Acne – So what?

Igår pratade jag om vad som hindrar oss från att vara lyckliga. Jag fick massor av svar och i topp tre så stod det att man ville gå ner i vikt, få bättre hy, hitta en pojkvän/flickvän. Vet ni vad som har hindrat mig tidigare? Min acne! Sen jag var tolv år gammal har jag lidit av en rejäl acne – och försökt göra allt för att få bort den. Vissa dagar när jag var yngre så kunde jag välja att stanna hemma från skolan för att jag tyckte att jag såg ut som ett monster. Och när jag blev äldre och träffade killar, så var det ett himla meck när man sov över för att ”bättre på” innan han vaknade.

Fram till för ett år sedan exakt så trodde jag verkligen att ”skulle min hy bli bra”, ja då skulle jag bli lycklig och mitt liv skulle vara perfekt. Jag började gå på ansiktsbehandlingar och den bättrades men inte fullt så bra, då förstod jag hur vanligt det är med acne och att jag verkligen inte kan rå för det. En dag fick jag nog efter att jag hade varit på en behandling. Istället för att ta en taxi hem så gick jag ned till tunnelbanan osminkad, efter en behandling. Jag trodde att folk skulle skratta åt mig, men det gjorde dom inte. Ingen brydde sig över huvudtaget. Jag förstod då att allt satt i mitt egna huvud.

Idag har jag accepterat min hy. Jag tycker jag är jättevacker oavsett att min hy blossar upp av finnar då och då när jag blir stressad, jag kan ändå inte göra något åt det. Varför då gå runt och tycka att jag är ful? När man tänker på det kliniskt så låter det så himla töntigt. Att några röda prickar hindrar en från att vara lycklig, är inte det helt sjukt medan barn runt om i världen dör av svält?

Visst jag väljer att sminka mig om dagarna för att jag känner mig mer bekväm så. Men om jag går förbi en spegel under dagen och ser att några prickar sticker fram så jag går inte längre hem och gråter och tycker att jag ser grotesk ut. Jag vägrar! Jag är alldeles för smart och fantastiskt för att några prickar ska få bestämma över mig. Så ni som har acne som hinder för att vara lyckliga? Stryk! Idag bryr mig inte ett dugg, jag är vacker och bra i alla fall! Så på med självförtroendet, lycka sitter inte i fin hy, glöm aldrig det.