoral du har. Och lika illa är det att moderaternas politik går ut på plånboks frågor! Att girighet går före givmildhet. Jag förstår att man vill sparka ut alla soffliggare men man kan inte straffa de sjuka undertiden. Okej att de rödgröna inte har svar på hur man ska få väck de som utnyttjar systemet, men alliansen har inget svar på hur de ska hjälpa de sjuka!? Varför måste ni ”rika” vara så ettriga efter pengar? Det är inte så att du har de knapert och vänder på varenda krona? Det finns folk som jobbar hårt, lika hårt som dig men med mycket sämre lön som har en familj att försörja. Varför klagar inte dem? Du får gärna förklara för jag förstår inte!! Tycker det är patetiskt hur ett samhälle kan bli så
  vrickat.

 11. ignorerar all negativ feedback från inlägget om valet. trodde det skulle komma nått försvar som va roligt att läsa snart

 12. så jävla dum. hoppas du skäms över att du är så jävla trångsynt! alla har det lika bra med pengar som du? men det verkar du inte ha fattat än, trångsynta, bortskämda osv osv osv osv osv! du får mej att ångra mej att jag röstade på alliansen. det är inte de röd-gröna som är en parasiter, det är du som bara tänker på dina jävla pengar. folk med dålig lön jobbar också jävligt hårt för sina pengar, men du verkar inte tycka det. testa själv att jobba skift med att torka gamlingar i röven, vända hamburgade på max, ica eller vad fan som helst som är ett riktigt jobb! förhelvette, så jävla lågt alltså.

  skulle förövrigt vara kul om du skrev ett inlägg snart om valet, istället för att försöka förtränga hur korkad du var som yttrade dej över huvud taget.

  såklart har du rätt till en åsikt, men det borde vara olagligt att vara så korkad.

  1. men gud terese, skaffa ett liv! ”du får mej att ångra mej att jag röstade på alliansen” säger väl mer om dig än om blondinbella som ändå vågar stå för (trots alla överdriva elaka kommentarer) sin åsikt. sen efter ditt meningslösa dravel ber du henne skriva mer om valet – så du kan gnälla mer eller? börja på boxning eller något…känns som du har lite aggressioner du bör ta itu med

   1. Har märkt det först nu på sista tiden, men det kanske beror på att jag inte sitter och sträckläser hennes blogg varje dag. Detta stavfelet tycker jag mest verkar vara en rejäl ansträngning till att verka lite annorlunda genom att dela upp ordet med : tecken! Något som gick åt helvete. Undrar om det ser likadant ut i boken eller om dem som hjälpte henne fått massa jobb med att rätta allt!

 13. Hej Bella,
  Vad är det för modell på din fjällräven jacka? Förstår att du har mycket att göra och kanske inte hinner svara, men jag hade uppskattat det väldigt. Kram E

 14. Glöm bara inte bort att du är hur bra som helst. Det kan vara lätt att göra det när något nytt och svårt händer. Man måste inte vara bäst på allt, hela tiden, man duger (hundra gånger om) ändå 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..